dizüstü ve masaüstü farklarI?

Schämell

80+
Reaksiyon skoru
198
arkadaşlar dizüstü kullanıyorum ve masaüstüne geçiş yapıcam onun için bana diz üstü ve masaüstü nün farklarını anlatabilirisinzi? örnek vermek gerekirse dizüstü pc aldığınızda milkrofon ve kamera içinde gelir masaüstünde ise kendin bunlara para verip ayrı alırsın aynı bunlar gibi farklılıkları söylernisiniz? bir tane daha örnek vermek gerekirse masaüstü pc lerde online oyun oynayabilmek için wifi anakart veya kablolu kablosuz bağlantı gerekiyor. ama dizüstlerinde otomatik olarak bağlanır bizim yapmamız gereken bir şey kalmaz aynı bunlar gibi.. ve bu arada pc im modeme yaklaışık olarak 10m uzaklıkta sizce bu uzaklıkta wifi adaptörü alsam çok fazla ping yaşarmııyım (usb li)

Wifi anakarta kablolu bağlantı gerektirmiyor. Wifi özelliğine sahip anakartlar var.

arkadaşlar dizüstü kullanıyorum ve masaüstüne geçiş yapıcam onun için bana diz üstü ve masaüstü nün farklarını anlatabilirisinzi? örnek vermek gerekirse dizüstü PC aldığınızda milkrofon ve kamera içinde gelir masaüstünde ise kendin bunlara para verip ayrı alırsın aynı bunlar gibi farklılıkları söylernisiniz? bir tane daha örnek vermek gerekirse masaüstü PC lerde online oyun oynayabilmek için wifi anakart veya kablolu kablosuz bağlantı gerekiyor. ama dizüstlerinde otomatik olarak bağlanır bizim yapmamız gereken bir şey kalmaz aynı bunlar gibi.. ve bu arada PC im modeme yaklaışık olarak 10m uzaklıkta sizce bu uzaklıkta wifi adaptörü alsam çok fazla ping yaşarmııyım (usb li)
Eğer günümüz ve gelecekteki oyunlara ilginiz varsa bunları oynamak isterim derseniz o oyunları kaldırabilecek sıkıntı yaratmayacak bir laptop almanız gerekecektir. Bu laptoplar piyasada en düşük 6.500 TL gibi rakamlara satılmaktadır.
Bu fiyat aralığında masaüstü bir sistem topladığınız zaman düzgün parçalar ve kasa ile ısınma sorunu yaşamazsınız. Ayrıca parça değişimi veya eklemek istediğiniz bir şey olursa bu masaüstünde çok daha kolay olacaktır. Laptoplarda bluetooth bulunur örneğin masaüstünde bunun için usb şeklinde bir aparat almanız gerekiyor. Hoparlörü söylemiyorum bile. Her şeyi eksiksiz tam olmasını isterseniz laptop fiyatına geliyor fakat özellik bakımından o laptopdan çok daha gelişmiş bir sistem toplamış olursunuz.

fiyatlandırma olarak başlayalım
dizüstü cihazlarda daha ince tasarım gerektiğinden daha uğraştırıcı ve daha pahalı faaliyet gerekir
bu yüzden 5000 tl olan masaüstü cihazla aynı özelliklere sahip bir dizüstü cihaz ortalama olarak 2k tl daha fazla olacaktır
çeşitlilik
masaüstü cihazın parçalarını istediğin zaman değiştirip yükseltebilirsin ancak bu her dizüstü cihazlarda geçerli değil
ısınma
dizüstü cihazlar ince olmakla beraber daha çabuk ısınırlar ve hava delikleri yeterli olmadığından belli bi süre sonra rahatsız edebilir
masaüstü tarafında hava sirkülasyonu iyi bir kasada ısınma sorunu olmaz
bakım konusunda bilgisayar birazcık daha zahmetli olabiliir yine de uğraşına değer
daha ucuz fiyata daha iyi parçalar bulunur
özetle olay budur zaten

ryzen işlemci alırsan kışın evini ısıtır :D (!)
sadece dalgaya vuruyorum ryzen işlemciler candır

Eğer günümüz ve gelecekteki oyunlara ilginiz varsa bunları oynamak isterim derseniz o oyunları kaldırabilecek sıkıntı yaratmayacak bir laptop almanız gerekecektir. Bu laptoplar piyasada en düşük 6.500 TL gibi rakamlara satılmaktadır.
Bu fiyat aralığında masaüstü bir sistem topladığınız zaman düzgün parçalar ve kasa ile ısınma sorunu yaşamazsınız. Ayrıca parça değişimi veya eklemek istediğiniz bir şey olursa bu masaüstünde çok daha kolay olacaktır. Laptoplarda bluetooth bulunur örneğin masaüstünde bunun için usb şeklinde bir aparat almanız gerekiyor. Hoparlörü söylemiyorum bile. Her şeyi eksiksiz tam olmasını isterseniz laptop fiyatına geliyor fakat özellik bakımından o laptopdan çok daha gelişmiş bir sistem toplamış olursunuz.
Hocam haparlör nasıl oluyorki?
Yani ses kulaklığa taktığımızda kulaklığa gider kulaklığı çıkardığımızda eğer monitörün haparlör varsa sesi haparlörden aktarmaz mı?

