Neler Yeni

Egzoz fanı için slot bulamıyorum

Jakob

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Jakob Makob
Arkadaşlar selamlar,

Bugün elime sipariş ettiğim şu ürün ulaştı: TEKNOPANDA-KARAKIZ/GIGABYTE RTX 3060 Ti GAMING OC 8GB/Ryzen 5 3600/16GB DDR4/500GB NVMe M.2 SSD/Geforce RTX RayTracing PC | ITOPYA
İlk kez kurulum yapıyorum, her şeyi hallettim fakat egzoz fanı için slot bulamadım. Anakart üzerinde iki fan slotu var, biri cpu fanı diğeri ön kasa fanları. İnternetten baktığımda bir aparat ile PSU ya bağlayabiliyormuşuz fakat sipariş ettiğim hazır sistem olduğu için elime ulaşanlarla her şeyin çalışır durumda olabileceğini düşünüyorum, atladığım bir yer mi var acaba?

Yumuklu Sucurta

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
799
İsim
Alper
Arkadaşlar selamlar,

Bugün elime sipariş ettiğim şu ürün ulaştı: TEKNOPANDA-KARAKIZ/GIGABYTE RTX 3060 Ti GAMING OC 8GB/Ryzen 5 3600/16GB DDR4/500GB NVMe M.2 SSD/Geforce RTX RayTracing PC | ITOPYA
İlk kez kurulum yapıyorum, her şeyi hallettim fakat egzoz fanı için slot bulamadım. Anakart üzerinde iki fan slotu var, biri cpu fanı diğeri ön kasa fanları. İnternetten baktığımda bir aparat ile PSU ya bağlayabiliyormuşuz fakat sipariş ettiğim hazır sistem olduğu için elime ulaşanlarla her şeyin çalışır durumda olabileceğini düşünüyorum, atladığım bir yer mi var acaba?
Benim kasamda ön fanlarla beraber arka egzoz fan bir fan çoklayıcı vasıtasıyla SYS_fan1 'e bağlı.Anakartınızın üstünde fazladan fan tuvası yok ise fan çoklayıcı kullanmalısınız sanırım.

Jakob

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Jakob Makob
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Benim kasamda ön fanlarla beraber arka egzoz fan bir fan çoklayıcı vasıtasıyla SYS_fan1 'e bağlı.Anakartınızın üstünde fazladan fan tuvası yok ise fan çoklayıcı kullanmalısınız sanırım.
Anladım, sanırım koymayı unutmuşlar, sonuçta hazır sistem pek mantıklı gelmedi. Teşekkürler.

Yumuklu Sucurta

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
799
İsim
Alper
Anladım, sanırım koymayı unutmuşlar, sonuçta hazır sistem pek mantıklı gelmedi. Teşekkürler.
anakartınızın üstünde fazladan giriş yok ise fan çoklayıcı ile hal olacak basit bir iş

Emir Şensoydan

80+ Silver
En İyi Cevap
13
Arkadaşlar selamlar,

Kasadan çoklayıcı çıkmadı mı ? Çoklayıcı çıkmadıysa bunu öneririm . Molex to 4 pin alırsan fanların son hızında çalışır.

Yumuklu Sucurta

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
799
İsim
Alper

Emir Şensoydan

80+ Silver
En İyi Cevap
13

ErcüCeran

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
759
İsim
Ercüment Ceran
Anakartın üzerine siz takabilirsiniz fan çoklayıcı ile hız kontrolü yapamazsınız ayrıca o sistemde 3 pin fan girişi var molex değil doğru mudur ?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Kasanız Cooler Master Mb 511 Argb mi yoksa bu linkteki mi acaba çünkü başlarda MB511 argb vardı ben de MB511 kullanıcısıyım size daha rahat yardımcı olabilirim.

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
69,054
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları ve İnternet Servis Sağlayıcıları
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
Anakartın üzerine siz takabilirsiniz fan çoklayıcı ile hız kontrolü yapamazsınız ayrıca o sistemde 3 pin fan girişi var molex değil doğru mudur ?

Kasanız Cooler Master Mb 511 Argb mi yoksa bu linkteki mi acaba çünkü başlarda MB511 argb vardı ben de MB511 kullanıcısıyım size daha rahat yardımcı olabilirim.
PWM destekli bir çoklayıcıysa gayette kontrol edilir.

Yumuklu Sucurta

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
799
İsim
Alper

Jakob

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Jakob Makob

COOLER MASTER MasterBox MB511 ARGB 650W 80+ Bronze Tempered Glass USB 3.2 Mid Tower Kasa | ITOPYA Ürünüm bu

Ve hayır tekrar kontrol ettim tek çıkan çoklayıcı da öndeki üç fana bağlanmış, onun dışında bir çoklayıcı yok maalesef.

ErcüCeran

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
759
İsim
Ercüment Ceran
COOLER MASTER MasterBox MB511 ARGB 650W 80+ Bronze Tempered Glass USB 3.2 Mid Tower Kasa | ITOPYA Ürünüm bu

Ve hayır tekrar kontrol ettim tek çıkan çoklayıcı da öndeki üç fana bağlanmış, onun dışında bir çoklayıcı yok maalesef.
O çoklayıcı Argb çoklayıcı arka fanın ışığı yok benim kasamda sanırım sizinkinde de yok o halde işlemci soğutucusunun takıldığı yer gibi bir yer daha varsa anakartta oraya takmanız gerekiyor.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,026,612
Üyeler
162,715
Son üye
emojio
Top Bottom