EĞİTİM HAYATIMDA DÖNÜM NOKTASINDAYIM YARDIM ?? YTU MBG - SELÇUK VET

klasjje

80+
Reaksiyon skoru
0
Arkadaşlar merhaba. Öncelikle ben laborant ve veteriner sağlık bölümünü bitirdim ,amacım bölümümü dgs ile veterinerliğe tamamlamaktı.Saçma sapan bir yerde eğitim gördüm daha sonraki senelerde de dgs ye bazı aptallıklarımdan dolayı katılamadım ve iyice depresyona girdim.Bu sene tekrar denediğimde fena bir sıralama yapmadım ancak ülkede veteriner fakültelerinin az olmasından dolayı sıralamalar biraz yüksek.Hayalim ankara ,istanbul veya bursa üçlemesiydi ancak ne ankara ne istanbul tutuyor bursanın da tutup tutmayacağı şaibeli.Diğer fakültelere baktığımızda izmir, balıkesir ,aydın var ancak fakülteleri çok kötü yerlerde malesef ve geriye kalan tek seçeneğim KONYA oluyor☠️.....Veterinerlik özelinde bakmazsak ise dgs sıralamam ile bahçeşehir, yıldız teknik gibi üniversitelerde moleküler biyoloji ve genetik bölümü garanti geliyor. MBG bölümünün önünün açık olduğunu duydum ve çok olmasa da dersleri bana hitap ediyor sayılır. Şimdi soru şu; idealimden vazgeçip güzel bir üniversitede güzel bir bölümü mü tercih etmeliyim yoksa idealllerim uğruna senelerce sürünmeme ve hak ettiğimi alamamama rağmen bir kez daha dişimi sıkıp konyada veterinerlik mi yazmalıyım?Veterinerliğe karar verirsem bir sene ders ortalaması kasıp yatay geçişle falan ankara, istanbul gibi üniversitelere geçmeyi düşünüyorum ancak bu sürecin ne kadar zor olduğunu yapılabilir olup olmadığını bilmiyorum. Sadece bu okul muhabbetleri yüzünden başıma gelmeyen kalmadı özgüvenim kalmadı ve cidden iyi bir üniversiteyi iyi bir bölümü artık hakettiğimi düşünüyorum ancak iradesizlik gösterip hayalimden vazgeçeçek olma tribine girdim.Lütfen fikir verin

Veterinerlik nasıl yıldız teknik moleküler biyolojiden daha yüksek oluyor?

eğer idealin varsa zaten fakültenin yeri ve şehir çok da önemli değil (çok doğu, terör olan yerler hariç) ve Konya sandığın kadar kötü bir yer değil, Türkiye sadece İzmir, İstanbul, Ankara'dan ibaret değil. Muhtemelen sosyal medyadaki algılara takılmışsın, Konya güzel yer. Eğer endişen bilinmedik bir üniversite olduğundan dolayıysa da sen git, oku, işini de layıkıyla yap, gerisini düşünme, elinden gelenin en iyisini yapmaya çalış.

idealin veterinerlik ise oraya gitmen daha uygun olur, insanını bilmem ama konya bir çok anadolu şehrine göre gelişmiş bir yerdir

ogrenci tayfa ile takilir okulunu bitirir baska şehre gecersin (eğer şehri begenmiyorsan sadece)

konya hariç yazdığın tüm şehirlerde en az 2-3 sene yaşadım ve hala hepsine ara ara giderim içlerinde konum olarak en iyisi bence aydın ve aslında uzak falan değil, kampüsü şehirde olmasına rağmen tepelerde. baün daha fena öğretmenlik hariç komple bambaşka ıssız bir ovaya kurulmuştu garip biyerdi, izmir güzel ama kiraz izmir değil :D
diğer konular hakkında bisey diyemem onlar senin tercihlerin

Veterinerlik nasıl yıldız teknik moleküler biyolojiden daha yüksek oluyor?
inan hiçbir fikrim yok muhtemelen ülkede veteriner fakültelerinin azlığındandır diye düşünüyorum. yks sıralamasına göre karşılaştırdığımızda mbg tavan 500ken veterinerliğin tavan puanı senelerdir 50k.İnanılmaz bir fark var
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

eğer idealin varsa zaten fakültenin yeri ve şehir çok da önemli değil (çok doğu, terör olan yerler hariç) ve Konya sandığın kadar kötü bir yer değil, Türkiye sadece İzmir, İstanbul, Ankara'dan ibaret değil. Muhtemelen sosyal medyadaki algılara takılmışsın, Konya güzel yer. Eğer endişen bilinmedik bir üniversite olduğundan dolayıysa da sen git, oku, işini de layıkıyla yap, gerisini düşünme, elinden gelenin en iyisini yapmaya çalış.
cevabınız için teşekkür ederim,doğrulamak için soruyorum ytü de önü açık bir bölümden vazgeçmeye değer mi sizce

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,161,887
Üyeler
184,521
Son üye
vedatygit
Geri