ESD-USB'ye sağ tıklayıp Özelliklere gir hocam. Gelen ekranda Donanım sekmesine tıkla. Oradan flash belleğine çift tıkla. Gelen ekranda Birimler sekmesine tıkla. Gelen ekranda Doldur olacak ona bas. Ondan sonra bak bakalım Bölümleme Stili MBR mi yoksa GPT mi gösteriyor? GPT gösteriyorsa UEFI'dir.Alıntıyı görüntüleKuzenimden aldığım bilgisayarı formatlamak için yeni bir bellek aldım. Bellek üzerinde format diski için herhangi bir ayar yapmadan direkt Windows programını kullanarak diske yazdırdım. Diske hemen hemen böyle şeyler gelecekti ama klasörde UEFI yerine EFI yazıyor. UEFI kurulum olmadığı mı anlamına geliyor? Yoksa temiz kurulum için bir sorun yok mu?
MBR ise de UEFI olarak kurmasına engel olmuyor.ESD-USB'ye sağ tıklayıp Özelliklere gir hocam. Gelen ekranda Donanım sekmesine tıkla. Oradan flash belleğine çift tıkla. Gelen ekranda Birimler sekmesine tıkla. Gelen ekranda Doldur olacak ona bas. Ondan sonra bak bakalım Bölümleme Stili MBR mi yoksa GPT mi gösteriyor? GPT gösteriyorsa UEFI'dir.
Hayır, yanlış bilgi vermeyin. UEFI olarak kurabilecek sorunsuzca. bootx64.efi, EFI\BOOT dizininde olsun yetiyor (mantıken BIOS'un içinde de dosya sisteminin sürücüsü olması NTFS şekilde attıysa NTFS açabilmesi için vs.).Bunu UEFI olarak USB'ye yazsan da yine o dosyanın adı EFI olurdu da, direkt yazdıysan şu an o normal kurulum gibidir. UEFI yapmak için Rufus kullan. Yani dosyanın adıyla konu başbaşka.
Biçimlendirildiğinde Bölümleme Stili de değişiyor diye biliyorum.MBR ise de UEFI olarak kurmasına engel olmuyor.
MBR yazıyor hocam.ESD-USB'ye sağ tıklayıp Özelliklere gir hocam. Gelen ekranda Donanım sekmesine tıkla. Oradan flash belleğine çift tıkla. Gelen ekranda Birimler sekmesine tıkla. Gelen ekranda Doldur olacak ona bas. Ondan sonra bak bakalım Bölümleme Stili MBR mi yoksa GPT mi gösteriyor? GPT gösteriyorsa UEFI'dir.
RUFUS kullanamadım çünkü önceden yüklediğimiz gibi direkt ISO yoktu. Bende diske yüklemesi yerine belleğe kurmasını seçtim. Şimdi diski biçimlendirip RUFUS kullanmayı deneyeceğim.Bunu UEFI olarak USB'ye yazsan da yine o dosyanın adı EFI olurdu da, direkt yazdıysan şu an o normal kurulum gibidir. UEFI yapmak için Rufus kullan. Yani dosyanın adıyla konu başbaşka.
Hayır, o kalıyor. Diskparttan clean deyince MBR yapıyor varsayılan olarak. Zaten yapsa ne olacak? UEFI için GPT zorunluluğu yok çünkü. Hem o şekil daha iyi olur çünkü UEFI olmayan PC'lerde de kullanabilir. İki türkü de uygun oluyor.Biçimlendirildiğinde Bölümleme Stili de değişiyor diye biliyorum.
Hayır derhal bırakın. USB hazır UEFI olarak kullanmaya. Boşu boşuna niye silip bir daha yazıyorsunuz?MBR yazıyor hocam.
RUFUS kullanamadım çünkü önceden yüklediğimiz gibi direkt ISO yoktu. Bende diske yüklemesi yerine belleğe kurmasını seçtim. Şimdi diski biçimlendirip RUFUS kullanmayı deneyeceğim.
Tamamdır hocam silmiyorum o zaman.Hayır, o kalıyor. Diskparttan clean deyince MBR yapıyor varsayılan olarak. Zaten yapsa ne olacak? UEFI için GPT zorunluluğu yok çünkü. Hem o şekil daha iyi olur çünkü UEFI olmayan PC'lerde de kullanabilir. İki türkü de uygun oluyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Hayır derhal bırakın. USB hazır UEFI olarak kullanmaya. Boşu boşuna niye silip bir daha yazıyorsunuz?