Neler Yeni

Doğumlar Azalıyor, Nüfüs Yaşlanıyor, Demografik Yapı Değişiyor Gelecek Nasıl?

Mırnav

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,750
İsim
SANANE
Birkaç ayrıntılı düşünülmüş senaryo duymak isterim meraklılarından.

Şahsi düşüncem otomasyon yeterli seviyeye gelirse dünyaya çok koymayacağı ve kalıp küçüleceği. 30 yıl sonra dünyanın %30'unun yaşlı olacağı olacağı kanaatindeyim. Lakin bir nüfus kaybı yaşanmayacaktır. Eğer 50 yıldan sonrası gidersek artık dünya nüfusunun azalacağı fakat daha küçük bir kalıpta hala insanlığın ilerleyeceğini düşünüyorum. Ortadoğu ve Afrika'dan gelen insanlar sebebiyle dünyanın daha ırkçı bir yapıda olacağını düşünüyorum. Yine de bir şey değiştirmeyecek ve dünya daha küresel bir toplum olacaktır, o da ayrı konu.

TyShame

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
674
İsim
Halil
İlgilendiği Kategoriler
Tarih, Felsefe, Mobil Bilgisayarlar, Oyunlar
Birkaç ayrıntılı düşünülmüş senaryo duymak isterim meraklılarından.

Şahsi düşüncem otomasyon yeterli seviyeye gelirse dünyaya çok koymayacağı ve kalıp küçüleceği. 30 yıl sonra dünyanın %30'unun yaşlı olacağı olacağı kanaatindeyim. Lakin bir nüfus kaybı yaşanmayacaktır. Eğer 50 yıldan sonrası gidersek artık dünya nüfusunun azalacağı fakat daha küçük bir kalıpta hala insanlığın ilerleyeceğini düşünüyorum. Ortadoğu ve Afrika'dan gelen insanlar sebebiyle dünyanın daha ırkçı bir yapıda olacağını düşünüyorum. Yine de bir şey değiştirmeyecek ve dünya daha küresel bir toplum olacaktır, o da ayrı konu.
İnsanların özellikle erkeklerin Evlilik düşünecek kafası kalmadı şahsen kendim de evlenmeyi düşünmüyorum bunun sebebi hem kızlar hemde geçim sıkıntısı denebilir. Dünya küresel olmaz bence böyle devam eder hatta daha da zıt kutuplara bölüneceği kanaatindeyim ben.

mfm125

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,115
İsim
Mehmet
Kimse çocuk yapmanın sorumluluğunu almak istemiyor

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular