Neler Yeni

doları baskılamak için artık döviz satışı yapılmayacak

Kürşat K.T.K

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,617
İsim
Kürşat
İlgilendiği Kategoriler
Elektrik elektronik sistemleri - Bilgisayar Sistemleri - İnternet Hizmetleri Teknik Destek - Teknolojiye dair her şey
Instagram
kursat.kutukcu
Facebook
kursat.kutukcu.1
Titanik enkazı yeryüzüne çıkar onarılır , yeniden inşa edilir Türkiye'de ki ekonomik enkaz onarılmaz , yeniden inşa edilemez bu kadar basit

Sir Cem T-oker

80+ Gold
Biz de 2 büyük deprem yaşadık.
Şartlar umrunda olsa da olmasa da bu iş böyle. Bizde üretim olmadığı sürece dolar düşmeden alım gücü ciddi bir şekilde yükselmez.
Doları sabit tutmak için satılan dolarlarla üretim tekrar canlandırılabilirdi.

F.A. Idoll

80+ Bronze
En İyi Cevap
3
deprem atom bombasına nazaran daha küçük bir bölgeyi etkisi altına aldı ve depremdeki hasarın sorumlusu imar affını onaylayan kişidir yani gene bu olayın sorumlusu o kişi oluyor ayriyetten tarıma depremin büyük ölçüde zarar vereceğini düşünmüyorum

ayriyetten japonyada deprem yaşıyor ama adamların altyapısı sağlam olduğu için çok kafaya takmıyorlar
Japonyada deprem yaşandığını bilmeyen yok zaten ama adamların temeli var bunun için önlemi var her şeyi sağlama almışlar onu diyorum. Bizde üretim yok bir şey yok dolar düşmeden alım gücü yükselmez. Altyapısını bile oluşturmuyoruz bu üretimin ama japonlar bu konuda sağlamlar.
Ayrıca bizde ki depremin etkilediği alan daha büyük. Hem yarattığı etkiden hem de yapılarımızın dandik oluşundan dolayı daha büyük. Bu 2 büyük deprem ekonomik anlamda ciddi sıkıntıya soktu bizi. Atom bombası kısmında sadece radyasyon'un bir süre kalıcı olması sıkıntısı var onun da adamların üretimini durduracağı falan yok. Kısaca burada japonyayla karşılaştırma yapmak bile çok saçma. Şartlar aynı değil.

Sir Cem T-oker

80+ Gold
Japonyada deprem yaşandığını bilmeyen yok zaten ama adamların temeli var bunun için önlemi var her şeyi sağlama almışlar onu diyorum. Bizde üretim yok bir şey yok dolar düşmeden alım gücü yükselmez. Altyapısını bile oluşturmuyoruz bu üretimin ama japonlar bu konuda sağlamlar.
Ayrıca bizde ki depremin etkilediği alan daha büyük. Hem yarattığı etkiden hem de yapılarımızın dandik oluşundan dolayı daha büyük. Bu 2 büyük deprem ekonomik anlamda ciddi sıkıntıya soktu bizi. Atom bombası kısmında sadece radyasyon'un bir süre kalıcı olması sıkıntısı var onun da adamların üretimini durduracağı falan yok. Kısaca burada japonyayla karşılaştırma yapmak bile çok saçma. Şartlar aynı değil.
Yapacak bi şey yok hocam. Acil üretime geçmekten başka çaremiz kalmadı. Ülkemizin zenginliklerini satmak yerine kullanmayı öğrenmemiz gerek. Zaten çoğu gencimizi kaptırıyoruz. Freni patlamış kamyon gibi gidiyoruz şu an. Allah sonumuzu hayretsin

Top Bottom