Neler Yeni

İnceleme Discord Botları Serisi #2: Statbot | Sunucu İstatistikleri

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
1700691227050.png

Şunun gibi istatistikleri sunucuna eklemek istiyorsan bu yazı yardımcı olabilir.
İhtiyacın olan botlar:
https://serverstatsbot.com/
İlla iki bota ihtiyacınız yok sadece Statbot da yeter. ServerStats'ın üstünden geçeceğim sadece.
ServerStats
/category create komutu ile istatistik kategorisi oluşturuyoruz. İsmini istediğiniz şekilde değiştirebilirsiniz.
/counter create komutunu kullanarak resimdeki "Üye" sayacını oluşturabilirsiniz.
/goal create komutunu kullanarak resimdeki "Hedef" kanalını oluşturabilirsiniz.
Statbot
Komut ile
/counter komutunu kullanarak yeni sayaç oluşturabilirsiniz.
Sadece /counter komutunu çalıştırın ve menüyü takip edin.
Setup ile kurulumu başlatabilirsiniz.
1700733525199.png

Quick, Custom ve Advanced arasından Quick'i seçerseniz size "Tarih, durum sayacı ve üye sayacı" oluşturacaktır.
Custom'ı seçerseniz sınırlı bir kurulum ekranıyla karşılaşacaksınız. Advanced önerimdir.
1700733658941.png

Aşağıda hangi tip sayaç ekleyeceğinizi seçmeniz gerekiyor. Sunucu ögeleri sayaçları için Server, üye ile ilgili sayaçlar için Member, tarih saat gibi sayaçlar için ise Time seçmeniz gerekiyor. Ben Member seçeceğim.
1700733722221.png

Sayaç neyi saysın onu seçmeniz gerekiyor. Ben belirli bir role sahip üyeleri saymasını istiyorum mesela. O yüzden Role Members w/ Status seçimini yapacağım.
1700733826274.png

Hangi rolleri sayıma dahil etsin, bu roldeki hangi durumdaki üyeleri sayıma dahil etsin (eğer hepsini saysın diyorsanız hepsini işaretleyin, online, do not disturb, idle, offline) ve hangi kategoriye eklesin bu sayacı.
1700734011646.png

Set Name dedikten sonra bir açılır pencere gelecek. Orada 'Count' ibaresini değiştirin. "(#)" ibaresini değiştirmeyin oraya sayaç gelecek.
Menü ile, daha çok imkan verir
Settings>Statdocks>+Add dedikten sonra şu şekilde bir menü açılacaktır.
1700734130792.png

Name'i istediğiniz bir şey yapın, görünmeyecektir.
Channel text kanal adınız. Oranın mantığı şu, ("yazı" [sayaç modülü] yazı sayaç [modülü]). Ben mesela 🔔🚨💬sayacını bu şekilde yaptım. Yazıyı yazıyorsunuz sonra ardına sayacı ekliyorsunuz. Sayaç eklemek için ise Builder(Kendin ayarla) veya Presets(Ön ayarlı) seçiyorsunuz.
Ben Builder'ı seçeceğim.

1700734528480.png

Buradan, kanal sayısı mı, rol sayısı mı, yoksa bir geriye sayım mı ya da belli bir roldeki kişi sayısını mı sayacağınızı seçiyorsunuz. Ben Members in Role seçiyorum. Roles kutusuna, mute işlemi uyguladığım kişileri sayması için, "Sessiz" rolünü ekliyorum. Sessize alınmış herkesi sayması için bütün durumları işaretliyorum, çevrim içi rahatsız etme vs. Daha sonra +Add Counter diyorum.
1700734568366.png

Şu şekilde eklenmiş olacak:
1700734637248.png

Bir kanal oluşturacak, "Sessiz:" yazacak ve hemen ardına sayımı ekleyecek. Bu işlemi tekrarlayarak benimki gibi 🔔🚨💬 sayaç yapabilirsiniz.
Güncellenme sıklığını maksimuma çekin, yani 10 dakikaya. 6 dakika premium.
1700734731063.png

+Add Statdock dediğinizde kanal oluşturacaktır. Sonra kanalı elle istediğiniz kategoriye ekleyebilirsiniz.

Bu kadar.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,033,525
Üyeler
163,838
Son üye
xmustafayy
Top Bottom