DDR5 RAM fiyatları düşer mi? RAM önerir misiniz?

bud4nE

80+
Reaksiyon skoru
63
Bu konu hakkında araştırma yapan varsa eğer bilgi verebilir mi? Sektör nereye doğru gidiyor, daha artar mı yoksa bu düzeyde kalır mı?

Ram önerisi için ise sadece oyun amaçlı gecikme değeri CL30, 6000mhz ve 2x16 şeklinde düşünüyorum. 7800x3d ve B850 anakart ile kullanacağım.
Patriot Viper Venom kovalıyorum fakat onun fiyatları da uçtu.
Daha farklı ram tavsiyeniz varsa söyleyebilirsiniz.
Bütçe konusunda çok yükseğe çıkamam. Dediğim gibi PVV'ler 2000TL ve performanslı diye alacaktım ama artık şu an 3100TL.
1000-1500TL daha çık şunu al gibi tavsiyelere açığım, lütfen nedenini de belirtin.

Hayir dusmez, ramler suanda ayni anda butun buyuk firmalarin ram siparisi sebebiyle zamlandi. Uretilien cipler onlara yollandigindan dolayi piyasaya gelenler nadirlesti ve %100 civarlarinda zamlar oldu.

Bu konularda network sahibi insanlar genel olarak mart,nisan gibi duzelir diyorlar.

Bence ozamana kadar dusmez ozaman gelincede dusmeyebilir egerki yuksek fiyattanda satilmaya devam edilirse enayiler aliyor dusurmeyelim de diyeblirler :D

Ram onerisii konusundada hynix modullu 6000mhz de en dusuk cl degeri sunan rami al gec :)

Tabi markasida bilinir olsun.

Bu ülkede hiçbir şeyin fiyatı hiçbir zaman düşmez

Hayir dusmez, ramler suanda ayni anda butun buyuk firmalarin ram siparisi sebebiyle zamlandi. Uretilien cipler onlara yollandigindan dolayi piyasaya gelenler nadirlesti ve %100 civarlarinda zamlar oldu.

Bu konularda network sahibi insanlar genel olarak mart,nisan gibi duzelir diyorlar.

Bence ozamana kadar dusmez ozaman gelincede dusmeyebilir egerki yuksek fiyattanda satilmaya devam edilirse enayiler aliyor dusurmeyelim de diyeblirler :D

Ram onerisii konusundada hynix modullu 6000mhz de en dusuk cl degeri sunan rami al gec :)

Ben de tam olarak böyle düşünüyorum. Şimdi örneğin benim ihtiyacım var ve 1 ay içerisinde almam gerek. Benim gibi düşünen birçok insan vardır. 3000TL bandından satın alacağım mecbur. Daha sonra da satıcılar bu fiyata rağmen alınıyor diyerek bir daha asla düşürmeyecekler. Üzücü. Taban olarak 3000 görmeye başlayalım bence.

katılıyorum, pc'yi bir ay önce toplasaydım daha ucuza gelecekti.

Bu ülkede hiçbir şeyin fiyatı hiçbir zaman düşmez
Aynen yurt dışında fiyatlar normale döndükten sonra bile burdaki fırsatçılar şuanki hatta daha üstü fiyatlardan satışa devam eder.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Kasım indirimlerini takip et güzel fırsat çıkar mutlaka ordan yapıştırırsın

Aynen yurt dışında fiyatlar normale döndükten sonra bile burdaki fırsatçılar şuanki hatta daha üstü fiyatlardan satışa devam eder.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Kasım indirimlerini takip et güzel fırsat çıkar mutlaka ordan yapıştırırsın
Tek ümidim bu zaten başka çaresi yok. Fırsatçı satıcıların kurbanı olacağız en kötü. Zamlı fiyatlardan satın alıp onları mutlu edeceğiz indirim olmazsa. 2.5kya bile razıyım.

Geçen gün Patriot Viper Venom 32 GB (2x16) 6000 MHz CL30 aldım 3800'e ikinci el kovala alırsın bence sıfır takıntın yoksa

Beklemeye değer mi yoksa 3k iken almak mantıklı mı? Düşeceğini sanmıyorum sürekli yükselme aşamasında.

Geri