B
arkadaşlar dizüstü kullanıyorum ve masaüstüne geçiş yapıcam onun için bana diz üstü ve masaüstü nün farklarını anlatabilirisinzi? örnek vermek gerekirse dizüstü PC aldığınızda milkrofon ve kamera içinde gelir masaüstünde ise kendin bunlara para verip ayrı alırsın aynı bunlar gibi farklılıkları söylernisiniz? bir tane daha örnek vermek gerekirse masaüstü PC lerde online oyun oynayabilmek için wifi anakart veya kablolu kablosuz bağlantı gerekiyor. ama dizüstlerinde otomatik olarak bağlanır bizim yapmamız gereken bir şey kalmaz aynı bunlar gibi.. ve bu arada PC im modeme yaklaışık olarak 10m uzaklıkta sizce bu uzaklıkta wifi adaptörü alsam çok fazla ping yaşarmııyım (usb li)
Bence tek avantajı taşınabilirlik.

• Beğen
Reaksiyonlar: Muti
Hocam haparlör nasıl oluyorki?
Yani ses kulaklığa taktığımızda kulaklığa gider kulaklığı çıkardığımızda eğer monitörün haparlör varsa sesi haparlörden aktarmaz mı?
Şöyle eğer tek jak girişi olan bir kulaklığınız varsa kasada kullanmak için dönüştürücü almanız gerekiyor. Tamamen bütçeyle alakalı bir durum. Hoparlörü olan bir ekran kullanırsanız bu sorunları yaşamazsınız.
Madem niyetlenmişsin masaüstüne sen bütçeni söyle biz sana güzel bir sistem toplamaya çalışalım :)

Şu şekilde eğer yüksek performans gerektirecek işler yapacaksan ve bilgisayarı sürekli bi yerden başka yere taşımana gerek yoksa masaüstü tercih etmen gerekiyor. Başka bir fark şu olabilir masaüstünde atıyorum rtx 2060 lı bir pc 7 8k arasında bulabilirken laptop ta 14 16k arasına bulursun baya fark var fiyat olarak ayrıca ekran kartlarında ve işlemcilerde masaüstüne oranla daha az performanslı

En belirgin farklar:
-Dizüstü taşınabilir masaüstü taşınamaz
-Aynı sistem Dizüstü fiyatına göre pahalı ama masaüstünde daha ucuz bulunabilir
-Dizüstü genelde daha çok ısınır ama masaüstü daha az ısınır
-Dizüstünde genelde parça değişimi yapılmaz örnek: Anakart, Ekran kartı, İşlemci vb o yüzden bir süre sonra farklı bir laptopa geçmek gerekebilir

Şöyle eğer tek jak girişi olan bir kulaklığınız varsa kasada kullanmak için dönüştürücü almanız gerekiyor. Tamamen bütçeyle alakalı bir durum. Hoparlörü olan bir ekran kullanırsanız bu sorunları yaşamazsınız.
Madem niyetlenmişsin masaüstüne sen bütçeni söyle biz sana güzel bir sistem toplamaya çalışalım :)
Hocam toplamda 8k 8.1k var monitör dahil yani kasaya 6.5k felan kalıyor ve bunun içinde sadece monitör ve kasa olcak başka bir şey olmayacak diğer şeyleri yani kablosuz bağlantı için adaptörü ben şimdi alıcam o yüzden onu katmaya gerek yok zaten mikli kulaklığım var ses ve mik işide tamam başka ne kaldı? He bluetooth için ek bir aygıt lazım ama onu ilerleyen zamanlarda alırım başka ek olarak ne kaldı?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam toplamda 8k 8.1k var monitör dahil yani kasaya 6.5k felan kalıyor ve bunun içinde sadece monitör ve kasa olcak başka bir şey olmayacak diğer şeyleri yani kablosuz bağlantı için adaptörü ben şimdi alıcam o yüzden onu katmaya gerek yok zaten mikli kulaklığım var ses ve mik işide tamam başka ne kaldı? He bluetooth için ek bir aygıt lazım ama onu ilerleyen zamanlarda alırım başka ek olarak ne kaldı?
Hıcam kulaklığımda 3 girişli 1usb 2jag

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hıcam kulaklığımda 3 girişli 1usb 2jag
Bluetooth a pek gerek yok zaten günümüzde whatsapp web den dosya transferleri kolay bir şekilde gerçekleşiyor. Diğer parçalara gelicek olursak klavye mouse kalıyor. Klavye ile mouse kablosuz olarak kullanmak isterseniz o ayrı tabi.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,156,692
Üyeler
183,786
Son üye
Knight214
Geri