2 Hafta önce arkadaşımın başına geldi ve neyi var neyi yoksa çalınmaya çalıştı netflix hesabına bile giriş yapılmaya çalışıldı
bu son 1 haftadır o kadar çoğaldı ki sunucularda duyuru yapılmaya başlandı. Benim duyurum şu yöndeydi yardımcı olur diye belki aşağıya bırakıyorum.
ACİL KRİTİK UYARI
Discord DM kutularından gelen mesajlara dikkat edilmesi gerekiyor. Son günlerde çok fazla yayılan STEAM 50 USD GİFT kodu linkleri gönderiliyor ve bu mesajlar Discord arkadaşlarınızın veya yakın arkadaşlarınızın profillerinden gelebiliyor. Kimden gelirse gelsin asla bu linklere KESİNLİKLE TIKLAMAYIN. Aksi takdirde sizin discord hesabınız da başka hesaplara bu url ve kodları gönderip yayılıyor. Bulaşan hesaplar için çözümü şimdilik Discord hesabı şifresini değiştirmek ve bilgisayarına temiz kurulum (Format) yapmak.
Virüse bulaştım hesabımdan başkalarına dm mesajları gönderiyor ne yapmalıyım ?
-Discord uygulamasını silip şifreyi sıfırlıyorsunuz.
-Bilgisayara format atıp temiz bir kurulum yapıyorsunuz (yedekleme almadan yaparsanız daha güvenli olur)
-Bilgisayarınızda açık olan hesaplarınızın şifrelerini değiştirin. (Google-Netflix-Alışeriş siteleri veya herhangi bir üyelik olan platformlarda.
-Virüs bulaşan bilgisayarınızda veya Discord hesabınızda kayıtlı olan bir kredi kartı veya alışveriş kartlarınız kayıtlı yada aktif ise hemen kayıtları silip mümkünse kartları dondurup bankanıza durumu bildirip kartınızın yenilenmesini isteyiniz.
@everyone