Neler Yeni

Discord'un gizlilik açıklama sayfasındaki şüpheli cümleler

RTX3070

80+ Platinum
En İyi Cevap
7
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,081
İsim
RTX 3070
İlgilendiği Kategoriler
Windows ve teknik sorunlar
Bunu okuyan kişilerin neredeyse hepsi Discord kullanıyordur ve aranızda Whatsapp kullanan da kesin vardır. Hatta belki okuyanların birçoğu Whatsapp'ın politikası yüzünden başka iletişim uygulamalarına geçmiştir. Peki en sık kullandığımız iletişim uygulamasının da aynı belki de daha beter olduğunu söylesem?

Videodakiler bambaşka bir konu ama Can Değer abim güzelce açıklamış izlemenizi tavsiye ederim.

Bu sayfada dikkat edeceğimiz yer en alttaki.
1613940428721.png

Üstteki cümle gerçekten çok şüpheli. Şu an etkilediği pek özellik bulunmuyormuş ancak gelecekte kimi durumları etkilemesi için çalışmalara devam ediyorlarmış. Bakarsanız Whatsapp'tan beter. En azından onlar ne yaptıklarını söylüyorlar. İkinci cümle ise daha da garip. "Gelecekte duyuracak çok daha fazla bilgimiz olacak". Belki burada derine gidiyorum ama bu cümleden iki anlam çıkar. Biri, gelecekte bunları hazırladıktan sonra duyuracak daha çok özellikleri olacak. Ancak ikincisi, gelecekte duyuracak (paylaşacak) daha fazla kullanıcı bilgisi olacak.
1613940632388.png

Üstte bu not verilmiş. Her ne kadar çevrilmiş gibi dursa da bir de İngilizce sürümüne bakalım.
1613940678874.png

İngilizce anlamayanlar için çevirisini yapayım.
"Kişiselleştirme verileri size belirli Discord deneyiminizi iyileştirmek için kullanılır. Bu bilgileri 'Arkadaşlar' sekmesideki 'Şu anda aktif' sekmesini güncellemek ve yürütmek amacıyla kullanıyoruz. Bu veriyi kullanacak diğer özellikler üzerinde de çalışıyoruz ancak şu anda gizli tutuyoruz ve bundan dolayı onlar hakkında şu anda konuşamayız ancak ileride duyuracak daha çok şey(?)lerimiz olacak."

İngilizce sürümü bambaşka bir şey anlatıyor ve bana göre hala kesin değil. Çeviride şey(?)lerimiz yazmamın sebebi "we'll have more to announce soon" tabirinin Türkçe sürümünde olduğu gibi kesin bir şey söylememesi. Daha fazla ne yani. Kesin bir şey söylemiyor. Ben bu kısmı devre dışı bıraktım. Şu anlık da Discord'umda bir değişiklik göremedim.

Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?

dutemo

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Wp olayında da dediğim gibi takmıyorum.

_Hakk

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,385
İsim
İbrahim Hakkı Ergin
İlgilendiği Kategoriler
Yazılım
Instagram
web_tas
Steam
hakkiergin
Discord
İbrahim Hakkı Ergin#4142
ben kapatabildiklerimi kapatmıştım önceden

RTX3070

80+ Platinum
En İyi Cevap
7
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,081
İsim
RTX 3070
İlgilendiği Kategoriler
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

İsmail Aslan

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,747
İsim
İsmail aslan
İlgilendiği Kategoriler
Monitör , ekran kartı
Steam
irexaTR
Reddit
İsmailAslanx
Bunu okuyan kişilerin neredeyse hepsi Discord kullanıyordur ve aranızda Whatsapp kullanan da kesin vardır. Hatta belki okuyanların birçoğu Whatsapp'ın politikası yüzünden başka iletişim uygulamalarına geçmiştir. Peki en sık kullandığımız iletişim uygulamasının da aynı belki de daha beter olduğunu söylesem?

Videodakiler bambaşka bir konu ama Can Değer abim güzelce açıklamış izlemenizi tavsiye ederim.

Bu sayfada dikkat edeceğimiz yer en alttaki.
Alıntıyı görüntüle
Üstteki cümle gerçekten çok şüpheli. Şu an etkilediği pek özellik bulunmuyormuş ancak gelecekte kimi durumları etkilemesi için çalışmalara devam ediyorlarmış. Bakarsanız Whatsapp'tan beter. En azından onlar ne yaptıklarını söylüyorlar. İkinci cümle ise daha da garip. "Gelecekte duyuracak çok daha fazla bilgimiz olacak". Belki burada derine gidiyorum ama bu cümleden iki anlam çıkar. Biri, gelecekte bunları hazırladıktan sonra duyuracak daha çok özellikleri olacak. Ancak ikincisi, gelecekte duyuracak (paylaşacak) daha fazla kullanıcı bilgisi olacak.
Alıntıyı görüntüle
Üstte bu not verilmiş. Her ne kadar çevrilmiş gibi dursa da bir de İngilizce sürümüne bakalım.
Alıntıyı görüntüle
İngilizce anlamayanlar için çevirisini yapayım.
"Kişiselleştirme verileri size belirli Discord deneyiminizi iyileştirmek için kullanılır. Bu bilgileri 'Arkadaşlar' sekmesideki 'Şu anda aktif' sekmesini güncellemek ve yürütmek amacıyla kullanıyoruz. Bu veriyi kullanacak diğer özellikler üzerinde de çalışıyoruz ancak şu anda gizli tutuyoruz ve bundan dolayı onlar hakkında şu anda konuşamayız ancak ileride duyuracak daha çok şey(?)lerimiz olacak."

İngilizce sürümü bambaşka bir şey anlatıyor ve bana göre hala kesin değil. Çeviride şey(?)lerimiz yazmamın sebebi "we'll have more to announce soon" tabirinin Türkçe sürümünde olduğu gibi kesin bir şey söylememesi. Daha fazla ne yani. Kesin bir şey söylemiyor. Ben bu kısmı devre dışı bıraktım. Şu anlık da Discord'umda bir değişiklik göremedim.

Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?
Hocam anlamadım kısa bir şekilde açıklarmısınız. (

Skynel

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,852
İsim
Eren Yeager
Discord şuan konuşma anlamında ses deneyimi anlamında en iyi konuşma programı diye düşünüyorum o yüzden aman aman bir şey olmadığı sürece takmam heralde.

yureksyz

80+ Silver
En İyi Cevap
3
İsteseler T.C kimlik numaramı bile bulabilecekleri için ve saklayacak hiç bir şeyim olmadığı için umurumda değil.
Klasik olacak ama "Her şeyi gören Allah'tan bu kadar korkuyor muyuz?"

RTX3070

80+ Platinum
En İyi Cevap
7
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,081
İsim
RTX 3070
İlgilendiği Kategoriler
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam anlamadım kısa bir şekilde açıklarmısınız. (
Kısaca kesin konuşmuyorlar artık ne yapıyorlar bilemeyiz. Topladığı veriye düzgün bir neden sunmuyor mesela.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Discord şuan konuşma anlamında ses deneyimi anlamında en iyi konuşma programı diye düşünüyorum o yüzden aman aman bir şey olmadığı sürece takmam heralde.
Ben de kullanmaya devam ediyorum zaten bu gibi şeylere alıştık. Bedava üründe ürün kullanan olur.

Ragnar Adamdır

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,292
İsim
Efecan
Var ya bunlar sesi kaydediyorlarsa oyyy neler olur neler

Skynel

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru