DLSS, FPS'i Artırmıyor Yardım

s3kit0

80+
Reaksiyon skoru
4
Yeni aldığım Acer Nitro 5 AN515-45 laptobunda Cyberpunk 2077, Crysis Remastered ve Control oyunlarında hangi ayar olursa olsun fps'im değişmedi. Cyberpunkta 40-50, Crysiste 50-60, Controlde 40-45 arası fps aldım. Bu 3 oyundaki ayarlarım orta ayarlardı RT kapalıydı ve DLSS performanstaydı ama düzgün bir fps değişimi olmadı olan tek şey ekran kartı kullanımının düşmesi oldu ama fpsler aynı kaldı. DLSSyi kapattığımda ekran kartı kullanımı artıyodu ama fps yine aynı kaldığından istediğim gibi bir sonuç alamadım.

Test koşulları: Vsync kapalı, RT kapalı, DLSS performans, Tüm ayarlar orta.

Sistem:
RTX 3060 Laptop
AMD Ryzen 7 5800H
8gb ram 3200Mhz(tek kanal)
512gb M2 ssd

Son düzenleme:
8 GB Belleğin sisteminin performansını ciddi anlamda kısıtlıyor. Hem tek kanal hem kapasite olarak yetersiz. O sistemden tam performans almak için benzer özellikle bir RAM daha ilave etmen gerek cihaza.

Yeni aldığım Acer Nitro 5 AN515-45 laptobunda Cyberpunk 2077, Crysis Remastered ve Control oyunlarında hangi ayar olursa olsun fps'im değişmedi. Cyberpunkta 40-50, Crysiste 50-60, Controlde 40-45 arası fps aldım. Bu 3 oyundaki ayarlarım orta ayarlardı RT kapalıydı ve DLSS performanstaydı ama düzgün bir fps değişimi olmadı olan tek şey ekran kartı kullanımının düşmesi oldu ama fpsler aynı kaldı. DLSSyi kapattığımda ekran kartı kullanımı artıyodu ama fps yine aynı kaldığından istediğim gibi bir sonuç alamadım. Bu

Sistem:
RTX 3060 Laptop
AMD Ryzen 7 5800H
512gb M2 ssd
Mehmet abinin dedigi gibi, tek kanal RAM ve 8gb.

Belleğin sisteminin performansını ciddi anlamda kısıtlıyor. Hem tek kanal hem kapasite olarak yetersiz. O sistemden tam performans almak için benzer özellikle bir RAM daha ilave etmen gerek cihaza.
Mehmet abinin dedigi gibi, tek kanal RAM ve 8gb.
Ram sipariş ettim geldiğinde takacağım ama şuda var ki ayarları düşürsem de yükseğe alsam da fps farkı alamadım yada o kadar azdı ki ben fark edemedim. Bunu test edebiliceğim benchmarkı olan bir oyun varsa söylerseniz onda da test etmeyi denerim.

Ram sipariş ettim geldiğinde takacağım ama şuda var ki ayarları düşürsem de yükseğe alsam da fps farkı alamadım yada o kadar azdı ki ben fark edemedim. Bunu test edebiliceğim benchmarkı olan bir oyun varsa söylerseniz onda da test etmeyi denerim.
Hocam RAM elinize ulasinca sonuclari paylasirsaniz sevinirim.

Hocam RAM elinize ulasinca sonuclari paylasirsaniz sevinirim.
tabii ki paylaşırım ama sıkıntı şu ki garanti koşulları sebebiyle biraz geç takacağım. Teknik servise götürmem ve onlara taktırmam lazım ama taktırdıktan sonraki sonuçları yine buradan gönderirim.

Olması gerekenden çok daha düşük performans alıyorsun. Çift kanalı geçtim o performanstaki bir cihaza 8 GB RAM yetersiz, bir yerde tıkanıyor o yüzden çok oynamıyor değerlerin.

Harici monitörün varsa laptopa bağlayabilir misin? Harici monitör bağlayıp DLSS'i açınca fpsi biraz arttırması gerekiyor mantıken.

Harici monitörün varsa laptopa bağlayabilir misin? Harici monitör bağlayıp DLSS'i açınca fpsi biraz arttırması gerekiyor mantıken.
Bunu arkadaşımdan henüz deneyemedim ama deneyeceğim teşekkürler.
Post automatically merged:

Olması gerekenden çok daha düşük performans alıyorsun. Çift kanalı geçtim o performanstaki bir cihaza 8 GB RAM yetersiz, bir yerde tıkanıyor o yüzden çok oynamıyor değerlerin.
Anladım teşekkür ederim :)

Yeni aldığım Acer Nitro 5 AN515-45 laptobunda Cyberpunk 2077, Crysis Remastered ve Control oyunlarında hangi ayar olursa olsun fps'im değişmedi. Cyberpunkta 40-50, Crysiste 50-60, Controlde 40-45 arası fps aldım. Bu 3 oyundaki ayarlarım orta ayarlardı RT kapalıydı ve DLSS performanstaydı ama düzgün bir fps değişimi olmadı olan tek şey ekran kartı kullanımının düşmesi oldu ama fpsler aynı kaldı. DLSSyi kapattığımda ekran kartı kullanımı artıyodu ama fps yine aynı kaldığından istediğim gibi bir sonuç alamadım.

Sistem:
RTX 3060 Laptop
AMD Ryzen 7 5800H
512gb M2 ssd
ram yetersiz kalıyor hocam ondan kaynaklı olabilir

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri

Konular
1,202,188