Neler Yeni

Ekran kartı stabil bir şekilde kullanılmıyor.

KronosEP

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
186
İsim
Sercan
Arkadaşlar merhabalar. Rx 570 ekran kartım, R3 2200G işlemcim, 8 GB ramim bulunmakta. Ancak ekran kartım stabil bir biçimde kullanılmıyor. Mesela herhangi bir oyunda %90 civarlarında kullanırken bir anda %0'a düşüyor. Önceden böyle bir şey olmadığını da belirtiyim. Yardım eden arkadaşlara teşekkürlerimi sunarım.
Gta V.png
Gta V 2.png

Dahası  
Reaksiyon skoru
298
İsim
Steve Smith
Darboğaz oluyor. İşlemci ekran kartına düşük. 1600 AF almanızı öneririm veya 3100.

Dahası  
Reaksiyon skoru
298
İsim
Steve Smith
Bütün oyunlarda GPU kullanım problemi başıma geliyor.
Anakartınız B350 veya B450 ise overclock yapın, darboğazı minimuma indirirsiniz. Hatta edecek rahatsız derecede darboğaz olmayacağı için işlemci değiştirmenize gerek kalmaz uzun süre. Yine de yeni oyunlar çıktıkça daha da düşük gelecektir işlemci.

KronosEP

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
186
İsim
Sercan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Anakartınız B350 veya B450 ise overclock yapın, darboğazı minimuma indirirsiniz. Hatta edecek rahatsız derecede darboğaz olmayacağı için işlemci değiştirmenize gerek kalmaz uzun süre. Yine de yeni oyunlar çıktıkça daha da düşük gelecektir işlemci.

Anakartım A320M-R

Mays

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
69
İsim
Mehmet Sinan Aydın
Peki fps de anlık düşüşler yaşıyormusun. 0 da düştüğü zaman drop yemen lazım. Bende de RX570 var. Rust, Apex de hep 99-100 de ama CS GO da 0-35-68 falan gidip geliyor. Fps düşüşü veya başka bir problem yaşamıyorum

KronosEP

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
186
İsim
Sercan
Peki fps de anlık düşüşler yaşıyormusun. 0 da düştüğü zaman drop yemen lazım. Bende de RX570 var. Rust, Apex de hep 99-100 de ama CS GO da 0-35-68 falan gidip geliyor. Fps düşüşü veya başka bir problem yaşamıyorum

Ara sıra 0'a düştüğünde fps drobu yiyebiliyorum.

Mays

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
69
İsim
Mehmet Sinan Aydın
İşlemci kullanımı nasıl oluyor acaba. Darboğaz için yanlış bilmiyorsam işlemci yüzde yüz kullanımda olmalı.

Dahası  
Reaksiyon skoru
298
İsim
Steve Smith
Darboğaz oluyor. Bu işlemci düşük bu ekran kartına. Farklı bir şey yok ortada. İşlemci kullanımı yukarılarda, ekran kartı kullanımı aşağılardaysa darboğazdır bu. Bir de FPS drop varsa. Bir de arkadaşın dediği gibi ekran kartını zorlamayan oyunlarda da kullanım yüzdesi düşüktür, ama bu konu için geçerli değil bu durum.

KronosEP

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
186
İsim
Sercan
İşlemci kullanımı nasıl oluyor acaba. Darboğaz için yanlış bilmiyorsam işlemci yüzde yüz kullanımda olmalı.

İşlemci kullanım oranına bakmadım. İsterseniz bakabilirim.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Darboğaz oluyor. Bu işlemci düşük bu ekran kartına. Farklı bir şey yok ortada. İşlemci kullanımı yukarılarda, ekran kartı kullanımı aşağılardaysa darboğazdır bu. Bir de FPS drop varsa. Bir de arkadaşın dediği gibi ekran kartını zorlamayan oyunlarda da kullanım yüzdesi düşüktür, ama bu konu için geçerli değil bu durum.

İşlemci yükseltmemi öneriyorsunuz yani. Sizce R5 3600x olur mu? yani anakartıma ve ekran kartımla uyumlu çalışır mı?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,062,472
Üyeler
168,790
Son üye
spokoistvies
Top Bottom