Neler Yeni

Mavi Ekran Devamlı Oyunlarım Çöküyor ve Mavi Ekran Alıyorum

Perfectshot06

Moderatör
Dahası  
Reaksiyon skoru
14,013
İsim
Oğuz Oğuz
Dostlar grafik kartı sürücüsünü güncelledikten sonra oyunlarım çökmeye başladı ve mavi ekran hatası almaya başladım. Sizce ne yapmalıyım?
1676662270903.png

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,878
İsim
Emre Zengin
Dostlar grafik kartı sürücüsünü güncelledikten sonra oyunlarım çökmeye başladı ve mavi ekran hatası almaya başladım. Sizce ne yapmalıyım?
Alıntıyı görüntüle
1) Öncelikle ekran kartı sürücünüzü (https://www.nvidia.com.tr/download/driverResults.aspx/198828/tr) ve DDU'yu (https://www.guru3d.com/files-details/display-driver-uninstaller-download.html) indirin.
2) İnternet bağlantını kesin. Bilgisayarı güvenli modda başlatın. (Başlatmak için shift tuşuna basılı tutup bilgisayarı yeniden başlatın. Gelen ekranda Sorun Giderme/ Gelişmiş Seçenekler/ Başlangıç Ayarları yeniden başlata basın. Gelen ekranda F4 ya da 4 tuşuna basın. Bilgisayar güvenli modda başlayacak.) Şimdi DDU'u açın ilk gelen ekranı kapatın ve ekran kartı sürücünüzü seçin. Seçtikten sonra sol üstte Temizledikten sonra yeniden başlat (Tavsiye Edilen) seçeneğini göreceksin ona bas ve sürücüyü kaldırın. Sürücüyü kaldırdıktan sonra bilgisayar kendini yeniden başlatacak.
3) Masaüstü geldiğinde indirmiş olduğunuz ekran kartı sürücünüzü kurabilirsiniz. Kurduktan sonra internetinizi bağlayın ve sisteminizi yeniden başlatın.
Bu dediğim yolu deneyebilirsin hocam.

Dahası  
Reaksiyon skoru
30
İsim
Adem Akbulut
Mavi ekran hatasını bilemiyorum ama aldığınız görüntüdeki hatayı bende Battlefield 2042 zaman zaman alıyorum hatta izlediğim büyük yabancı bir YouTuber'da almıştı BF2042 oynarken yani Battlefield 2042'de alıyorsanız bu hatayı oyundan kaynaklı olma ihtimali bir hayli fazla.

Perfectshot06

Moderatör
Dahası  
Reaksiyon skoru
14,013
İsim
Oğuz Oğuz
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Mavi ekran hatasını bilemiyorum ama aldığınız görüntüdeki hatayı bende Battlefield 2042 zaman zaman alıyorum hatta izlediğim büyük yabancı bir YouTuber'da almıştı BF2042 oynarken yani Battlefield 2042'de alıyorsanız bu hatayı oyundan kaynaklı olma ihtimali bir hayli fazla.
bf 2042'de alıyorum bende :D
Mesaj otomatik birleştirildi:

ddu ile driveri silip eski bir sürümü yüklemeyi denedinizmi
Yapmadım hocam, yapacağım.

Dahası  
Reaksiyon skoru
30
İsim
Adem Akbulut
DDU ile temizleyip, öyle kurmayı deneyin arkadaşların dediği gibi ama dediğim gibi ben dahil birçok insan geçmişte ve halen bu hatayı alıyor yani her zaman değil ama aralıklarla bu hatayla karşılaşıyorum/karşılaşıyoruz ondan olmazsa çokta zorlamayın oyuna fix vs. gelmesini bekleyin derim zaten sezon 4 için oynanış videosu vs. geldi sanırım yakında yeni bir güncelleme gelecek o zaman bir daha denersiniz. Son olarak bilgisayarınızda herhangi bir overclock varsa buda etki ediyor anladığım kadarıyla benim çünkü; overclock kullandığım dönemde daha fazla karşılaşıyordum bu hatayla :)

Perfectshot06

Moderatör
Dahası  
Reaksiyon skoru
14,013
İsim
Oğuz Oğuz
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
1) Öncelikle ekran kartı sürücünüzü (https://www.nvidia.com.tr/download/driverResults.aspx/198828/tr) ve DDU'yu (https://www.guru3d.com/files-details/display-driver-uninstaller-download.html) indirin.
2) İnternet bağlantını kesin. Bilgisayarı güvenli modda başlatın. (Başlatmak için shift tuşuna basılı tutup bilgisayarı yeniden başlatın. Gelen ekranda Sorun Giderme/ Gelişmiş Seçenekler/ Başlangıç Ayarları yeniden başlata basın. Gelen ekranda F4 ya da 4 tuşuna basın. Bilgisayar güvenli modda başlayacak.) Şimdi DDU'u açın ilk gelen ekranı kapatın ve ekran kartı sürücünüzü seçin. Seçtikten sonra sol üstte Temizledikten sonra yeniden başlat (Tavsiye Edilen) seçeneğini göreceksin ona bas ve sürücüyü kaldırın. Sürücüyü kaldırdıktan sonra bilgisayar kendini yeniden başlatacak.
3) Masaüstü geldiğinde indirmiş olduğunuz ekran kartı sürücünüzü kurabilirsiniz. Kurduktan sonra internetinizi bağlayın ve sisteminizi yeniden başlatın.
Bu dediğim yolu deneyebilirsin hocam.
Hocam ddu ile 3 defa sürücü silip yükledim ama hala oyun çökmeye devam ediyor.

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,878
İsim
Emre Zengin

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,878
İsim
Emre Zengin

Perfectshot06

Moderatör
Dahası  
Reaksiyon skoru
14,013
İsim
Oğuz Oğuz
https://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=35 bu sürücüyü de indirip attığım NVIDIA sürücüsü ile deneyin hocam.
Eğer gene olmazsa DDU ile kaldır hocam. Hiçbir sürücüyü kurma. Windows Update üstünden güncelleştirmeleri denetle. NVIDIA sürücüsünü otomatik indirip kuracaktır. Onda dene bakalım çökme olacak mı? Mavi ekran gene veriyorsa minidump dosyanı paylaşabilir misin?

Felistigris

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
404
İsim
mahmut
hocam gamepassten bf42 indirdim bende de böyle oldu sildim oyunu

Perfectshot06

Moderatör
Dahası  
Reaksiyon skoru