Neler Yeni

Ekonomimiz Ne Durumda Ve Nasıl Düzeltilebilir?

Beren

80+ Gold
yok ya o kadar olmayız venezuela seviyesi hiper enflasyon olmaz bence bizde kötü bir ekonomimiz olabilira am o seviyeye gelmemiz bence imkansıza yakın(allahım ne olur beni haklı çıkar)enflasyon artsa bile daha değerli paralar basıp dengelerler 2005 ten önce 2000000₺ kullanmamız gibi
3 yıl sonra burada paralardan yaptığımız origami şeyleri paylaşmayız umarım :d

ErnGnc

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,777
İsim
Eren
3 yıl sonra burada paralardan yaptığımız origami şeyleri paylaşmayız umarım :d
ben inanıyorum yıllık %300 enflasyon bile olsa yeni ara basık yavaş yavaş en ufaktan paraları tedavülden kaldırıp bizi origamiden kurtarıcaklar(2023ün 5₺ si=2020 nin 5kr si olur ve hala kağıt olarak basarlarsa olabilir
en kötü çöümümüz belli;

EFFCALLVERS

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
316
İsim
Efe Kemal Sever
yok ya o kadar olmayız venezuela seviyesi hiper enflasyon olmaz bence bizde kötü bir ekonomimiz olabilira am o seviyeye gelmemiz bence imkansıza yakın(allahım ne olur beni haklı çıkar)enflasyon artsa bile daha değerli paralar basıp dengelerler 2005 ten önce 2000000₺ kullanmamız gibi
Yakındır sen fabrika satarsan daha çok ağlarsın.
Neyse ki tüm bakanlarımız akraba yoksa nasıl düzenimiz olacaktı.(!)
İyi ki akp geldi Akp olmasa dinimizden olacaktık basın özgürlüğü olmayacaktı(!)
Ekonomiden anlamayan insanı sen getirip ekonomi bakanı yaparsan normaldir adam enflasyon ne demek bilmiyor ya da bizle alay ediyor %40 larda diye açıklanan enflasyona tek haneli rakamlarda diyor anlamıyorum ben bu olayı sorun bende mi yoksa onlarda mı herhalde yöneticilerle biz farklı TR de yaşıyoruz

Beren

80+ Gold
ben inanıyorum yıllık %300 enflasyon bile olsa yeni ara basık yavaş yavaş en ufaktan paraları tedavülden kaldırıp bizi origamiden kurtarıcaklar(2023ün 5₺ si=2020 nin 5kr si olur ve hala kağıt olarak basarlarsa olabilir
en kötü çöümümüz belli;
Önümüzdeki seçimler tüm gençliğimiz etkileyecek malum herif önümüzdeki seçimde de gitmezse artık biz gideriz bu ülkeden...

Dahası  
Reaksiyon skoru
25
İsim
Mehmet
Devlet destekli bolca proje var.

Aslında kötü bir şey değil. Yap-devret sistemi ile devlet daha fazla yatırım yapabiliyor ama kiralayan firmaya biraz sınır getirirse güzel olur.

Zaten bir bina yapılırken çalışan işcilerin en az yarısı yeni istidam edilmiş oluyor.

Ali Babacan zamanı Türkiye ekonomisi dışa kapalı olduğu için dolar düşüktü ayrıca o zamanlar çok ciddi spekülasyonlar yoktu.

Millete faydalı çalışma yapılmalı demişsin de yapılıyor.
Şehir hastaneleri, Milli parklar, Teknopark (Silikon Vadisi ABD versiyonu), Her şehire havaalanı, devasal kütüphaneler, ARGE lab. ...vb
Doları baskılamasa daha ciddi artar.
Bu sitede rezev durumunu görebilirsiniz.

Burada bir gariplik oldu ama iptal etselerdi sonraki yıl tam bir kaos olacaktı çünkü zaten sınava 2.5 milyon öğrenci katılıyor iptal olsaydı seneye 5.1 milyon katılacaktı ve kontejanlar nasıl olacaktı? Hepsinin puanı tavan yapacaktı ve öğrenciler mezuna kalacak sonraki seneye girecek bu kısır döngüye girecekti ve sonsuza kadar böyle devam ederdi.

Dünyadaki tüm devletlerin para kaynağı vergidir. Vergi alınmasa hangi parayla üretim, eğitime harcama yapacak?
Doğrudur, Eğitim sistemini bir türlü oturtamadılar.
Herşeye pozitif bakabilmek ne kadar güzel ama bi süre sonra gerçeklikten uzaklaştırır dikkat etmek lazım

Emirhandkee

80+ Titanium
En İyi Cevap
45
Herşeye pozitif bakabilmek ne kadar güzel ama bi süre sonra gerçeklikten uzaklaştırır dikkat etmek lazım
Gerçekleri biliyorum merek etme. Her şeye pozitif baktığımı kim söylemiş? Sadece doğruları yazdım. Yazdıklarım da hata var mı?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Imzadaki sistem full 1300 euro gitti. 5 gün oldu alali
Yaşıyor muydun?

ErnGnc

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,777
İsim
Eren
3900xt 399 euro aldim
bizde vergisi 399€ sadece asgari ücretin 300 küsür € olmasını geçtim(düzeltme şimdi baktım asgari ücret yaklaşık 260€ şuan)(düzeltme 2 biraz salladım farkındayım ama aynı işlemci alım gücü almanyadan 6 kat düşük olan tr de 100€ daha pahalı kısaca biraz hesapla 3900xt için bir alman asgari ücretinin yaklaşık 4 te1 ini veriyor ama tr deki asgari ücretli 2 maaşıyla anca alıyor)

DonanımFikir

Moderatör
En İyi Cevap
10
Dahası  
Reaksiyon skoru
36,767
İsim
Selimhan
İlgilendiği Kategoriler
SıcakFırsatlar Bilgisayar Toplama Konu Dışı
Steam