DDR5 Sistem Resetlemesi

Korvo.

80+
Reaksiyon skoru
42
Yeni bir sistem dizdim. Bir sorun yaşıyorum, yardımcı olabilirseniz memnun olurum.

7800X3D İşlemci
Asus B850-A Anakart
XPG Lancer 16 * 2 Ram
RTX 3080 Kart
Corsair 850w power

Sistemi toplayıp açtım. İlk açıldığında bios ekranı çok fazla takılıyordu, flash takıp uefi windows kurmayı denedim. Kurulum sırasında lan kablosu takılı olmasına rağmen internet bağlantısı yok diyip durdu. Cmd panelinden o kısmı geçmek için kod girdim, geçti. Yine çok takılıyordu, bir şekilde kurdum. Windows geldi. Nvidia driver'ı indirdim, yüklerken yarı da kesildi ve reset attı. Tanılama ve onarım ekranına gitti direk, sonra bir sorun oluştu yeniden başlatın falan dedi, yaptım ama nafile. Hep aynı ekrana attı. Bios pilini çıkarıp biraz bekleyip geri taktım. Windows'u tekrar kurdum. 2 kere Dosyalar Yükleniyor %99 da hata verdi. "Windows bilgisayarı yüklemenin sonraki aşamasında önyüklenecek şekilde hazırlayamadı" diye. Flashı başka bi usb porta taktım, tekrar denedim, bu sefer kurulum bitti. Windows da geldi, driver'ı kurdum, düzgünce kuruldu. Bilgisayarı yeniden başlattım, yine tanılama ve onarım ekranına attı. Ne yaptımsa geçmedi. Bios eski sürüm de kalmıştır diye düşünüp farklı bilgisayardan flash diske güncel bios'u atıp bios'u güncelledim. Yeniden başlattım, bu sefer de anakart logosunun altında yuvarlak dönen çember 3-5 saniye dönüp o ekran da takılı kalıyor ve yine reset atıyor. Yazılımsal mı donanımsal mı çözemedim. Yardımcı olabilirseniz sevinirim. Tüm parçaları sıfır aldım.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,172,632
Üyeler
186,217
Son üye
BayBatur
Geri