Neler Yeni

ELEKTRİK KESİNTİSİ SONRASI KASA HİÇ AÇILMIYOR

Vandy

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
veli yöntem
Elektrik gidip gelmesi sonucu kasa hiçbir türlü açılmıyor. Power tuşuna basıldığında hiçbir tepki yok.
Parçaları başka kasada denediğimizde ekran kartı, anakart, PSU, RAM'lar çalışıyor. İşlemcinin pinleri yamulmuş. Böyle bir durumda işlemci böyle bir hasar alır mı? İşlemci sokete oturmuyor. İşlemcisiz kasa açılır mı? İşlemciyi servise yollayacağım.
Sizin fikriniz nedir?

Kasa:
MSI 6600XT.
AMD Ryzen7 3700X.
Gigabyte B450 Elite V2.
Corsair 2x8GB 3600 RAM.
FSP Hydro Pro g 850W.

José Mourinho

80+ Silver
bilgisayar açık mıydı ? çünkü anı kapanıs olursa açılmaya bilir çoğu makina

Vandy

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
veli yöntem
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
bilgisayar açık mıydı ? çünkü anı kapanıs olursa açılmaya bilir çoğu makina
Bilgisayar kapalıydı ve tüm prizler takılıydı. Ani olarak elektrik 2-3 defa gitti geldi. Sonuç bu

NakreS14

80+ Platinum
En İyi Cevap
25
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,071
İsim
Serkan
Elektrik gidip gelmesi sonucu kasa hiçbir türlü açılmıyor. Power tuşuna basıldığında hiçbir tepki yok.
Parçaları başka kasada denediğimizde ekran kartı, anakart, PSU, RAM'lar çalışıyor. İşlemcinin pinleri yamulmuş. Böyle bir durumda işlemci böyle bir hasar alır mı? İşlemci sokete oturmuyor. İşlemcisiz kasa açılır mı? İşlemciyi servise yollayacağım.
Sizin fikriniz nedir?

Kasa:
MSI 6600XT.
AMD Ryzen7 3700X.
Gigabyte B450 Elite V2.
Corsair 2x8GB 3600 RAM.
FSP Hydro Pro g 850W.
işlemci pinleri ile elektrik gidip gelmesinin alakası yoktur. Ben olsam bios pilini çıkartır biraz bekler geri takardım birde güç kaynağı kapalıyken güç düğmesine basardım statik elektrik falan varsa gitsin diye onun dışında yapabileceğin bir şey yok.

Vandy

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
veli yöntem
Büyük ihtimalle BIOS pilinden kaynaklı olabilir. BIOS pilini çıkarıp şöyle bi 20 25 DK bekleyin sonra tekrar takın hocam.
Teşekkürler, deneyeceğim
Mesaj otomatik birleştirildi:

Konuya ek olarak şunu sormak istiyorum. Hepsiburada’nın kendisinden satın aldığım işlemciyi yamuk pinler için servise göndereceğim. Onarım yaparlar mı ve bunun için ortalama bir ücret talep ederler mi?

Ekler

• 7F95A5C7-8469-4D80-BA29-24B176C895D2.jpeg
    7F95A5C7-8469-4D80-BA29-24B176C895D2.jpeg
    477.2 KB · Hit: 43
Son düzenleme:

José Mourinho

80+ Silver
Teşekkürler, deneyeceğim
Mesaj otomatik birleştirildi:

Konuya ek olarak şunu sormak istiyorum. Hepsiburada’nın kendisinden satın aldığım işlemciyi yamuk pinler için servise göndereceğim. Onarım yaparlar mı ve bunun için ortalama bir ücret talep ederler mi?
bir ssd takmak için 80 tl istiyen + olaraj crack windows kurmus tahmirciler var ederler tabi

Yasin Çelik

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
21,807
İsim
Yasin Çelik
Instagram
yasincelikz
İşlemci pinleri elektrik kesintisiyle yamulmaz, ilk taktığınızda takarken yada sökerken yamultmuşsunuzdur muhtemelen.
Servise yollandığında pin düzeltme işlemi için neredeyse işlemciyle aynı parayı alıyorlar diye biliyorum.
Bıos sıfırlama işlemini deneyin. PSU'nuzda sorun olabilir, detaylıca test etmenizi öneririm.

Vandy

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
veli yöntem
Teşekkürler tüm bilgiler için.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri