Neler Yeni

Dünyadaki herkes akraba değilmi?

Halil014

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,539
İsim
İbrahim Halil Çelik
Böyle bir şey olsa insanları bir imtihana sokarmışcasına nefis sınayan yasaklar getirilmezdi.
Böyle bir şey olsa her türlü iyiliği yaymaya çalışıp insanların işine gelen kötülükler yasaklanmazdı.
Böyle bir şey olsa bu kontrole almaya meraklı kişiler insanların huyuna gidecek, basit bir din yapardı.
Böyle bir şey olsa "Cennetten arsa almak." "Beni başa seçin, sizi cennete sokayım." gibi şeyler türerdi.
Böyle bir şey olsa yüzyıllar sonrasında bulunan bazı şeyler çoktan Kur'an'da dolaylı yoldan bahsedilmezdi.
Böyle bir şey olsa eski kutsal kitaplar kendisinden sonra geleni ispat etmezdi, birbiriyle çelişki içinde olurlardı.
Böyle bir şey olsa Kur'an'dan sonra da büyük kutsal kitaplar çıkar, illaki insanlar bölge bölge kontrole alınırdı.
Böyle bir şey olsa "Dinde zorlama yoktur." olmazdı. herkes mutlak şekilde aynı dine inanmak zorunda olurdu.
Herkes mutlak şekilde aynı dine inanırsa insanları etki altına almak kolay olurdu, basit vaatlerle kandırılırlardı.
Böyle bir şey olma ihtimali yok. Hepsinin uydurulmuş safsatalar olma ihtimali devenin uçması kadar garip şey.
İslam dininde olmasa da Hristiyanlık ta rahipler orta çağda yapmışlardı böyle şeyler. Bu da İncil in hükümlerinin bitip Kur'an'ın hala kusursuz bir şekilde devam etmesinin sebeplerindendir.

Dahası  
Reaksiyon skoru
3,931
İsim
Sir Alex Ferguson
İlgilendiği Kategoriler
Konsol, Eğitim, Yazılım-Kodlama
Madem tanrının her şeye gücü yetiyor neden kitapları, elçileri, melekleri var?
Neden yarattığı şeylerle kendi varlığını kanıtlamaya çalışıyor, neden direk kendini gösterip varlığını doğrulamıyor?
Öyle olsaydı insanlar korkudan ibadet ederlerdi çünkü insan olarak karşılarına çıkmazdı düşünsene senden çok üstün bir varlık geliyor sen korkudan ibadet ederdin. Bu yüzden Hz.Muhammed gönderildi insanların içinden birisi.

Eskel

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
12,955
İsim
Emin
Çünkü hocam bir insan daha yaşamadan sonunu görmesi adaletsiz olurdu bu sayede insan dünyada ölürken naıl olduğunu sorguluyor ve allahı suçlamak yerine kendim ne yaptım diyor.
Peki ya bu imtihanın süresi neden değişiyor? Kimisinin 100 yıl kimisinin 50 yıl kimisinin 3 gün bile sürmüyor
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ne yani şimdi @Emydn10 @SefaBaba @XecAts bunlar benim akrabam mı

Ama @E++n, @muhammetsaglam ve @AfniSoDeadly bunlar benim akrabam olsa çok süper olur
Pp yi gördükten sonra olur gibi:

Maryo

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Peki ya bu imtihanın süresi neden değişiyor? Kimisinin 100 yıl kimisinin 50 yıl kimisinin 3 gün bile sürmüyor
Hocam bu onun ömrü.
Aslınca o o kadar yaşayabilmiş yani bizim sonumuz aslında yetersizlikten kaynaklanıyor ama mesela kaza fenan olursa yani hocam kaza kullun yaptığı bir şey. Ama bunun hakkında net bir açıklama yok. Zaten Dinen Ergen olmadan ölen kişiler Günahlarından Muaf tutulmuyor.

Halil014

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,539
İsim
İbrahim Halil Çelik
Öyle olsaydı insanlar korkudan ibadet ederlerdi çünkü insan olarak karşılarına çıkmazdı düşünsene senden çok üstün bir varlık geliyor sen korkudan ibadet ederdin. Bu yüzden Hz.Muhammed gönderildi insanların içinden birisi.
Evet . Öyle olsaydı cehennem olmazdı. Herkes Cennete giderdi. Şuan müslüman olduğuna inananlar (ben dahil) bile kusursuz şekilde ibadet ederlerdi hiç günah işlemezlerdi .

Eskel

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
12,955
İsim
Emin
İnsanın korkma duyusunu kontrol edebilirdi veya insandan korku duysunu kaldırabilirdi

Top Bottom