Neler Yeni

Çözüldü✓ deep cool ls520 se rgb 240mm baş aşağı duruyor

samsunle

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
hasan kamil
benim sıvı soğutucu baş aşağı duruyor mecbur kaldık üste sığmadı 240mm lik deep cool ls520 se rgb 12400f işlemcim ama normal derecede 32 maks yükte ise 55 :D

samsunle

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
hasan kamil
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

Ekler

• Screenshot_20240210_101932_Gallery[1].jpg
    Screenshot_20240210_101932_Gallery[1].jpg
    1.3 MB · Hit: 65
Son düzenleme:

Amanita

80+ Gold
En İyi Cevap
3
olmazmı
Mesaj otomatik birleştirildi:

bu şekilde duruyor ters yöne çevirsem borular üstte olsa olurmu
Değişik bi çalışma olmuş. :D Niye böyle taktın ki en baştan hiç video izlemedin mi? Sıcaklık ve ses problemin yoksa değiştirmene gerek yok kalsın.

samsunle

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
hasan kamil
Değişik bi çalışma olmuş. :D Niye böyle taktın ki en baştan hiç video izlemedin mi? Sıcaklık ve ses problemin yoksa değiştirmene gerek yok kalsın.
başka seçenek kalmadı remlerden dolayı sığdıramadı bilgisayarcı ben pek anlamıyorum üste 240mm de normalde remler büyük olduğu için olmadı ses normal sıcaklık da normal şuanda ama pompayı ters yöne çevirsem radyatörüde çevirsem daha mantıklı gibi duruyor

Amanita

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Kasanın önüne takılmasında sorun yok ama öne takılıyorsa normalde anakarta bağlanan soğutucu bloğun kabloları aşağıda olur yukarıda değil. Ön tarafa takılı olan radyatörün kablosu da aşağıda değil yukarıda olur.

Her şey düzgün çalışıyorsa bir şey yapmana gerek yok kalsın böyle.

Radyatördeki fanları egzoz görevi görecek şekilde mi ayarlamış o yani radyatöre(dışarı) doğru mu hava veriyor :D

Sıvı soğutmadan anlamayan mahalle bilgisayarcısına götürmüşsün heralde.

samsunle

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
hasan kamil
Kasanın önüne takılmasında sorun yok ama öne takılıyorsa normalde anakarta bağlanan soğutucu bloğun kabloları aşağıda olur yukarıda değil. Ön tarafa takılı olan radyatörün kablosu da aşağıda değil yukarıda olur.

Her şey düzgün çalışıyorsa bir şey yapmana gerek yok kalsın böyle.

Radyatördeki fanları egzoz görevi görecek şekilde mi ayarlamış o yani radyatöre(dışarı) doğru mu hava veriyor :D

Sıvı soğutmadan anlamayan mahalle bilgisayarcısına götürmüşsün heralde.
aynen dışarı atıyor havayı ama herhangibi bir sorun olmuyor şuanda bende onu az önce düşündüm ama üstede alsam borular uzun olduğu için sığmaz gibi duruyor üstteki fanlarda dışarı atıyor 2 adet onlar normalde öndeydi çıkarıp yukarı aldı şimdi baktım kasayı açıpta içeri atıyor gibi geldi bana içeri atıyorsa sorun yoktur herhalde

Son düzenleme:

Falcon78

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
57
İsim
Sezer
hava sirkülasyonu bu şekilde çok verimsiz olur kasaya temiz hava girişi olması şart kışın çok fark etmez ama yazın sıcak ve nemli bir ortamda hiç iyi şeyler olmaz.

ideal olan ön taraftan temiz hava alacak üst ve arkadan atacak şekilde olması kasanız üst tarafa radyatör desteklemiyorsa mutlaka destekleyen kasa alın

rafetsunal

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
158
İsim
Rafet Sunal
hava sirkülasyonu bu şekilde çok verimsiz olur kasaya temiz hava girişi olması şart kışın çok fark etmez ama yazın sıcak ve nemli bir ortamda hiç iyi şeyler olmaz.

ideal olan ön taraftan temiz hava alacak üst ve arkadan atacak şekilde olması kasanız üst tarafa radyatör desteklemiyorsa mutlaka destekleyen kasa alın
hocam hava soğutma kullanmadığı için dediğiniz kadar etkisi yok diye biliyorum

Falcon78

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
57
İsim
Sezer
hocam hava soğutma kullanmadığı için dediğiniz kadar etkisi yok diye biliyorum
dostum bu tür sistemler için kasa içinde hava sirkülasyonu oluşturmak zorundasınız. ideal olanı temiz hava alacak arka ve üstten atacak şekilde olmalı bazı markalar bu durumu çok önemsemez ön tarafa'da montajı yapılabilir olarak gösterir. kasa içinde destekte verir ama uzun vade'de bunun zararı oluyor ister istemez. özellikle ekran kartı ve anakarta çünkü temiz hava'dan en çok etkilenen parçalar bunlar

yakın zamanda phanteks p400 kasamda bir örnek yaşadım p400'ün üst tarafında sıvı soğutma desteği yok sadece arka ve öne takabiliyorsunuz bir müddet ön tarafa takıp kullanmışlığım var 2 ay kadar cidden rezalet bir durumdu kasa içi sıcaklıklar ve ekran kartı sıcaklıkları tavan yaptı sırf bu yüzden kasayı değiştirdim.

rafetsunal

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
158
İsim
Rafet Sunal
dostum bu tür sistemler için kasa içinde hava sirkülasyonu oluşturmak zorundasınız. ideal olanı temiz hava alacak arka ve üstten atacak şekilde olmalı bazı markalar bu durumu çok önemsemez ön tarafa'da montajı yapılabilir olarak gösterir. kasa içinde destekte verir ama uzun vade'de bunun zararı oluyor ister istemez. özellikle ekran kartı ve anakarta çünkü temiz hava'dan en çok etkilenen parçalar bunlar

yakın zamanda phanteks p400 kasamda bir örnek yaşadım p400'ün üst tarafında sıvı soğutma desteği yok sadece arka ve öne takabiliyorsunuz bir müddet ön tarafa takıp kullanmışlığım var 2 ay kadar cidden rezalet bir durumdu kasa içi sıcaklıklar ve ekran kartı sıcaklıkları tavan yaptı sırf bu yüzden kasayı değiştirdim.
Peki ya hocam şöyle bir şey desem, kasamda hiç fan yok sadece ls520 nin 2 adet fanı var 7800x3d kullanıyorum ve max 80derece gördürdüm yük altında. Hiç fan olmadan böyle alıyorsam eğer ki 7 fan koyarsam ne kadar ısı alırım bir de bunu söyleyin

samsunle

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
hasan kamil

böyle dışarımı üflüyor içermi sağdaki sıvı soğutucu fanlarım öne takılı

Ekler

• Screenshot_20240211_100722_Gallery[1].jpg
    Screenshot_20240211_100722_Gallery[1].jpg
    1.4 MB · Hit: 32

samsunle

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
hasan kamil

teşekkürler harbidende yanlış takmış bilgisayarcı ben düşündüm bunu ama o düşünememiş 500 tl de para verdim takması için yazıklar olsun o para için 1 gün çalışıyoruz sesi vardı oda gitti üstteki ızgarayıda takamıyordum ses yapıyordu oda düzeldi şimdi sistem şöyle tam olarak önden hava giriyor üste ve arkadan çıkıyor

Top Bottom