Çözüldü✓ Ekran Kartı SATA Soketini Engelliyor

ASPHO

80+
Reaksiyon skoru
67
Bilgisayarıma eski bilgisayarımdan söktüğüm sata SSD'yi takmak istiyordum.Ekran kartımın olduğu yerdeymiş SATA soketi.Buraya ne yapmam gerek.

Ekler

• 1000075227.webp
    1000075227.webp
    1.3 MB · Hit: 34
  • 1000075228.webp
    1000075228.webp
    1.4 MB · Hit: 35
Bilgisayarıma eski bilgisayarımdan söktüğüm sata SSD'yi takmak istiyordum.Ekran kartımın olduğu yerdeymiş SATA soketi.Buraya ne yapmam gerek.
ekran kartı engellemez mi arkadaki boşluktan geçirceksin yada yandan geçir. Sağ üst tarafında usb yeri vardır illa ki iyi bak

L harfine benzer sata kablolar oluyordu galiba bu gibi durumlar için ona bakabilirsiniz

Bu kadar mesafe kalıyormuş arada
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

ekran kartı engellemez mi arkadaki boşluktan geçirceksin yada yandan geçir. Sağ üst tarafında usb yeri vardır illa ki iyi bak
Kablo takılmıyor ki hocam arkadan geçireyim

Ekler

• 1000075231.webp
    1000075231.webp
    754.9 KB · Hit: 27
  • 1000075232.webp
    1000075232.webp
    877 KB · Hit: 25
Hocam ekran karti sata girisini engelliyorsa, ayni dogrultuda kasa onu USB portlari, acma kapatma icin gerekli kablolar var onlarida engeller onlari engellemiyorda sadece nasil sata kablosunu engelliyor? sata kablosunun giris kismi yani ucu uzunsa L seklinde sata kablolari var onu deneyebilirsiniz.

Bence L tipi olanda zor kuratari gibi onarinda yine belli bir uzunlugu var ama normaline gore o uzunluk kisa yine de denenebilir

Hocam ekran karti sata girisini engelliyorsa, ayni dogrultuda kasa onu USB portlari, acma kapatma icin gerekli kablolar var onlarida engeller onlari engellemiyorda sadece nasil sata kablosunu engelliyor? sata kablosunun giris kismi yani ucu uzunsa L seklinde sata kablolari var onu deneyebilirsiniz.
Tamamdır deneyeceğim önceki anakartımda ekran kartım ile alakasız yerde idi görünce şaşırdım

Hem L tipi ni biraz zorlasanizda olur cunku direk sert plastik kismina denk gelicek ekrn karti ama normal olanda zorlarsaniz kabloya denk gelicek kablo fazla bukulur ve problem yasatir.

Tamamdır deneyeceğim önceki anakartımda ekran kartım ile alakasız yerde idi görünce şaşırdım
Bazi anakartlarda sag tarafinda oluyor bu USB 3.0 baglantisinin hemen altinda bazi anakartlardsa ise anakartin direk altinda konumlandiriliyor.

Bence L tipi olanda zor kuratari gibi onarinda yine belli bir uzunlugu var ama normaline gore o uzunluk kisa yine de denenebilir
Bu şekil mesafe kalıyor kablo ile örneklediğimde
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam gözünün seviyim hafif büküp girer o nasıl takılmıyor. :D
Soketi kırmazmıyız hocam çünkü kartıda zorlamak istemedim.L tipi ile deneyeceğim sanırım

Ekler

• 1000075235.webp
    1000075235.webp
    863.6 KB · Hit: 17
Dedigim gibi bu konumda takabilirsiniz zorlama ile ama kablo bukulecek ve icinin kopma durumu veya sata portunu kirma durumunuz yuksek, L tipi olanda o mavi kablo yerine ucundaki siyah sert plastigi bastirmis olacaksiniz sigmazsa bile bir kac milim ile, buda kabloya zarar vermez ve porta dogrudan baski uygular portada sikinti vermez eger olursa dece anakarta bir kac milim eger oda sikinti yaratmaz, dert edilecek durum degil L tipi ile deneyin hocam bir kac milim ile olmuyorsa da dedigim gibi yine kullanin ufak zorlayarak.

Geri