Neler Yeni

Yardım CPU 78° normal değil bu değerler bence?

TeacherZ

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
413
İsim
Z
D.A sistem 2 yi colermaster MA410P hava soğutucu ile kullanıyorum. Valorant'ta arkada hiçbir program yokken 78 ° yi gördü Sebebi ne olabilir. Kasa Corsair spec-delta.

full ayarlarda oynuyorum işlemci 78 dereceye kadar çıkıyor. bir de %lik kullanım değerleri çok düşük değil mi? sizce sorun ne olabilir?

Son düzenleme:

TeacherZ

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
413
İsim
Z
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
1.png
Adsız.png
3.png

Mesaj otomatik birleştirildi:

test sonuçlarında da max 80 dereceyi görmüştü ama sadece valorantta full ayarlarda bunu görmesi bence tuhaf.

Son düzenleme:

Kaan ÇABUK

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
R5 3600 için normal. Undervolt yapmayı deneyin.

crazyreign

80+ Titanium
En İyi Cevap
80
Dahası  
Reaksiyon skoru
38,610
İsim
Hayalet
İlgilendiği Kategoriler
fotoşop
İyi de güzel kardeşim sen boost frekansının hepsine çıkıp 70 derece görüyormuşsun, bu iyi bir şey. Sorun yok.

TeacherZ

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
413
İsim
Z
Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle

test sonuçlarında da max 80 dereceyi görmüştü ama sadece valorantta full ayarlarda bunu görmesi bence tuhaf.
Ben yayın için kullanacağım o yüzden performans düşüşü yaşamak istemem ondan dolayı yapmadım voltaj düşüşü.

İyi de güzel kardeşim sen boost frekansının hepsine çıkıp 70 derece görüyormuşsun, bu iyi bir şey. Sorun yok.
yaa beni bu işlemci konusunda yapılan yorumlar korkuttu biraz ondan tedirgin oluyorum bulunduğum şehirde yanıyoruz şu an eriyoruz bildiğiniz. Yok işlemci yanar yok 3600 ler 90 ı buluyor felan yazanlar söyleyenler oluyor insan ister istemez tedirgin oluyor. Ondan 3 gündür ağız tadıyla PC kullanamadım. İnanın 4 saat vs oynamışımdır 6 aydır beklediğim donanım için. kötü pc den yayın yapıyordum bu bana ferrari oldu ama sürdürmüyorlar trafiğe kapalı alan gibi hissettiriyorlar :)

@KaanCK @crazyreign

Kaan ÇABUK

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
Ben yayın için kullanacağım o yüzden performans düşüşü yaşamak istemem ondan dolayı yapmadım voltaj düşüşü.

yaa beni bu işlemci konusunda yapılan yorumlar korkuttu biraz ondan tedirgin oluyorum bulunduğum şehirde yanıyoruz şu an eriyoruz bildiğiniz. Yok işlemci yanar yok 3600 ler 90 ı buluyor felan yazanlar söyleyenler oluyor insan ister istemez tedirgin oluyor. Ondan 3 gündür ağız tadıyla PC kullanamadım. İnanın 4 saat vs oynamışımdır 6 aydır beklediğim donanım için. kötü PC den yayın yapıyordum bu bana ferrari oldu ama sürdürmüyorlar trafiğe kapalı alan gibi hissettiriyorlar :)

@KaanCK @crazyreign
Evet yanar. (!)
Abi bunları hangi bilgisiz ve tabiri caizse cahiller diyor anlamıyorum!

TeacherZ

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
413
İsim
Z
hayatımda ilk defa montaj yaptım. Normalde böyle konularda cesurumdur her şeyi kendim takar söker siler temizler ilgilenirim. Ama 3600 işlemci ve hava soğutucu konusunda değerlerin yüksek dedikleri zaman "acaba" diyorum.

crazyreign

80+ Titanium
En İyi Cevap
80
Dahası  
Reaksiyon skoru
38,610
İsim
Hayalet
İlgilendiği Kategoriler
fotoşop
Yapmana gerek yok. İşlemci boşu boşuna 70 derecede çalışmıyor, frekansın 4.2 GHz görebileceğin üzere.
yaa beni bu işlemci konusunda yapılan yorumlar korkuttu biraz ondan tedirgin oluyorum bulunduğum şehirde yanıyoruz şu an eriyoruz bildiğiniz. Yok işlemci yanar yok 3600 ler 90 ı buluyor felan yazanlar söyleyenler oluyor insan ister istemez tedirgin oluyor. Ondan 3 gündür ağız tadıyla PC kullanamadım. İnanın 4 saat vs oynamışımdır 6 aydır beklediğim donanım için. kötü PC den yayın yapıyordum bu bana ferrari oldu ama sürdürmüyorlar trafiğe kapalı alan gibi hissettiriyorlar :)

@KaanCK @crazyreign
Dert edecek bir şey yok, her şey olması gerektiği gibi.
hayatımda ilk defa montaj yaptım. Normalde böyle konularda cesurumdur her şeyi kendim takar söker siler temizler ilgilenirim. Ama 3600 işlemci ve hava soğutucu konusunda değerlerin yüksek dedikleri zaman "acaba" diyorum.
Frekans yüksek ve sıcaklık yüksek, bu normal. Sorun yok.

Kaan ÇABUK

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
Herkes bir şeyler sallıyor. Seninki 4.2Ghz'de gayet iyi. Ona dikkat etmemişim.

TeacherZ

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
413
İsim
Z
gerçekten ikinize de çok teşekkür ederim rahatlattınız beni geceden beri kaygı ediyordum. Şehir sıcak, masam hava almıyor, bir de o yorumlar üzerine düşünüp duruyordum. Ama Allah razı olsun içimi rahatlattınız daha da işlemcim sıcak demem :)

@KaanCK @crazyreign Kralsınız <3

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,039,428
Üyeler
164,841
Son üye
Jurants
Top Bottom