Neler Yeni

Çözülemeyen Ekran Kararması Sorunu

seymour

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Aykut
Merhaba arkadaslar, 1 ay once itopya'dan ViewSonic 144 hz monitor aldim, modeli; VX2458. Yaklasik 20 gun sorunsuz kullandim, 20 gun sonra ekranda gidip gelmeler basladi. Belirli bir sure (bazen 20 dakika sonra gidiyor bazen 2 saat sonra) acik kaliyor monitor; sonra yesil ve siyah cizgiler geliyor yavasca, ekran karariyor.

Denedigim cozumler; Ekran karti driverlarini kontrol ettim, ramleri cikarip taktim, 3 farkli kablo denedim (HDMI ve DisplayPort), tum girislerde ayri ayri denedim, bilgisayari farkli bir ekrana bagladim sorun cikmadi, gel gelelim monitoru servise gonderdim 1 hafta once, bana monitoru 1 gun acik tuttuklarini ve ilettigim sorunun olmadigini soylediler, simdi geri yolladilar kargoda bekliyorum monitoru.

Goruntunun yeniden gelmesi icin kabloyu cikarip takiyordum bazen geliyor bazen ise gelmiyordu. Servis monitorde ariza bulunamamistir diyor ben 10 gun boyunca surekli arizalandigindan kullanamadim monitoru surekli.
Su an bilgisayari farkli bir ekranda (TV'yi bagladim) kullaniyorum monitoru servise gonderdigimden beri, ama herhangi bir sorunla karsilasmadim.
Denedigim cozumler disinda aklina cozum gelen varsa minnetar olurum.

Ekran kartim; MSI Radeon RX580

Ekler

• 664ce1c5-24eb-4ff6-89eb-efd896fcd177.jpg
    664ce1c5-24eb-4ff6-89eb-efd896fcd177.jpg
    134.2 KB · Hit: 228
  • f6f7f6b2-54f4-4e5a-98a5-7c667580a69f.jpg
    f6f7f6b2-54f4-4e5a-98a5-7c667580a69f.jpg
    146.7 KB · Hit: 167
  • ssssssssssssssssssssssss.jpg
    ssssssssssssssssssssssss.jpg
    20.6 KB · Hit: 192

Excator23cm

80+ Gold
ekran kartını montajlarken acaba statik enerji mi olıştu

Rangorun

80+ Bronze
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
372
İsim
Onur Can
Hocam monitörü varsa uyduya bağlaya bilir misin? Yada monitörü bilgisayara bağlamadan çalıştırıp açık bırak bakalım aynı şekilde görüntü bozulması olacak mı?

White Ravens

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Merhaba arkadaslar, 1 ay once itopya'dan ViewSonic 144 hz monitor aldim, modeli; VX2458. Yaklasik 20 gun sorunsuz kullandim, 20 gun sonra ekranda gidip gelmeler basladi. Belirli bir sure (bazen 20 dakika sonra gidiyor bazen 2 saat sonra) acik kaliyor monitor; sonra yesil ve siyah cizgiler geliyor yavasca, ekran karariyor.

Denedigim cozumler; Ekran karti driverlarini kontrol ettim, ramleri cikarip taktim, 3 farkli kablo denedim (HDMI ve DisplayPort), tum girislerde ayri ayri denedim, bilgisayari farkli bir ekrana bagladim sorun cikmadi, gel gelelim monitoru servise gonderdim 1 hafta once, bana monitoru 1 gun acik tuttuklarini ve ilettigim sorunun olmadigini soylediler, simdi geri yolladilar kargoda bekliyorum monitoru.

Goruntunun yeniden gelmesi icin kabloyu cikarip takiyordum bazen geliyor bazen ise gelmiyordu. Servis monitorde ariza bulunamamistir diyor ben 10 gun boyunca surekli arizalandigindan kullanamadim monitoru surekli.
Su an bilgisayari farkli bir ekranda (TV'yi bagladim) kullaniyorum monitoru servise gonderdigimden beri, ama herhangi bir sorunla karsilasmadim.

"İtopya" üzerinden monitör alan başka bir arkadaş vardı.
Aldığı monitör kusurluydu,
Firmaya belirtmiş, ama firma değiştirmiyordu.
"Sizden geri alırsak, satamayız" gibi komik bir gerekçe sunmuşlar çocuğa.
Büyük ihtimalle aynı mantıkta seni de geçiştiriyorlar.
Monitörün garantisi devam ediyor, ilgilenmek zorundalar.

