Neler Yeni

Dolap Üzerinden Ürün Sattım Dolandırıldım mı Ne yapmam lazım Yardım

Reapt0r

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
846
İsim
Ayberk Albayrak
Merhaba arkadaşlar dolap üzerinde a7 2017 ekranı kırık olan bir telefon vardı elimde kuzenimindi bende satılığa koyup birisine sattım cihazı,
kilit ekran şifresini vs de verdim kilit şifresi doğru çünkü kuzenim heryerde kullandığı aynı şifreyi koymuş,
Olaya gelicek olursak, adama kargo ulaşmış adam telefona ekran taktırmış açmış telefonu bana şifre olmuyor dedi cihaza giriş yapamıyoruz dedi
bende factory reset veya boot menüden sıfırlamasını söyledim adam ısrarla olmuyor dedi, sonra kilit ekranı için gmail le vs açılıyormuş gmaili vs istedi, kuzenim gmaili hatırlamıyormuş ,
adam beni aradı şifreyi hatırlamaya çalış vs vs dedi ,
telefona 400tl ekran taktırdım benim ıbanım a 400tl gönder ben sana telefonu göndereyim açabiliyorsan aç dedi,
bende sadece geri iade edin dedim geri iadeyi kabul ettim, adam diyor ki ben buna 400tl masraf ettim bu masraf ne olucak diyor
bende adama geri iade yapalım sen bana boş kargo gönder telefon sende kalsın dedim, çünkü yapabileceğim bir şey yok başka,
bu adam beni mi dolandırmaya çalışıyor acaba diye de düşündüm
Sizce ne yapmalıyım?

Selman Karaa

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,261
İsim
Selman
İlgilendiği Kategoriler
Sıcak Fırsatlar / Masaüstü Bilgisayar Tavsiyeleri / Ekipmanlar / Konu dışı
Masrafı kendi yapmış sonuçta

Reapt0r

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
846
İsim
Ayberk Albayrak
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
yaptığı masraf beni ilgilendirmez kendisi her şeyi düşünüp alması gerekirdi, öyle uçuk bir fiyata bile satmadım aslında,adama masraf beni ilgilendirmez dedim sinirlendi zaten
Mesaj otomatik birleştirildi:

bur
burada benim bir suçum var mı ? adama telefonu iade et diyorum masraf ettim diyor masrafım ne olucak diyor

olmazssa foto veya şifreyi denerken video isticem ama, şöyle de düşünüyorum belki açtı para vermemek için böyle şeyler uyduruyor olabilir diye,foto video istesem bile adam şifreyi değiştirip olmamış gibi de yapabilir işin içinden çıkamadım

ben şimdi iade alayım mı ? iade alırsam sattığım telefonu da göndermeyecek

Nvidia_GF_FX_500

80+ Silver
En İyi Cevap
3
Factory reset menüsü bazen gelmiyor. Bunu yapabilen telefoncu illa vardır. 400'ün üstüne biraz daha masraf etsin, telefonu yaptırsın. Sonuçta arızalı diye almadı mı bu adam telefonu?

Kamina

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Fotoğraf isteyebilirdin masraf ettiğini kanıtlaması için. Burada senin de hatan var. Adama telefonu sıfırlayıp göndermen gerekiyordu. Belki adam telefondan anlamıyor ne bilsin boot menüyü keza ben bile nasıl girildiğini bilmiyorum girsem bile hiçbir şey anlamam. Başta sen sıfırlayıp göndericektin. Gmail olmadığı için cihazı da açamamış. Kuzenin de unutmuş gmaili kuzeninde de hata var. Adam da cihaza masraf ettiği için masrafın karşılığını istiyor bu normal cihazın ekranı kırık adam yaptırmış ama kullanamadıktan sonra cebinden boşuna para çıkmış.

Factory reset menüsü bazen gelmiyor. Bunu yapabilen telefoncu illa vardır. 400'ün üstüne biraz daha masraf etsin, telefonu yaptırsın. Sonuçta arızalı diye almadı mı bu adam telefonu?
Donanımsal sorunu yok sadece ekranı çatlak.

Dahası  
Reaksiyon skoru
3,931
İsim
Sir Alex Ferguson
İlgilendiği Kategoriler
Konsol, Eğitim, Yazılım-Kodlama
Senin de hatan var adam fotoğrafını atsın telefonun gerçekten yaptıysa 400 tl sini at adama sonuçta telefon onun değil miydi?

Reapt0r

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
846
İsim
Ayberk Albayrak
Fotoğraf isteyebilirdin masraf ettiğini kanıtlaması için. Burada senin de hatan var. Adama telefonu sıfırlayıp göndermen gerekiyordu. Belki adam telefondan anlamıyor ne bilsin boot menüyü keza ben bile nasıl girildiğini bilmiyorum girsem bile hiçbir şey anlamam. Başta sen sıfırlayıp göndericektin. Gmail olmadığı için cihazı da açamamış. Kuzenin de unutmuş gmaili kuzeninde de hata var. Adam da cihaza masraf ettiği için masrafın karşılığını istiyor bu normal cihazın ekranı kırık adam yaptırmış ama kullanamadıktan sonra cebinden boşuna para çıkmış.

Donanımsal sorunu yok sadece ekranı çatlak.
adam teknik servisiz biz dedi, telefonun ekranı kırık zaten benim sıfırlama gibi bir şansım yoktu zaten

arızalı olduğunu belirttim zaten adama söyledim ona göre aldı

Kamina

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
adam teknik servisiz biz dedi, telefonun ekranı kırık zaten benim sıfırlama gibi bir şansım yoktu zaten
Ha telefonun ekranı hiç mi açılmıyordu yani görüntü gelmiyordu.

Reapt0r

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
846
İsim
Ayberk Albayrak
Ama telefonu aldıktan sonra harcamış telefon da açılmamış bu adamın sorunu değil.
adamın masrafını neden ben karşılıyorum belki adam yarın başka telefon bulup aynı ekranı takıcak , ben her türlü iadeyi de kabul ettim adama karşı

Ha telefonun ekranı hiç mi açılmıyordu yani görüntü gelmiyordu.
hiç görüntü yoktu sadece iç ışıkları yanıyordu, anakartta vs sorun yoktu şarj falan alıyordu bildirim geliyordu

Kamina

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
adamın masrafını neden ben karşılıyorum belki adam yarın başka telefon bulup aynı ekranı takıcak , ben her türlü iadeyi de kabul ettim adama karşı

hiç görüntü yoktu sadece iç ışıkları yanıyordu, anakartta vs sorun yoktu şarj falan alıyordu bildirim geliyordu
O zaman sizlik sıkıntı yok hocam ben yanlış anlamışım kusura bakma.

Top Bottom