Çözüldü✓ Ekran kartı ve anakart konusunda çıkmaza düştüm yardım edin !

yusui45

80+
Reaksiyon skoru
1
Anakart : ASUSTeK COMPUTER INC. H61M-E DDR3
Ekran Kartı : Amd Radeon R7 250 Series
İşlemci : İntel Core i5-3570 3,40 Ghz Desktop
180 Hz monitörüm var ancak ekran kartımda display port girişi olmadığı için hdmi ile maksimum 120 hz destekleniyor. Öncelikle bu sorunu çözmem gerekiyor. Valorant oynarken maksimum 120 130 fpslerde geziyor. En azından 180hzi de karşılayabilmek adına hem fps arttırmam için hemde bu lanet display port sorununu çözmem için yardımcı olabilir misiniz ?

Anakart : ASUSTeK COMPUTER INC. H61M-E DDR3
Ekran Kartı : Amd Radeon R7 250 Series
İşlemci : İntel Core i5-3570 3,40 Ghz Desktop
180 Hz monitörüm var ancak ekran kartımda display port girişi olmadığı için hdmi ile maksimum 120 hz destekleniyor. Öncelikle bu sorunu çözmem gerekiyor. Valorant oynarken maksimum 120 130 fpslerde geziyor. En azından 180hzi de karşılayabilmek adına hem fps arttırmam için hemde bu lanet display port sorununu çözmem için yardımcı olabilir misiniz ?

Tek seferde bütün parçaları alamazsam bile valorant dışında oyun oynamadığım için bana bu dediklerimi karşılayacak şekilde çok da uçmayacak rakamlara önerilerinizi değerlendirip alışveriş yapabilirim.

HDMI 1.4 çıkışı var ekran kartının en fazla o kadar verebilir tek çözüm DisplayPort çıkışı olan bir ekran kartına geçmek hocam.

Hz işini sanırım 2.0 kablo çözüyormuş fps arttırmam gerekiyor valorantta bunun içine ne gerekiyorsa onu yapmak istiyorum hocam.
O şekilde olmaz benim bildiğim 2.0 kablo tamam 240hz verir ama ekran kartının da desteklemesi lazım

HDMI 1.4 çıkışı var ekran kartının en fazla o kadar verebilir tek çözüm DisplayPort çıkışı olan bir ekran kartına geçmek hocam.
Hocam ekran kartına geçmek eyvallahda ekran kartı için anakartta değişmem gerekiyor onun için sizden öneri istiyorum ne alsam daha makul fiyata daha güzel bir fps alırım diye.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

O şekilde olmaz benim bildiğim 2.0 kablo tamam 240hz verir ama ekran kartının da desteklemesi lazım
Hepsiburadadan az önce 2.0 kablo sipariş verdim :) kabloyu tazelemiş olucaz artık o zaman sadece.

Hocam ekran kartına geçmek eyvallahda ekran kartı için anakartta değişmem gerekiyor onun için sizden öneri istiyorum ne alsam daha makul fiyata daha güzel bir fps alırım diye.
Elindeki işlemci ile hangi ekran kartını takarsan tak 180 fps'i göreceğini sanmıyorum komple sistem güncellemen lazım.

Hz işini sanırım 2.0 kablo çözüyormuş fps arttırmam gerekiyor valorantta bunun içine ne gerekiyorsa onu yapmak istiyorum hocam.
Ekran kartın fazlasını desteklemiyor kabloyla portla vs alakası yok, neden böyle bir öneri yapmışlar onu da anlamadım.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,171,138
Üyeler
186,024
Son üye
Dias
Geri