Neler Yeni

Ekrana görüntü gelmeme sorunu, yardım edebilirseniz sevinirim.

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Kemal
yaklaşık bir süredir anakartımdan hata alıyorum, geçiştirdim bir süre sonra endişe de duydum tabii.
ve bi cevap aradım, bilgisayarcıya gittim, anakartımda bir sorun varmış, bende yeni anakart aldım. aldığım anakart asus b450 plus gaming, işlemcim amd ryzen 5 5600x.
kasayı düzgün bir şekilde montajını yapmama rağmen ekranıma görüntü gelmiyor, klavye ve mouse e da ışık geimiyor. ramlerimde bir sorun var zannediyordum, başka ram taktım fakat halen sorunum devam ediyor(ram ler çalışan ramler tabii, başka bilgisayarın ramleri.)
ramler normalde kullandığım Crucial 8GB Ballistix DDR4 3000MHz CL15 .
kasanın içindeki fanlar vs. çalışıyor
ışıkları geliyor, ekran kartının da fanları çalışıyor.
sorunum ne olabilir?

Muhammet Emir

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
294
İsim
Muhammet Emir
İlgilendiği Kategoriler
Bilgisayar, Oyunlar, Teknolojik Gelişmeler, Borsa, Ticaret, Kripto
yaklaşık bir süredir anakartımdan hata alıyorum, geçiştirdim bir süre sonra endişe de duydum tabii.
ve bi cevap aradım, bilgisayarcıya gittim, anakartımda bir sorun varmış, bende yeni anakart aldım. aldığım anakart asus b450 plus gaming, işlemcim amd ryzen 5 5600x.
kasayı düzgün bir şekilde montajını yapmama rağmen ekranıma görüntü gelmiyor, klavye ve mouse e da ışık geimiyor. ramlerimde bir sorun var zannediyordum, başka ram taktım fakat halen sorunum devam ediyor(ram ler çalışan ramler tabii, başka bilgisayarın ramleri.)
ramler normalde kullandığım Crucial 8GB Ballistix DDR4 3000MHz CL15 .
kasanın içindeki fanlar vs. çalışıyor
ışıkları geliyor, ekran kartının da fanları çalışıyor.
sorunum ne olabilir?
bildiğim kadarıyla yeni nesil işlemciler takılırken o serideki anakartlarda bios güncellemesi yapılması gerekiyor anakartın biosu güncel mi bir bilginiz var mı ?

NoctuaFanBoyu

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,371
İsim
Hamza Ziya Üstün
Anakartın 5.nesil ryzen için bios güncellemesi yapıldı mı? Sorun çok yüksek ihtimal ondan kaynaklı.

zulumaster

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
350
İsim
zulu master
o anakartı, eski anakartta sorun var diyen yerden mi aldınız?

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Kemal
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bilgisayar açılmıyor iken nasil bios güncellemesi yapabilirimki ?
Mesaj otomatik birleştirildi:

o anakartı, eski anakartta sorun var diyen yerden mi aldınız?
Hayır farkli bir yerden satin aldım

zulumaster

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
350
İsim
zulu master
velhasıl zor bir durumda kaldınız. Bir bilgisayarcıya yada internet kafeye gidip eski bir işlemci ile anakartınıza bios attıracaksınız.

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Kemal
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bilgisayarımda işlemci r7 2700x di bunu değiştirdim ve r5 5600x aldım komple anakartı söküp geri taktıgımda bir daha görüntü gelmedi tek ram taktıgımda görüntü geliyor pc açılıyordu 2 ram de açılmıyordu anakartı tamire götürdüm chip arızalı dediler yeni anakart aldım komple sistemi sıfırdan kurdum kasaya lakin bu seferde hiç görüntü alamıyorum işlemci dışında her şey eski kullandıgım kasanın parçalarıydı.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,009,652
Üyeler
159,954
Son üye
Fellas
Top Bottom