Görsellere ilk baktığımda ekran kartından diye düşünmüştüm.
Çünkü benzer bir sorunu daha önceden ekran kartı yüzünden görmüştüm.
Ama TV ile kullanıp, hiç sorun yaşamadığını belirtmişsin.
- Konuya eklediğin görselleri firmaya iletin mi?

seymour

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Aykut
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
"İtopya" üzerinden monitör alan başka bir arkadaş vardı.
Aldığı monitör kusurluydu,
Firmaya belirtmiş, ama firma değiştirmiyordu.
"Sizden geri alırsak, satamayız" gibi komik bir gerekçe sunmuşlar çocuğa.
Büyük ihtimalle aynı mantıkta seni de geçiştiriyorlar.
Monitörün garantisi devam ediyor, ilgilenmek zorundalar.

Görsellere ilk baktığımda ekran kartından diye düşünmüştüm.
Çünkü benzer bir sorunu daha önceden ekran kartı yüzünden görmüştüm.
Ama TV ile kullanıp, hiç sorun yaşamadığını belirtmişsin.
- Konuya eklediğin görselleri firmaya iletin mi?

Ekran kartindan olsa TV'de de kullanamam diye dusunuyorum, cunku 3-4 gundur oyun oynuyorum, internete giriyorum bir problem yasamadim. Servise gonderdim garanti kapsaminda gorsellerle birlikte, fakat ariza olmadigini soylediler. Tuketici Hakem Heyeti'ne de basvurumu yaptim sonuc bekliyorum. Fakat sorun monitorde ve bilgisayarda degilse acaba herhangi bir yazilimsal bir ariza olabilir mi diye dusunuyorum. Cunku cidden denemedigim sey kalmadi cogu seyi denemedim. Aklima gelmeyenleri de burdan sormak istedim. Bu arada monitor icin Driver Reviver'dan bir driver yuklemistim guncel degil uyarisindan sonra kendi sitesinden driver indirmedim ve BIOS guncel degil aldigim gunden beri guncellemedim (yaklasik 30 gun oldu)

Hocam monitörü varsa uyduya bağlaya bilir misin? Yada monitörü bilgisayara bağlamadan çalıştırıp açık bırak bakalım aynı şekilde görüntü bozulması olacak mı?

Uydu yok ancak monitor kargodan geldiginde arkadasin bilgisayarina baglamayi deneyecegiz.

Ekran kartın bozulmuş olabilir.

Yaklasik 30 saat oyun oynadim TV'ye baglayip bir problem yasamadim su ana kadar

ekran kartını montajlarken acaba statik enerji mi olıştu

Bilmiyorum maalesef, bana gosterdikleri sekilde taktim ekran kartini. Arizadan sonra tak-cikar yaptim RAM ve ekran kartini yine de duzelmedi.

imemircan

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
489
İsim
Emir can Bozan
İlgilendiği Kategoriler
Gözüme ne çarparsa valla :)

seymour

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Aykut
Servisten geldikten sonra 20-30 boyunca arızasız kullandım cihazı, bugun tekrar basladi ekran gidip gelmeye, tekrar farkli kablolarla denedim sorun cozulmuyor. Servis urun arizali degil diyerek degisim vermeyi reddediyor.

Ekler

• 7ed772eb-fcd9-41ed-897c-1fbc45487af0.jpg
    7ed772eb-fcd9-41ed-897c-1fbc45487af0.jpg
    97.2 KB · Hit: 67
  • 33738230-db14-4637-9993-75e8b835cc12.jpg
    33738230-db14-4637-9993-75e8b835cc12.jpg
    164.1 KB · Hit: 151

White Ravens

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Servisten geldikten sonra 20-30 boyunca arızasız kullandım cihazı, bugun tekrar basladi ekran gidip gelmeye, tekrar farkli kablolarla denedim sorun cozulmuyor. Servis urun arizali degil diyerek degisim vermeyi reddediyor.
"Düğmeye basınca ekran yanıyor işte, arızalı değil"

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,031,042
Üyeler
163,425
Son üye
tuvaletdelen335
Top Bottom