Çözüldü✓ Dual Chanell RAM Taktığımda PC Açılmıyor

sezaresen

80+
Reaksiyon skoru
48
Arkadaşlar merhaba Corsair Vengeance Lpx 2x16 3600 MHz Ram aldım. Tek takınca bilgisayar açılırken çift taktığımda iki saniyeliğine görüntü gelip gidiyor. Şuan bios ayarlarındayım ama ne yapacağımı bilmiyorum. Bir çaresi varsa yardımcı olabilir misiniz?

Anakart : Gigabyte B450M SH2 V2
İşlemci : AMD Ryzen 5 1600

1 ve 3 veya 2 ve 4 olmak üzere takmanız lazım. Öyle mi yaptınız ?

2 tane mı takılı şuan

Bir slot boşluk bırakman gerekiyor.

Ekran görüntüsü 2022-12-07 172143.jpg

2 tane mı takılı şuan

Bir slot boşluk bırakman gerekiyor.
İkisi birlikte takılıyken açılmadı önce. Tek tek denedim açılıyordu ve hızı da 3600 MHz görünüyordu. Sonra ikisini taktım biosa geçtim XMP kapattım kaydettim bilgisayar açıldı ama hızı 2600 MHz olarak görünüyordu. Tekrar biosa geçtim XMP açtım şu anda 3600 MHz hız görünüyor. Ama bu hızlar bir sorun çıkartır mı ilerde çökme gibi vs..
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Evet 2 slot var zaten kartta

2 tane mı takılı şuan
Şu anda ikisi de takılı 3600 Mhz hız görünüyor

İkisi birlikte takılıyken açılmadı önce. Tek tek denedim açılıyordu ve hızı da 3600 MHz görünüyordu. Sonra ikisini taktım biosa geçtim XMP kapattım kaydettim bilgisayar açıldı ama hızı 2600 MHz olarak görünüyordu. Tekrar biosa geçtim XMP açtım şu anda 3600 MHz hız görünüyor. Ama bu hızlar bir sorun çıkartır mı ilerde çökme gibi vs..
Doğru işlem uygulamışsın. Yeni ram alındığı zaman genellikle biosu sıfırlamak gerekiyor. Sorun yok yani.

Alıntıyı görüntüle

Evet 2 slot var zaten kartta

Şu anda ikisi de takılı 3600 Mhz hız görünüyor
Sanmam hocam ama 3466 MHz üstünde bazen mavi ekran veriyor diyenler oluyordu.

1. Nesil zen işlemcilerde ram frekansı sorun yapabiliyor. Eğer tekrar böyle bir sorun yaşarsanız yeni işlemci alana kadar stok 2400 veya 2133mhz de kullanırsınız.

Doğru işlem uygulamışsın. Yeni ram alındığı zaman genellikle biosu sıfırlamak gerekiyor. Sorun yok yani.
Çok teşekkür ederim umarım mavi ekranla karşılaşmam

Sanmam hocam ama 3466 MHz üstünde bazen mavi ekran veriyor diyenler oluyordu.
Çok teşekkür ederim umarım mavi ekranla karşılaşmam o zaman ne yapacağımı gerçekten bilmiyorum :)

1. Nesil zen işlemcilerde ram frekansı sorun yapabiliyor. Eğer tekrar böyle bir sorun yaşarsanız yeni işlemci alana kadar stok 2400 veya 2133mhz de kullanırsınız.
Bende çok yazı okumuştum bu konu hakkında eğer dediğiniz gibi mavi ekranla karşılaşırsam işlemci yükseltme yoluna gideceğim. (Zaten hedefim ramlerden sonra işlemciyi yükseltmekti) Çok teşekkür ederim cevap yazdığınız için.

Güncelleme : 3600 Mhz'de mavi ekran hatası aldım iki defa. 3466 Mhz yaptım ramleri ve zorlayabildiğim kadar zorladım. Şu anda stabil çalışıyor. Bir sorun çıkarsa güncellerim tekrar burayı. Umarım bu sorunu araştıran arkadaşlar için de yararlı olur bu konu.

Güncelleme : 3600 Mhz'de mavi ekran hatası aldım iki defa. 3466 Mhz yaptım ramleri ve zorlayabildiğim kadar zorladım. Şu anda stabil çalışıyor. Bir sorun çıkarsa güncellerim tekrar burayı. Umarım bu sorunu araştıran arkadaşlar için de yararlı olur bu konu.
İşlemcin ilk nesilse 3200MHz üstüne çıkmak sıkıntı çıkarabiliyor. 2. nesillerde de 3466MHz üstü aynı şekilde.

Sende 2. nesil işlemci var sanırım. O şekilde sorun yoksa öyle kullanmak en mantıklısı.

Ek olarak frekans düşüşünü telafi etmek için CL değerini ve alt gecikmeleri düşürme yoluna gidebilirsin. Mesela belleğin normal gecikmesi CL18 ise CL17 ye çekilebilir.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,169,115
Üyeler
185,673
Son üye
emresoners
Geri