Neler Yeni

Dünyadaki herkes akraba değilmi?

Eskel

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
12,955
İsim
Emin

Halil014

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,539
İsim
İbrahim Halil Çelik
Ve neden tanrı diğer dinlerin bozulmasına izin verdi? Neden indirdiği dinleri bozan kişileri engellemedi? Neden indirdiği elçilerin ölmesini, öldürülmesine izin verdi?
İmtihan , sınav . Elçileri görmeden iman edenler inanmak bakımından (üstünlük değil) daha üstün.

alex jensen

80+ Silver
Din bilimsel olarak çoğu zaman kanıtlanamaz zaten . İşte sınav da budur. Görmeden inanmak . İçten inanmak.
görmeden inanmak değil din ile bilimi bağdaştırmaya da gerek yok kuran veya tevrat veya incil bilim kitabı değiller kutsal kitaplar bilimi anlatır bilim allahı inceler allahın sanatını allahın yarattıklarını her şeyi iki gözünle göremezsin mantığını kullanman gerek

Dahası  
Reaksiyon skoru
3,931
İsim
Sir Alex Ferguson
İlgilendiği Kategoriler
Konsol, Eğitim, Yazılım-Kodlama
Ve neden tanrı diğer dinlerin bozulmasına izin verdi? Neden indirdiği dinleri bozan kişileri engellemedi? Neden indirdiği elçilerin ölmesini, öldürülmesine izin verdi?
Dediğim gibi herşeyin bir sebebi var bazılarını biz bilemeyiz.

Halil014

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,539
İsim
İbrahim Halil Çelik
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,931
İsim
Sir Alex Ferguson
İlgilendiği Kategoriler
Peki ya bunu bilememi neden engelliyor?
Neden tanrı bunları bizden gizliyor?
Çünkü o Allah, herşeyi yaratan, onun zekasıyla bizimkisi asla aynı olamaz bu yüzden bazı şeyler bizim sınırımızı aşar. Eğer öğrenirsek kafamız allak bullak olurdu.

alex jensen

80+ Silver
Bizi sınav eden kişi sonucu bildiği halde bizi neden sınav yapıyor?
Tanrı kendisine ibadet etmemi istiyor, şükür etmemi istiyor, ona teşekkür etmemi istiyor
Peki ya beni neden melek olarak yaratmadı meleklerde görevleri dışında sadece ibadet ediyorlar diye biliyorum
Ve
Madem tanrının her şeye gücü yetiyor neden kitapları, elçileri, melekleri var?
Neden yarattığı şeylerle kendi varlığını kanıtlamaya çalışıyor, neden direk kendini gösterip varlığını doğrulamıyor?
kendi varlığını kanıtlamaya çalışmıyor seni köpek olarakda yaratabilirdi bu onun iradesi gücünün yetmesi ile kitap elçi vs olması ne alaka onu anlamadım neyi soruyorsun yani

Halil014

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,539
İsim
İbrahim Halil Çelik
biri konuyu özet geçebilir mi ? 10 sayfa okumaya üşendim :D

Dahası  
Reaksiyon skoru
3,931
İsim
Sir Alex Ferguson
İlgilendiği Kategoriler
görmeden inanmak değil din ile bilimi bağdaştırmaya da gerek yok kuran veya tevrat veya incil bilim kitabı değiller kutsal kitaplar bilimi anlatır bilim allahı inceler allahın sanatını allahın yarattıklarını her şeyi iki gözünle göremezsin mantığını kullanman gerek
Kur'an'In da ilk inen ayeti 'Oku!' değil mi zaten? :D bu yüzden okumalıyız.

Halil014

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,539
İsim
İbrahim Halil Çelik
Çünkü o Allah, herşeyi yaratan, onun zekasıyla bizimkisi asla aynı olamaz bu yüzden bazı şeyler bizim sınırımızı aşar. Eğer öğrenirsek kafamız allak bullak olurdu.
Zaten bazı şeyleri anlayıp delirenler var geçmişte.

Top Bottom