Arkadaşlar uzunca bir test döneminden sonra artık basmam sorununun çözüldüğünü bu hatayla karşılaşmadığımı paylaşmak isterim. Evet çözdük sonunda yapmanız gereken ufak yan tuşların birinden artı veya eksi fark etmezbasmayan tusu artı ve eksi tarafına bağlantı almak ve onu lehimlemek esc 1 ve tab tuşları artık tamamen sorunsuz olay tamamen pcb üzerindeki bağlantının lehiminyle alakalı sanırm birazcık acele ile yaptığım daha sonra düzeltirim diye bıraktığım lehim örneklerini nasıl yapmanız gerektiğini aşağıya bırakıyorum
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Yapmanız gereken orta kalınlıkta bi kablo bulup görseldeki gibi pcb üzerindeki tetik yuvasına herhangi bir kanaldan lehimlemek
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Ben ölçüm yaparak aldım ölçüm cihazıyla ölçüp aynı sıradaki tuşlardan alarak yaptım tabi bu görsel ilk denemeye ait şuan tertemiz güzel bi kabloyla çekilmiş halde yeni temiz bir lehimli
Hocam ben de bendekine yapmayı planlıyorum da lehim işlerinden hiç anlamıyorum, bana önerebileceğiniz öğrenebileceğim bir yer var mı? Bir de biraz daha detaylandırarak buradaki işlemi açıklama şansınız var mı?
Hocam ben de bendekine yapmayı planlıyorum da lehim işlerinden hiç anlamıyorum, bana önerebileceğiniz öğrenebileceğim bir yer var mı? Bir de biraz daha detaylandırarak buradaki işlemi açıklama şansınız var mı?
hocam iş yoğunluğumdan dolayı vakit ayıramıyorum en kısa zamanda rehber niteliğinde paylaşabilirim Öğrenmek konusunda riske atmadan bir elektrikçide izah ederek hallettirebilirsiniz youtube videolarını izleyerek öğrenilebilinir ama ilk öğrenme biraz daha bilen birilerle olması uygun olur dusuncesindeyim
hocam iş yoğunluğumdan dolayı vakit ayıramıyorum en kısa zamanda rehber niteliğinde paylaşabilirim Öğrenmek konusunda riske atmadan bir elektrikçide izah ederek hallettirebilirsiniz youtube videolarını izleyerek öğrenilebilinir ama ilk öğrenme biraz daha bilen birilerle olması uygun olur dusuncesindeyim
Öncelikle bu konu sahibine teşekkür ediyorum. Benımde bundan daha beter sorunumu bu şekilde çözdüm.
Size tavsiyem bu işlemi yaparken önünüzde bir klavye test sitesi olsun lehim yapacacağınız kablonun bi ucunu bozuk sokete diğerinide sağlam soketın AYNI kutuplarına dokundurun eğer sürekli aktif kalmıyorsa lehimleyebilirsiniz. Genellıkle + şekilini deneyin çarpaz atarsanız büyük ihtimal olmayacaktır. Köprü atmadan önce soketin üstüne biraz lehim yapmayı deneyin çalışma ihtimali var. Bu köprülemeye rağmen çalışmıyorsa büyük ihtimal söketinizin içi oksitlenmiş olabilir. Bu konuya daha ayrıntılı erişmek isterseniz "how to make hotswap socket bridge" şekilinde aratabilirisiniz. Lehim telinizin kaliteli olmasını tavsiye ederim. Ve üst kapağın ekran vidalarını çok sıkmayın üst tarafa bombe veriyor. sağ tarafdaki kontrolcude aynı şekilde çok sıkarsanız kontrolu zorlaşıyor. Ve bi bende oluyor bilmiyorum örneğin M ile K tuşuna köprü yapıp aynı anda J tuşuna basınca N tuşuda çalışması gibi bir durum var. Umarım yardımcı olabilmişidimir yazı biraz karmaşık oldu.
Aslında karşık olmadı hocam gayet olmuş sizin dışınızda özeldende yazan arkadaş olsu maalesefki hayat şartları iş yoğunluğum çok fazla o klavyeyi önüme alıp detaylıca bilgilendiremedim mantık tamamen şu aslında bizim pcb karındaki ilgili sokette bir sıkıntı var biz onu başka bir kanaldan sinyale boğuyoruz ilk işimiz klavyeyi pc ye kablosuz olarak bağlayın sonra sökün içini kasadan ayırın google klavye test yazın klavye test sitesi açık olsun multimetrenizde olsa olur sonra arızalı tuşu çıkarıp ilgili sokette multimetrenin artı eksiyi verin verdiğinizde çalışıyorsa lehim kaynaklı bir hata alıyorsunuz anlamına geliyor ufak bir kablo bularak arızalı tuşun pc b de aynı sırasında sağ veya soldan eksiye eksi artıya artı şeklinde ilerleyin lehimden sonra düzeliyor belli bir süre sonra bozuluyor önemli olan bunu bulmamız bence kalıcı 2tuş düzeldi esc düzelmemişti.
evet hocam atladığım bi kaç nokta olmuş iyi forumlar dilerim umarım herkes sorununu çözebilir. not olarak benim M tuşum pcbden koptu bu yöntem ile çalıştırdım soket kopsa bile bu yöntem uygulanabilir.