- Reaksiyon skoru
- 8,480
Monitörün güç ışığı yanmıyor hocamBir kaç gün önce eskiden kullandığım bu pc yi bulmuştum. Bir tane RAM'i arıza vermişti mecbur onu çıkarmıştım ancak 2 GB RAM kalmıştı bu yüzdende. 3 gün önce buna 1 kaç tane RAM aldım. Taktım görüntü gelmedi yeni aldıklarım hiçbirinde. Sonrasında eski RAM'ini taktım yine görüntü gelmedi. HDD ve SSD'nin kablolarını sök tak yaptım yine yok. Çözümü var mıdır bu sorunun?
Makina monitöre güç vermiyor nedense. Tek korkum babam bana yardım amaçlı ramleri takarken ram slotlarının arasındaki boşluğa takmaya çalışmış. Ondan sonra görüntü vermemeye başladı zaten. Oraya bakıyorum ama o boşluktan ramin geçip anakarta zarar verme ihtimali çok düşük yani.Monitörün güç ışığı yanmıyor hocam
Monitöre güç gitmiyorsa açılmaması normal hocam. Ram slotuna zarar verilmiş de olabilir, telefonun flaşıyla dikkatli inceleyebilir misin?Makina monitöre güç vermiyor nedense. Tek korkum babam bana yardım amaçlı ramleri takarken ram slotlarının arasındaki boşluğa takmaya çalışmış. Ondan sonra görüntü vermemeye başladı zaten. Oraya bakıyorum ama o boşluktan ramin geçip anakarta zarar verme ihtimali çok düşük yani.
İçindeki tırnaklar baktığım kadarıyla normal şekilde.Monitöre güç gitmiyorsa açılmaması normal hocam. Ram slotuna zarar verilmiş de olabilir, telefonun flaşıyla dikkatli inceleyebilir misin?
Zaten technopata açtım da 1 kişi cevap verdi. Neyse bakalım yarın veya pazar günü götürcem bilgisayarcıya. Adam bakar eder orda.Valla bilemedim hocam, böyle konuları buraya açma. Eskiden anında çözmek için yardımcı olurlardı ama şimdi çok takan yok. Başka yerlerde sorarsan yardımcı olabilirler.