Çözüldü✓ Ekran gelmiyor - Siyah ekran

DragonTR

80+
Reaksiyon skoru
3
Merhaba arkadaşlar herkese iyi forumlar
Benim Toshiba L500 13T numaralı bir laptopum var.
Bu laptop 1 2 sene önce siyah ekran vermişti ve üzerinde çok durmadan başka bir bilgisayar aldık.
Fakat ben şuan bunuda kullanmak istiyorum. Film falan izleyebilirim en azından.
Şimdi sorun şöyle:
Güç kablosu takılı halde güç tuşuna basıyorum bilgisayar start veriyor işlemci ışıklari bellek ışıkları vs yanıyor ama ekran gelmiyor siyah ekranda kalıyor.

Kendimce bir şeyler denedim. Mesela hdmı çıkışından televizyona bağladım görünüyor mu acaba diye(mantıksız olabilir ama denedim yani :D)
Neyse ekran gelmedi. Tahminimce ekran kartından kaynaklı bir sorun olabilir. Ama yinede sizlere sormak istedim bilgisi olan yaşayan biri varmıdır bu sorunu?
Ayrıca ekran kartı harici bir model yani başka ekran kartı yuvası ve voltajı uyduğu sürece kullanabilirim.
Ekran kartı modeli atı mobility hd4570.
Bunu satın alabilecegim bir yerde önerirseniz deneyebilirim.

Merhaba arkadaşlar herkese iyi forumlar
Benim Toshiba L500 13T numaralı bir laptopum var.
Bu laptop 1 2 sene önce siyah ekran vermişti ve üzerinde çok durmadan başka bir bilgisayar aldık.
Fakat ben şuan bunuda kullanmak istiyorum. Film falan izleyebilirim en azından.
Şimdi sorun şöyle:
Güç kablosu takılı halde güç tuşuna basıyorum bilgisayar start veriyor işlemci ışıklari bellek ışıkları vs yanıyor ama ekran gelmiyor siyah ekranda kalıyor.

Kendimce bir şeyler denedim. Mesela hdmı çıkışından televizyona bağladım görünüyor mu acaba diye(mantıksız olabilir ama denedim yani :D)
Neyse ekran gelmedi. Tahminimce ekran kartından kaynaklı bir sorun olabilir. Ama yinede sizlere sormak istedim bilgisi olan yaşayan biri varmıdır bu sorunu?
Ayrıca ekran kartı harici bir model yani başka ekran kartı yuvası ve voltajı uyduğu sürece kullanabilirim.
Ekran kartı modeli atı mobility hd4570.
Bunu satın alabilecegim bir yerde önerirseniz deneyebilirim.
Büyük ihtimalle ramlerden kaynaklıdır. İçini açıp 2 tane ram varsa birini çıkar öyle açmayı dene. Açılmıyorsa takılı olanı çıkarıp diğerini tak. Gene gelmiyorsa aynı işlemi ram slotlarını değiştirerek dene. Tek ram varsa da sadece ram slotu değiştirerek dene. Hala ekran gelmiyorsa rami/ramleri çıkart. Uçlarındaki sarı yerleri bir silgi ile temizle. Tekrar aynı işlemleri dene. Hala siyah ekransa ya ramlerin bozuktur, ya da ekran kartında sorun vardır. Aynı siyah ekran sorununu yıllar önce yaşamıştım. Benimki ramden kaynaklıydı bir tanesi bozulduğu için ekran gelmiyordu. Anlattığım şekilde denedim sonunda görüntü vermişti.

Teşekkür ederim bugün deneyecegim.
İçinde Windows yüklü olmayan sadece d kısmı dolu olan bir HDDm var bununla açmaya çalışsam olur mu?
Bios gelir diye biliyorum ama sormak istedim yinede.

Teşekkür ederim bugün deneyecegim.
İçinde Windows yüklü olmayan sadece d kısmı dolu olan bir HDDm var bununla açmaya çalışsam olur mu?
Bios gelir diye biliyorum ama sormak istedim yinede.
Disk takmana gerek yok. Disk takmadan da ekran gelir en azından BIOS'u görürsün.

O zaman şimdi deniyorum😃
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Disk takmana gerek yok. Disk takmadan da ekran gelir en azından BIOS'u görürsün.
Hocam iki ram vardı 2+2 bı tanesini bir slota taktigimda şu kırmızı ışık yandı diğerinde yanmadı.
Sonra o kırmızı ışık yakanı diğer slota taktım start verdim şuan fan deli gibi dönüyor ama görüntü yok.
Edit:
İkisinde de yapmaya başladı aynı şeyi.

Ekler

• IMG_20230120_103926.jpg
    IMG_20230120_103926.jpg
    1.5 MB · Hit: 104
Son düzenleme:
O zaman şimdi deniyorum😃
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam iki ram vardı 2+2 bı tanesini bir slota taktigimda şu kırmızı ışık yandı diğerinde yanmadı.
Sonra o kırmızı ışık yakanı diğer slota taktım start verdim şuan fan deli gibi dönüyor ama görüntü yok.
Edit:
İkisinde de yapmaya başladı aynı şeyi.
Wireless ışığı sanırım o

Güncelleme:
Araştırmalarım ve denemelerim sonucu aldığım karar şu ki;
%95 ihtimal ile ekran kartı tırtlamış. Ramleri sildim uçlarını temizledim. Yerlerini değiştirdim defalarca. 20 30 kez kapatıp açmışımdır ama ekran yok. Yani sorun tahminimce ekran kartında. Şuan başka bir konu açtım ve laptopa ekran kartı arıyorum.
Harici de takmayı düşünebilirim. Görüşlerinizi bekliyorum.
Konu linkini bırakıyorum ve bu konuyu çözüldü olarak işaretliyorum.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,171,045
Üyeler
186,007
Son üye
Fcnn4154
Geri