Dostum selam. Ben de bi süre boyunca top seviyedeki m2'leri araştırdım. Çünki bilgisayar donanımı olarak alableceğin en üst klasman ve en ucuz parça grubu m2 ssd. Ve geçenlerde sipariş verdim.
Yukarıda yazdığın m2'lerden Corsair dışında hepsini araştırdım.
Fury Renegade vs KC3000
Direk Fury Renegade daha iyi. Bu iki M2, neredeyse birebir aynı. Aralarındaki tek fark, Fury Renegade KC3000'in yenilenmiş, versiyon 2'si gibi düşünebilirsin. Aralarında çok minimal farklar var. Epey üzerinden bakabilirsin ama bakmana bile gerek yok. Aynı fiyatta eski sürüm bir donanım bakmaya gerek yok.
980 Pro vs MP600 Pro LPX
MP600'ün okuma, yazma, tbw, değeri daha iyi. Ekstra olarak soğutucusu da bulunuyor. Corsair'i çok araştırmadığım için bu konuda net bi yorum yapamıyacağım ama basit detaylara bakarsak MP600 daha iyi duruyor.
MP600 Pro LPX vs Fury Renegade
Fury Renegade'nin okuma, yazma, tbw değerleri daha iyi. Soğutma konusunda Corsair'de soğutucu bulunuyor ancak anakartının kendisinde m2 soğutması varsa bu soğutmayı kullanamıyorsun. Bir de Playstation 5'de sanırım 980 Pro heatsink ile daha sıcak çalışıyordu. Bunda durum ne bilmiyorum.
Yani burada karar vermen gereken Fury vs MP600. Ben bir kaç gün önce Fury Renegade satın aldım N11 Üzerinden. Nays+Kupon da kullandım 2170 TL'ye getirdim. MP600 çok az yerde satılıyor ve sanırım sinerji üzerinden alacaksın. Yani aradaki fiyat farkı umrunda değilse ve anakartında soğutucu desteği yoksa MP600 alabilirsin. Ama almadan önce yorumları oku ve araştır. Kronik sorunu vb. varmı bunları öğren. Çünki o m2 hakkında pek bilgim yok.
Fury Renegade'yi ise uzun süre araştırıp bi kaç gün önce sipariş ettim. Bu gün elime ulaştı. Hatta birazdan bilgisayara montajlıyıp W11 kuracağım. Sormak istediğin soru olursa yardımcı olabilirim.