Neler Yeni

Eski bilgisayarımdaki SSD'yi yeni PC'ye takmak

LastShot

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,290
İsim
Berk Esenli
Merhabalar ben Toshiba Rcz 500gb m2 SSD kullanıyorum. İçerisinde birçok oyun, steam, Windows 10, Discord gibi birçok uygulama yüklü. Yeni bir sistem alacağım ve ben yeni sistemime bu M2 SSD'yi takarsam bir sıkıntı çıkar mı? Windows düzgün çalışmaya devam eder mi? Veya masaüstündeki uygulamalarım vb. hepsi aynı yerinde durur mu?
Teşekkürler.

Halil014

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,539
İsim
İbrahim Halil Çelik
Hayır. Sadece driverları baştan kurman gerekir

LastShot

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,290
İsim
Berk Esenli
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hayır. Sadece driverları baştan kurman gerekir
Hayır derken hocam? Yani tüm masaüstüm vb. yerli yerinde kalır mı?
Ekran kartım, işlemcim, anakartım da değişecek bir sıkıntı çıkarır mı?

Halil014

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,539
İsim
İbrahim Halil Çelik
Hayır derken hocam? Yani tüm masaüstüm vb. yerli yerinde kalır mı?
Ekran kartım, işlemcim, anakartım da değişecek bir sıkıntı çıkarır mı?
Sorun çıkmaz yani . Sadece driverları tekrar kurun yeter

LastShot

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,290
İsim
Berk Esenli
Sorun çıkmaz yani . Sadece driverları tekrar kurun yeter
Şimdi bazı yazılar okudum sorun yaşayanlar olmuş. Temiz kurulum yapın falan diyorlar, fakat ben bilmiyorum açıkçası ne yapmam gerektiğini. Eski driverlarla falan çakışabiliyormuş sorunlar çıkabiliyormuş. Ekran kartı driverını sileceğim ddu ile sisteme aktarmadan önce. Fakat chipset driverlarında falan bir sorun çıkar mı emin olamadım.

AtiIIa

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
20,534
İsim
Atilla
İlgilendiği Kategoriler
Oyun
Çok büyük boyutlarda dosyan yoksa temiz kurulum daha sağlıklı olur bence.

Halil014

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,539
İsim
İbrahim Halil Çelik
Şimdi bazı yazılar okudum sorun yaşayanlar olmuş. Temiz kurulum yapın falan diyorlar, fakat ben bilmiyorum açıkçası ne yapmam gerektiğini. Eski driverlarla falan çakışabiliyormuş sorunlar çıkabiliyormuş. Ekran kartı driverını sileceğim ddu ile sisteme aktarmadan önce. Fakat chipset driverlarında falan bir sorun çıkar mı emin olamadım.
Ben bir kaç kere yaptım bu işlemi. Bir problem yaşamadım. Ama için rahat değilse oyunları bir hardisk e atın ssd ye temiz kurulum yap. Sonra Steam i kur steamapps common yerine atınca oyunları Steam görüyor

ync_

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
954
İsim
Oğuzhan
Aynı işlemi yaptığımda, Bilgisayarda sürekli mavi ekran alıyordum. Temiz kurulum yapınca düzeldi. Temiz kurulum yapın kafanız rahat olsun bence.

LastShot

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,290
İsim
Berk Esenli
Çok büyük boyutlarda dosyan yoksa temiz kurulum daha sağlıklı olur bence.
Temiz kurulum yaparsam içindeki tüm dosyalar gidecektir değil mi?
Yani sadece windows 10'u kurmuş olacağım doğru muyum? Onun dışındaki ekran görüntüleri, oyunlar, discord, steam her şey silinir?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Aynı işlemi yaptığımda, Bilgisayarda sürekli mavi ekran alıyordum. Temiz kurulum yapınca düzeldi. Temiz kurulum yapın kafanız rahat olsun bence.

AtiIIa

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
20,534
İsim
Atilla
İlgilendiği Kategoriler
Oyun
Temiz kurulum yaparsam içindeki tüm dosyalar gidecektir değil mi?
Yani sadece windows 10'u kurmuş olacağım doğru muyum? Onun dışındaki ekran görüntüleri, oyunlar, discord, steam her şey silinir?
Evet her şeyi sıfırdan yükleyeceksin (windows 10 dahil). Oyunların boyutları çok yüksek değilse veya internet hızın iyiyse temiz kurulum yap.

LastShot

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,290
İsim
Berk Esenli
Evet her şeyi sıfırdan yükleyeceksin (windows 10 dahil). Oyunların boyutları çok yüksek değilse veya internet hızın iyiyse temiz kurulum yap.
Peki bir sorum daha olacak benim bir de fazladan hdd'im var. Bu hdd'de bazı oyunlar yüklü steamden ve epic gamesden. Bunu da yeni bilgisayara takacağım. Onun için bir şey yapmam gerekir mi? Oyunları silip mi takıyım, bir sorun olur mu?

AtiIIa

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
20,534
İsim
Atilla
İlgilendiği Kategoriler
Oyun
Peki bir sorum daha olacak benim bir de fazladan hdd'im var. Bu hdd'de bazı oyunlar yüklü steamden ve epic gamesden. Bunu da yeni bilgisayara takacağım. Onun için bir şey yapmam gerekir mi? Oyunları silip mi takıyım, bir sorun olur mu?
Bence bir sorun olmaz eğer işletim sistemini o diske kurmayacaksan.

LastShot

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,290
İsim
Berk Esenli
Bir sorun olmaz eğer işletim sistemini o diske kurmayacaksan.
Kurmayacağım, içindeki oyunları ya da yüklü diğer şeyleri de silip sonrasında atarım zaten. Böylece herhangi bir sorun çıkmaz herhalde diye düşünüyorum.
Peki benim işlemci/anakart Bios Update'li şekilde gelecek. Bunun dışında chipset driver ve ekran kartı driver'ı kurmalıyım değil mi?
Başka bir driver gerekli midir?

Top Bottom