Neler Yeni

CORSAIR iCUE 4000X / H115İ Elite Capalix Uyumluluğu

CnKYgT

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
40
İsim
cenk yigit
Arkadaşlar Merhaba ; DA5 sistemim üzerinde bazı revizyonlar yapacağım . Anakart değişikliği yapar iken tekrar stock fan takmak yerine sıvı soğutma yerleştirmek istiyorum. Kasa'nın teknik şablonunda 240 mm ve 280 mm sıvı soğtucu desteği var ama 280 mm için düşük profil ram uyarısı yapıyor , Bu ölçülerde en çok hoşuma giden model h115i elite capalix modeli oldu . Şuan için ram değişikliği düşünmüyorum https://www.itopya.com/adata-xpg-gammix-d30-16gb-2x8gb-3200mhz-ddr4-cl16-dual-pc-ram/ . Bu ramlar ile sıvı soğutma sistemi kurabilir miyim ?

CnKYgT

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
40
İsim
cenk yigit
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Konuma herhangi bir geri dönüş olmadı, güncelleme olması adına riske girmek istemedim çok Bi overclock yapma niyetim de olmadığı için kule tipi fan fiyatına yerine arka egsoz çıkışına bağlayacağım tek 120 lik sıvı soğutma aldım

Egsoz bölümündeki rgb fanı gelen soğutmaya bağlamayı düşünüyorum. Kasanın tepe bölümüne de 2 tane 140 lık rgb fan alacağım. Bütün işlemlerim bitince son durum güncellemesi paylaşırım

Mr. Edri

80+ Platinum
En İyi Cevap
26
Dahası  
Reaksiyon skoru
23,309
İsim
.
Konuma herhangi bir geri dönüş olmadı, güncelleme olması adına riske girmek istemedim çok Bi overclock yapma niyetim de olmadığı için kule tipi fan fiyatına yerine arka egsoz çıkışına bağlayacağım tek 120 lik sıvı soğutma aldım

Egsoz bölümündeki rgb fanı gelen soğutmaya bağlamayı düşünüyorum. Kasanın tepe bölümüne de 2 tane 140 lık rgb fan alacağım. Bütün işlemlerim bitince son durum güncellemesi paylaşırım
Onun yerine şunu alsanız çok daha performanslı olurdu.

CnKYgT

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
40
İsim
cenk yigit
Onun yerine şunu alsanız çok daha performanslı olurdu.
Biraz Performanstan ziyade sıvı soğutma kurmayı ve deneyimlemeyi kasa içerisindeki görüntüyü merak ediyorum. 10 yıldır kule tipi soğutma sistemleri kullandım artık Bi değişim olsun 😊 ryzen 5 3600 var ilk etapta herhangi bir overclock denemesi de yapmayacağım zaten

MrBeast

80+ Gold
En İyi Cevap
1

https://www.gelbura.com/urun/id-cooling-frostflow-x-240-4pin-pwm-240mm-islemci-sivi-sogutucu sıvı soğutma isteniyorsa 240 lık bu en f/p dir iade et bence

CnKYgT

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
40
İsim
cenk yigit

MrBeast

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Şuanda mevcut kasamda tavan için başka düşüncem var dediğim gibi ilk etaptaki amacım sıvı soğutma deneyimlemek ve egsoz bölümüne takmak istemem
4000x kasa tepede 240mm sıvı soğutma desteği var dediğinden bi şey anlamadım ama
Mesaj otomatik birleştirildi:

Şuanda mevcut kasamda tavan için başka düşüncem var dediğim gibi ilk etaptaki amacım sıvı soğutma deneyimlemek ve egsoz bölümüne takmak istemem
Egsoz bölümüne takmak zorundasın tavan için farklı düşüncen varsa

öne sakın 120mm sıvı soğutma takma

CnKYgT

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
40
İsim
cenk yigit
1624803057347.jpg

Bütün parçaları topladım ve haftasonunu fırsat bilerek bütün işlemleri tamamladım , öncelikle anakartımı değiştirdim uygun bir fiyata aldığım asus tuf x570-pro wifi taktım , kasamın egsoz fanını sıvı soğutmanın stock fanı yerine taktım. tepe bölümüne 2 tane corsair sl 140 yerleştirdim.
İşlemci sıcaklığı boşta 40 dereceler civarında geziyor , sadece merak ettiğim bir sorun var bu sıvı soğutmaya ne aralıklarla ve nasıl sıvı eklemesi yapacağım :D

Mr. Edri

80+ Platinum
En İyi Cevap
26
Dahası  
Reaksiyon skoru
23,309
İsim
.
Alıntıyı görüntüle

Bütün parçaları topladım ve haftasonunu fırsat bilerek bütün işlemleri tamamladım , öncelikle anakartımı değiştirdim uygun bir fiyata aldığım asus tuf x570-pro wifi taktım , kasamın egsoz fanını sıvı soğutmanın stock fanı yerine taktım. tepe bölümüne 2 tane corsair sl 140 yerleştirdim.
İşlemci sıcaklığı boşta 40 dereceler civarında geziyor , sadece merak ettiğim bir sorun var bu sıvı soğutmaya ne aralıklarla ve nasıl sıvı eklemesi yapacağım :D
Üstteki fanların yönü yanlış olmuş, yazılı kısım yukarı bakmalı.
AİO sıvı soğutmalarda çok uzun yıllar kullanmadıkça sıvı değiştirmeye gerek yoktur

KeReM 1963

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,750
İsim
Kerem ORUÇ
İlgilendiği Kategoriler
Yurtdışı Alışverişi
Instagram
oruckereem
Steam
Kerem1963
Discord
Kerem1963 #8121
AİO sıvı soğutmalarda çok uzun yıllar kullanmadıkça sıvı değiştirmeye gerek yoktur
Aynen öyle

@CnKYgT üstteki fanlarda yazılı etiket dışarı bakacak şekilde takmalısın.

CnKYgT

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
40
İsim
cenk yigit
Aynen öyle

@CnKYgT üstteki fanlarda yazılı etiket dışarı bakacak şekilde takmalısın.

Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim , üst fanlar konusunda emin olamamıştım egsoz olarak mı taze hava mı ikiliminde kalmıştım . Hemen yönlerini değişitiriyorum

KeReM 1963

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,750
İsim
Kerem ORUÇ
İlgilendiği Kategoriler
Yurtdışı Alışverişi
Instagram
oruckereem
Steam
Kerem1963
Discord
Kerem1963 #8121
Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim , üst fanlar konusunda emin olamamıştım egsoz olarak mı taze hava mı ikiliminde kalmıştım . Hemen yönlerini değişitiriyorum
Sıcak hava yükseleceği için sıcak havayı hızlıca kasandan atman gerekir.

Sen kasanın içine üfleyecek şekilde yerleştirirsen sıcak havaya karşı üfleyeceği için sıcak hava kasanda dönüp durur ve bileşenlerin ısınır.

Top Bottom