Selamlar,
Bazı durumlarda diskimizi biçimlendirmek zorunda kalıyoruz ancak "Disk Yöneticisi" ile biçimlendiremiyoruz.
Bu sorunu çözmek için Windows ile gelen Diskpart aracını kullancağız.
Öncelikle yapmamız gerekenler;
Disk ve bölüm numarası bulma;
Mesela ben 500 GB'lık diskimi biçimlendirmek istiyorum. Yanda yazdığı gibi disk numarası "2".
Bir diğer yolumuz ise diski anakartta hangi slota taktığımıza bakarak öğrenebiliriz. İlk yol daha basit.
Diski komple biçimlendirmek istemiyorsanız sadece bir kaç bölümü biçimlendirmek istiyorsanız bu adım sizin için.
Bulmanın en basit yolu bölümlerin boyutuna bakarak karar vermeniz. İleri adımlarda ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksınız.
Tüm hazırlığı yaptıysak hadi başlayalım.
Öncelikle CMD'yi yönetici olarak açıyoruz ardından "diskpart" yazıyoruz.
Şimdi sistemdeki diskleri görüntülemek için "list disk" komutunu yazıyoruz.
Benim biçimlendirmek istediğim disk 2 di. Bu yüzden "select disk 2" yazıyorum. Siz hangi diski biçimlendirmek istiyorsanız onun numarasını yazacaksınız.
Bu adımda "clean" yazarsanız disk biçimlendir ama ben sadece bir kaç bölümü biçimlendirmek istiyorum diyorsanız bu adımdan sonrasını sizin için.
Bölümleri görmek için "list partition" yazıyoruz.
Burada boyuttan yola çıkarak hangi bölümü biçimlendirmek istediğinizi bulabilirsiniz.
Burada ben 2.bölümü biçimlendirmek istediğim için "select partition 2" yazıyorum. Aynı şekilde siz 2 yerine kendi biçimlendirmek istediğiniz bölümü seçeceksiniz.
Bölümü içimlendirmek içinde "delete partition override" yazıyoruz.
Yeni bölüm oluşturmak için "Disk Yöneticisini" kullanabilirsiniz daha basit olur.
Rehberimiz bu kadardı. Sorularınız varsa sorabilirsiniz.
Diğer rehberlerim;
forum.donanimarsivi.com
Bazı durumlarda diskimizi biçimlendirmek zorunda kalıyoruz ancak "Disk Yöneticisi" ile biçimlendiremiyoruz.
Bu sorunu çözmek için Windows ile gelen Diskpart aracını kullancağız.
Öncelikle yapmamız gerekenler;
- Hangi diski biçimlendirmek istiyorsanız onun disk numarasını öğrenmeliyiz.
- Diskteki bölümü biçimlendircekseniz bölüm numarasını öğrenmeliyiz.
Disk ve bölüm numarası bulma;
Mesela ben 500 GB'lık diskimi biçimlendirmek istiyorum. Yanda yazdığı gibi disk numarası "2".
Bir diğer yolumuz ise diski anakartta hangi slota taktığımıza bakarak öğrenebiliriz. İlk yol daha basit.
Diski komple biçimlendirmek istemiyorsanız sadece bir kaç bölümü biçimlendirmek istiyorsanız bu adım sizin için.
Bulmanın en basit yolu bölümlerin boyutuna bakarak karar vermeniz. İleri adımlarda ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksınız.
Tüm hazırlığı yaptıysak hadi başlayalım.
Öncelikle CMD'yi yönetici olarak açıyoruz ardından "diskpart" yazıyoruz.
Şimdi sistemdeki diskleri görüntülemek için "list disk" komutunu yazıyoruz.
Benim biçimlendirmek istediğim disk 2 di. Bu yüzden "select disk 2" yazıyorum. Siz hangi diski biçimlendirmek istiyorsanız onun numarasını yazacaksınız.
Bu adımda "clean" yazarsanız disk biçimlendir ama ben sadece bir kaç bölümü biçimlendirmek istiyorum diyorsanız bu adımdan sonrasını sizin için.
Bölümleri görmek için "list partition" yazıyoruz.
Burada boyuttan yola çıkarak hangi bölümü biçimlendirmek istediğinizi bulabilirsiniz.
Burada ben 2.bölümü biçimlendirmek istediğim için "select partition 2" yazıyorum. Aynı şekilde siz 2 yerine kendi biçimlendirmek istediğiniz bölümü seçeceksiniz.
Bölümü içimlendirmek içinde "delete partition override" yazıyoruz.
Yeni bölüm oluşturmak için "Disk Yöneticisini" kullanabilirsiniz daha basit olur.
Rehberimiz bu kadardı. Sorularınız varsa sorabilirsiniz.
Diğer rehberlerim;
Açtığım Bütün Rehberler
Yetkililer lütfen konuyu kilitlemeyin. Hazırladığım her rehberin altına bu konuyu koyacağım çünkü hepsini tek tek güncelle artık sıktı. Bu konu hiçbir zaman yükseltilmeyecektir. https://donanimarsivi.com/forum/konu/btk-akademi-kayit-olma-ve-kullanim-rehberi.28012/...
![forum.donanimarsivi.com](https://donanimarsivi.com/forum/DA32x32.png)