Kafamı karıştıran bazı unsurlar var
RTX 3060 RX6700XT'NİN RAKİBİ DEĞİL BİLİYORUM
RTX 3060 RX6700XT'NİN RAKİBİ DEĞİL BİLİYORUM
- DLSS VE RT (Ray Tracing): NVIDIA da var olan DLSS ve RTX uyumu beni kafamı çok karıştırıyor hatta dlss açık olduğu zaman RX6700XT'den bile güçlü oluyor gibi hissediyorum. RX6700XT'de var olan Ray Tracing özelliğini hepimiz biliyoruz ki tam bir fiyasko...
- SAF GÜÇ PERFORMANSI: Hepimiz biliyoruz ki RTX 3060 saf güç performansı olarak RX6700XT'ye göre çok geride kalıyor ki bana soracak olur sanız RTX3060 teknolojisiz çok zayıf bir ekran kartı...
- REKABETÇİ OYUNLAR: NVIDIA'nın rekabetçi oyunlardaki performansını hepimiz biliyoruz buna söylenecek pek bir şey yok
- GELECEK VE EKRAN KARTI ÖMRÜ: Bu konuda nedense bana RTX 3060 daha uzun ömürlülük sağlayacakmış gibi geliyor çünkü hal hazırda RDR2 oyununa da DLSS gelecek bu da demek oluyor ki yeni çıkan çoğu oyunlarda da DLSS olabilir ki bence olacak. RX6700XT bana göre burada çok büyük bir gol yiyor çünkü RX6700XT saf güç kullandığı için yeni çıkacak olan oyunlarda gerçekten sorunlar yaşayacağını düşünüyorum ki smart access memory bana pek güven vermiyor AMD firmasının da DLSS gibi bir teknoloji üstünde çalıştığını biliyoruz...
- FİYAT PERFORMANS: Gelelim en sevdiğimiz olan fiyat performansa fiyat performans olarak NVIDIA gerçekten çok güzel işler yapıyor hem Donanım Arşiv ile yapılan güzel sistemler hem uygun fiyat (2021 için) politikası günümüz de 13.000 14.000 15.000 TL bandında gerçekten güzel RTX3060'lı sistemler toplanmıyor. RX6700XT'ye bakarsak eğer pek iç açıcı değil AMD tarafında Türkiye ile işler pek iyi gitmiyor sanırım gerçekten çok pahalı günümüzde RX5500 RX5600 ekran kartları bile stok yokluğu yüzünden çok pahalı ki RX550 RX 570 RX 580'li sistemler minimum 8.000 ile 10.000 TL fiyat bantlarında sonuç olarak fiyat performans olarak da NVIDIA önde
- SONUÇ : Sizce günümüzde DLSS'li bir sistem toplamak mı daha uzun ömürlü saf güç olan bir sistem toplamak mı daha uzun ömürlü