- Reaksiyon skoru
- 483
Merhaba forum sakinleri. Konuya girmek istiyorum. 2 ay önce Asus R9 270X 2GB Directcu2 ekran kartını aldım. Kartı almadan önce tabii ki de test istedim sahibinden bana furmark test videosu gönderdi yarım saat falan test etmiş daha sonra anlaştım kartı aldım geldim eve. Güzelce format attım sistemime tertemiz sürücü kurulumundan sonra bende hem furmark ile hem de bir kaç oyun ile 10 gün test ettim. Aldığım şahıs siz de test edin sorun olursa iade alabilirim dedi. Bende tamam dedim testlerde sorun çıkmadı bende sorun yok kart çalışıyor şuanlık bir sorun göremedim dedim ve kapattım konuyu. Daha sonra nedeni ne bilmiyorum ama birden oyun oynama isteğim kayboldu. Sistemimde ne kadar oyun varsa alayını sildim. Kartı aldıktan sonra youtube'de video izleme dışında çoğu zaman sistemimi açmadım bile. Nedendir bilmiyorum ama kart 2 ay sonra arıza yaptı video izlerken. Hemen bir oyun kurdum onda bakayım dedim oyunu açar açmaz görüntüde bozulmalar meydana geldi ve aşağıda ki resimlerde ki sorun ortaya çıktı. Bu sorun gpu mu yoksa vram arızası mı sizce? Daha önce bu tarz sorun yaşayıpta kartını tamire veren var mı? Varsa tamirci önerebilir misiniz?. Az çok araştırdım 1-2 servis harici bir yer bulamadım güveneceğim bir de sizlerden fikir almak istedim. Özellikle bu sorunun aynısını yaşamış ve tamir ettirip kartını kullanmış insanlardan fikir almak iyi olacak gibi. Kartı aldığım şahısa mesaj attım durumu izah ettim ama hiç yardımcı olmadı hatta bu davranışından ötürü kart kendisindeyken de bu sorun olduğunu ve kartı ısıtıp geri toparlayıp elden çıkarayım hesabı ilana verdiğini bile düşünmüyor değilim. Biraz uzun oldu kusura bakmayın. Cevaplarınızı bekliyorum.
Not: Sürücü kurunca da siyah ekran da kalıyor mecburen güvenli mod'da sürücüyü kaldırmam gerekiyor görüntü almam için.
Not: Sürücü kurunca da siyah ekran da kalıyor mecburen güvenli mod'da sürücüyü kaldırmam gerekiyor görüntü almam için.