Kamina
80+ Platinum
- En İyi Cevap
- 1
Merhaba arkadaşlar. Bugün sizlere bayağı underrated olan benim 6 defa bitirdiğim en çok sevdiğim oyunlardan biri olan Muramasa The Demon Blade oyununu aktaracağım. Oyunun bilinmemesinin önemli sebebi ise oyunun sadece Wii, WiiU konsoluna özel çıkmış olması. Yani sadece Wii sahipleri oynayabiliyor. Ki iyi ki bir Wii sahibiyim dedirten oyun olmuştur bana. Oyun tamamen Japon mitolojisini konu alıyor. Japon mitosundaki yaratıkları kesip doğruyoruz. Oyun Edo (Tokyo'nun eski adı) döneminde geçiyor. Yandan görünümlü 2D aksiyon oyunu olan Muramasa, elimizdeki şeytani kılıçla düşmanlarına yapmadığını bırakmıyor. Tarz olarak Katana Zero diyebiliriz. Ama bu oyunun çıkış yılı 2009. Yılına göre o kadar güzel görünüyor ki, müzikleri olsun atmosferi olsun her şeyiyle 4/4lük bir oyun. Oyunumuz tipik bir Hack/Slash oyunu aslında. Onlarca düşmanı aynı anda doğradığımız, sayısız kombolar yaptığımız, ulti attığımız büyük zevk içeren bir oyun. Oyunda onlarca farklı kılıç var ve hepsinin kendine has yeteneği var. Tek tek deneyimlemek çok zevkli.
Oyunda iki farklı karakteri yönetiyoruz. İlki bir Ninja olan Kisuke. Kendisi şöyle havalı bir karakterdir.
Kisuke, geçmişini unutmuş ama yetenekleri itibari ile hala efsanevi olan bir ninja. Kendisi hafızasını kaybetmiş olmasından dolayı tüm olayları onunla birlikte baştan öğreniyoruz ve diyebileceğim tek şey hikayesi sağlam. Detay vermeyeceğim oynayın ve görün!
İkinci karakterimiz ise Momohime.
Kisuke’nin yanında, karanlık bir ruh tarafından ele geçirilmiş Momohime ise aynı Kisuke gibi kaçak bir durumda. Aynı zamanda kendisi aşırı ilginç bir karakter. Yine detay vermeyeceğim oyunu oynarken anlayacaksınız ve bu iki karakterin geçmişleri hikayeye aşırı güzel etki bırakıyor.
Demon Blade ismi nereden geliyor ?
Antik zamanlarda, Ashi nehrinde bir ejderha yuva yapmış. Bu ejderhanın dokuz adet kafası varmış ve her biri için bir kurban talep edermiş. Eğer kurban etme töreni gerçekleşmezse, nehrin yakınında yaşayanlar korkunç afetlerle yüz yüze gelirlermiş. Daha sonra Mankan adında güçlü bir rahip ortaya çıkmış ve her geçen gün daha fazla kurban talep eden ejderhaya meydan okumuş. Bu savaşı kazanmış ve ejderhayı sürgüne mahkum edip, zincirlemiş. Derler ki; Demon Blade, ejderhanın özünü içinde taşır ve yanlış ellerde büyük kötülüklere gebedir.
Oyunumuz Japonya'da inanılmaz bir başarıya imza atmış. Oyun satışlarında da zirveye oturmuş. Seslendirmesi de çok başarılı oyun orijinal Japonca. Momohime'yi seslendiren sanatçı aynı zamanda Fairy Tail'deki Ultear, SAO'daki Sinon. Oyunda bir diğer sevdiğim şey ise boss savaşları. Sayısız boss savaşı var. Hepsi de Japon mitosundaki efsanevi yaratıklar. Oyunda birden fazla son var. Yaptığımız her hareket oyunun sonunu etkiliyor. 6 farklı son vardı diye hatırlıyorum. Oyunu bir karakterle oynayınca oyun bitmiyor. Diğer karakterle de oynamak gerekiyor ki gerçek sonu görebilesiniz. Oyun iki karakterin hikayesini çok güzel bağlıyor. Tek karakterle 8 saat desek 16 saat gömebileceğiniz başından kalkamayacağınız bir oyun. Grafikler desek fazlasıyla tatmin edici. Tabii çıktığı yıla göre değerlendirmek gerekiyor. 2D olarak gayet başarılı bir iş çıkardıklarını söylemek istiyorum. Birkaç görsel bırakacağım.
Gelelim müziklere. Bir Japon oyunu için müzikler ne kadar iyi olabilir ise bu oyunda da o kadar iyi. Eski Japonya tarzını çok güzel yansıtıyorlar. Şuraya bir tanesini bırakıyorum.
Bir tane de 1 dakikalık gameplay bırakıyorum.
Oyunu PC'de oynamak isterseniz için Dolphin adı verilen Wii emülatörünü indirin ve oyunun ISO dosyasını indirin. 700 MB bir şeydi yanlış hatırlamıyorsam. Nitekim oynayacak oyun bulamıyorsanız, ben aksiyonun içinde olmak istiyorum diyorsanız bu oyun tam size göre.