Neler Yeni

Depolama için SSD hızı önemli mi?

AirLife

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,289
İsim
Yunus Şahin
Şu an ki anakartım PCIx3.0 destekliyor (Z490) not olarak ekleyim başa.

Oyunlar da yükleme ekranları çok uzun sürüyor. SSD hızları 2100 olan da var 7000 olanda var. Bunlar oyunların açılmasında, yükleme ekranında fark eder mi? Sadece oyun için kullanacağım depolamayı. Eğer fark olmazsa ucuzundan bu modeli alayım diyorum.

4.0 olan desteklemiyor zaten de geleceğe yatırımlık için belirtmek istedim sistemimi.

Yasin Çelik

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
21,807
İsim
Yasin Çelik
Instagram
yasincelikz
Hayır oyunlarda farketmez. 500 yazan sata SSD ile 7000 yazan M2 arasında bile hissedilecek bir fark olmuyor oyunlarda.
Bu hızlar render alacak ve sürekli dosya aktarımı yapacaksanız önemli.

AirLife

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,289
İsim
Yunus Şahin
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hayır oyunlarda farketmez. 500 yazan sata SSD ile 7000 yazan M2 arasında bile hissedilecek bir fark olmuyor oyunlarda.
Bu hızlar render alacak ve sürekli dosya aktarımı yapacaksanız önemli.

Anladım. Kablo karmaşasından kurtulmak için de istemiştim bir nevi. Attığım model hem DRAM'li hem de ucuz. Bunu almak mantıklı o zaman.

Lisser

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,507
İsim
Lisser
Instagram
egerdnn
Steam
https://steamcommunity.com/id/Lisser1/
Discord
lisser1
Anladım. Kablo karmaşasından kurtulmak için de istemiştim bir nevi. Attığım model hem DRAM'li hem de ucuz. Bunu almak mantıklı o zaman.
Direkt vatandan da alabilirsin fiyatlar hemen hemen aynı ama her hangi bir problem yaşadığında yararı olur. (1077TL)

Yasin Çelik

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
21,807
İsim
Yasin Çelik
Instagram
yasincelikz
Fena bir ürün değil bu bütçede. Bende 500gb'lık versiyonu var üç senedir kullanıyorum. Ufak bir hız düşmesi yaşadım sadece ama o da etkilemiyor zaten. Bütçeyi arttırabiliyorsanız Samsung bakabilirsiniz ama bana sorarsanız öyle çok da gerekli değil. Kioxia alıp geçin.

AirLife

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,289
İsim
Yunus Şahin
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Direkt vatandan da alabilirsin fiyatlar hemen hemen aynı ama her hangi bir problem yaşadığında yararı olur. (1077TL)

Bende şimdi geziniyordum Vatan'da yeni gördüm. :D

Fena bir ürün değil bu bütçede. Bende 500gb'lık versiyonu var üç senedir kullanıyorum. Ufak bir hız düşmesi yaşadım sadece ama o da etkilemiyor zaten. Bütçeyi arttırabiliyorsanız Samsung bakabilirsiniz ama bana sorarsanız öyle çok da gerekli değil. Kioxia alıp geçin.

Yani dediğim gibi sadece depolama için kullanacağım. Samsung güzel ama fiyatı yüzünden sıcak bakmıyorum, sisteme gereksiz olur.

Yasin Çelik

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
21,807
İsim
Yasin Çelik
Instagram
yasincelikz
Yani dediğim gibi sadece depolama için kullanacağım. Samsung güzel ama fiyatı yüzünden sıcak bakmıyorum, sisteme gereksiz olur.
Hayırlı olsun o zaman, üzerine çok düşünmeye gerek yok bu parçanın alabilirsiniz.

Top Bottom