Neler Yeni

Elektrik kesintisinde psuya zarar gelmemesi için yöntemler nelerdir?

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
Knk ben de korkuyom.
Benim bildiğim tek yöntem var. Parasını vereceksin (pahalıdır) şarjlı psu gibisinden bir ürün alacaksın. O ürün pc yi kapatman için sana belli bir süre verir.(biraz uydurdum ama illaki böyle bir ürün vardır, çünkü TV ler için var)

2.yol şöyle
Ben her hafta başı tedaş ın sitesine bakıyorum. Planlı kesintiler diye. Elektriğin kesileceği zamanı biliyorum. Ona göre pc yi açmıyorum

Bthnsvc

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
726
İsim
Batu
Bana tüm yöntemleri söyleyin lütfen.
Knk ben de korkuyom.
Benim bildiğim tek yöntem var. Parasını vereceksin (pahalıdır) şarjlı psu gibisinden bir ürün alacaksın. O ürün PC yi kapatman için sana belli bir süre verir.(biraz uydurdum ama illaki böyle bir ürün vardır, çünkü TV ler için var)

2.yol şöyle
Ben her hafta başı tedaş ın sitesine bakıyorum. Planlı kesintiler diye. Elektriğin kesileceği zamanı biliyorum. Ona göre PC yi açmıyorum
bi priz vardı akım koruması için ondan alabilirsiniz adı aklıma gelmedi psudaki korumalarda önemli tabii

-RutHleSs-

80+ Gold
En İyi Cevap
4
Bana tüm yöntemleri söyleyin lütfen.
Hocam akım korumalı priz kullanarak ani kesintilerde riski en aza çekebilirsiniz. Onun dışında sisteme güç gitmediği için direk kapanması diski yavaşlatıyor. Bu yüzden UPS(jeneratör gibi bir şey ancak sadece sistemi kapatmaya yetecek kadar güç sağlar). Onun dışında yaklaşık 6 tane sertifika var sanırım Yüksek akım, yüksek gerilim koruması vb. bunlara sahip bir PSU almaya özen gösterebilirsiniz başka da bir şey benim aklıma gelmedi.

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7

Emirhandkee

80+ Titanium
En İyi Cevap
45

kandes22

80+ Platinum
En İyi Cevap
13
Kaliteli PSU alın.

Bu kadar.

PSU kapanınca voltajın standart dışına çıkmaması için 17 ms var, ve voltajlar standart dışına çıkmadan en az 1 ms önce korumalar devreye giriyor.

Mesela Powerboost Force modelleri 17 ms değil 12 ms civarı standart dışına çıkamıyor. O yüzden sıkıntı yapabiliyor.

Kaliteli alın, kafa rahat.

Top Bottom