Neler Yeni

Dizüstü bilgisayarlar neden eskidikçe daha fazla çatlama sesi çıkarmaya başlar?

mitch221

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
mitch casas
Endişe verici seslerden veya cihazda bir sorun olduğuna dair göstergelerden bahsetmiyorum. Dizüstü bilgisayarın mahfazasından, menteşelerden ve diğer şeylerden bahsediyorum. İlk kez bir dizüstü bilgisayar satın aldığınızda, genellikle açarken veya elinize alırken herhangi bir çatlama sesi duymazsınız. Ancak birkaç hafta/ay kullandıktan sonra küçük çatlama sesleri çıkmaya başlar. Şimdi bunun büyük bir anlaşma olmadığını farz ediyorum mobdro kodi ama beni meraklandırıyor. Buna neden olan mekanizma nedir? Muhafazadaki sadece düşük kaliteli bileşenler, nesnelerin biraz daha "gevşek" olmasına ve böylece nesnelerin hareket edecek daha fazla alana sahip olmasına ve böylece daha fazla ses yaratmasına mı neden oluyor yoksa kaçırdığım başka bir şey mi var?

Son düzenleme:

silinenuye785438

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
Endişe verici seslerden veya cihazda bir sorun olduğuna dair göstergelerden bahsetmiyorum. Dizüstü bilgisayarın mahfazasından, menteşelerden ve diğer şeylerden bahsediyorum. İlk kez bir dizüstü bilgisayar satın aldığınızda, genellikle açarken veya elinize alırken herhangi bir çatlama sesi duymazsınız. Ancak birkaç hafta/ay kullandıktan sonra küçük çatlama sesleri çıkmaya başlar. Şimdi bunun büyük bir anlaşma olmadığını farz ediyorum ama beni meraklandırıyor. Buna neden olan mekanizma nedir? Muhafazadaki sadece düşük kaliteli bileşenler, nesnelerin biraz daha "gevşek" olmasına ve böylece nesnelerin hareket edecek daha fazla alana sahip olmasına ve böylece daha fazla ses yaratmasına mı neden oluyor yoksa kaçırdığım başka bir şey mi var?
Temel sebebi oralardaki parçaların çoğu laptopta plastik olması. Plastik güneşle, ısıyla veya kapağı açtıkça hareket ederek ilk günkü formunu biraz bozuyor. Parçalar birbirine tam olarak kusursuz oturmadığı için hareket ettiği zaman ses çıkarıyor.

Top Bottom