Neler Yeni

Ekran kartı kullanımı düştüğünde oyun kasıyor

Barbara Gordon

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
639
İsim
hehehehehe
Ekran kartı ne olursa olsun aynı sorunu yaşıyorum. İki farklı ekran kartı denedim sonuç aynı. FPS'in düştüğü yerlerde kullanım da düşüyor ya da kullanım düştüğü yerlerde FPS düşüyor onu bilmiyorum.
1.PNG

2.PNG

3.PNG

Ayrıca işlemci frekansı da yükselmiyor. Sabit 3,6 GHZ. Sıcaklığı da hiç yükselmiyor. Yani adam akıllı kullanamıyor ki ısınsın işlemci. İşlemcinin kullanımı da düşük. R5 2600X kullanıyorum stok ayarlar stok fan. Ekran kartı olarak 1060 6 GB. 1660 Super'de de sanki aynı sorun vardı.
Ekran Alıntısı.PNG

Bakın 53 FPS'e düşmüş ve %66 GPU kullanımı.

lil musty

80+ Silver
En İyi Cevap
9
İşlemcinin kendini bu kadar kullanması normal mi?

Kaan ÇABUK

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
BİOS'u normal ayarlara döndürerek yani sıfırlayarak dener misiniz tekrar?

TahinPekmez

80+ Silver
Anakart nedir? Ramler kaç mhz sen kaç mhz hızda kullanıyorsun?
Mesaj otomatik birleştirildi:

İşlemcinin kendini bu kadar kullanması normal mi?
işlemci gayet normal. Genelde oyunlar GPU işlemcisi kullanır.

Kaan ÇABUK

80+ Titanium
En İyi Cevap
1

lil musty

80+ Silver
En İyi Cevap
9
Anakart nedir? Ramler kaç mhz sen kaç mhz hızda kullanıyorsun?
Mesaj otomatik birleştirildi:

işlemci gayet normal. Genelde oyunlar GPU işlemcisi kullanır.
Nasıl gayet normal, normalde bunun %40'ı pek geçmemesi gerekmez mi? Rekabetçi oyunu vb oynamadığı sürece başka bir oyunda neden daha çok işlemciden kullansın? %70 kullanım bence normal bir seviye değil. Beslemesi için %20 30 kullanım yeterde artar.

(yanlış biliyorsam hemen raporlamayın, yanlışımı belirtinde öğreneyim şak diye ağzıma uyarı yicem diye acaba doğru mu yazdım diye düşüncelere dalıyorum)

Kaan ÇABUK

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
Nasıl gayet normal, normalde bunun %40'ı pek geçmemesi gerekmez mi? Rekabetçi oyunu vb oynamadığı sürece başka bir oyunda neden daha çok işlemciden kullansın? %70 kullanım bence normal bir seviye değil. Beslemesi için %20 30 kullanım yeterde artar. (yanlış biliyorsam hemen raporlamayın, yanlışımı belirtinde öğreneyim şak diye ağzıma uyarı yicem diye acaba doğru mu yazdım diye düşüncelere dalıyorum)
Hocam yanlış bilgi vermiş. O mesajı takmanıza gerek yok.

Barbara Gordon

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
639
İsim
hehehehehe
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
bios güncelleştirme,güncel ve doğru driver kullanımına dikkat edin
Driver falan güncel. Bazen de FPS drop yiyorum. Özellikle Fortnite'da. İlk maçlar acayip donuyor sonraki maçlar düzeliyor. Oyun M2 SSD'de BTW. HDD'deki oyunlarda aynı. Driverlar güncel, Driver booster gibi dandik programlar kullanmıyorum zaten. Uzun zamandır bu sorun var BIOS update veya driverla ilgili olduğunu zananetmiyorum.

Kaan ÇABUK

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
Driver falan güncel. Bazen de FPS drop yiyorum. Özellikle Fortnite'da. İlk maçlar acayip donuyor sonraki maçlar düzeliyor. Oyun M2 SSD'de BTW. HDD'deki oyunlarda aynı. Driverlar güncel, Driver booster gibi dandik programlar kullanmıyorum zaten. Uzun zamandır bu sorun var BIOS update veya driverla ilgili olduğunu zananetmiyorum.
BIOS'u sıfırlar mısınız?

TahinPekmez

80+ Silver
Kısmen Yanlış Bilgilendirme
Dikkatli bakmadım resim küçük şimdi yakından baktım değişken bir durum var. CPU3 değilde CPU nun kendi kullanımı bilmek lazım. az kullanır dedim zaten, değerleri görmedim. Ram ve anakart ile alakası XMP yaptıysa ramleri 2933 üstünden fazla hız verdiyse anakart da giriş seviye ise şaşalar her şey. Birde merak ettiğim hangi oyunda oluyor. her oyunda mı?

Kaan ÇABUK

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
Dikkatli bakmadım resim küçük şimdi yakından baktım değişken bir durum var. CPU3 değilde CPU nun kendi kullanımı bilmek lazım. az kullanır dedim zaten, değerleri görmedim. Ram ve anakart ile alakası XMP yaptıysa ramleri 2933 üstünden fazla hız verdiyse anakart da giriş seviye ise şaşalar her şey. Birde merak ettiğim hangi oyunda oluyor. her oyunda mı?
Hocam ekran kartı ve işlemcinin aniden performansının düşmesinin RAM-Anakart ile alakası yoktur. Bir süre bende RAM'imi 2400Mhzde kullandım her hangi bir aniden düşüş olmadı. Lütfen yanlış bilgilendirme yapmayın.

TahinPekmez

80+ Silver

PC de virüs varsa oda etkiliyor. her şey güncel ama Chipset yüklü değilse etkiliyor. Aklıma gelenler bunlar. Birde msi afterburner bazı uyguluma ve oyunlarda çakışma yapıyor. Ben kullanmıyorum . Steam den FPS Monitör uygulamasını kullanıyorum.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,020,581
Üyeler
161,723
Son üye
Emir45
Top Bottom