Neler Yeni

ethernet kablosu ne kadar etkili olur

Atyxah

80+ Silver
beyler konu yanlış olabilir bulamadım kusura bakmayın sizden sorum şu

şimdi benim 12mbps internetiim var ama lolde oyun oynarken ping coşabiliyor bunun için ethernet bağlasam ne kadar etkili olur

mesela babam almanyadakilerle görüntülü konuşuyor abim ve annem istagramda geziyor pingde malum 10klara çıkıyor ethernet bağlayınca 60-70 felan kalırmı veya onların internet kullanımını kısabilir miyim ?

superonline kullanıyorum

teşekkür ederim
Mesaj otomatik birleştirildi:

bu arada 80+bronze olmuşum alırım bi h.o :)

oEnesQlf

80+ Silver

şimdi benim 12mbps internetiim var ama lolde oyun oynarken ping coşabiliyor bunun için ethernet bağlasam ne kadar etkili olur

mesela babam almanyadakilerle görüntülü konuşuyor abim ve annem istagramda geziyor pingde malum 10klara çıkıyor ethernet bağlayınca 60-70 felan kalırmı veya onların internet kullanımını kısabilir miyim ?

superonline kullanıyorum

teşekkür ederim

etkisi olmaz o kadar modemin arayüzünden Qos ayarlarından cihazların ip'sini bul kendine 1. öncelik ver ve internet ne kadar destekliyorsa maksimum ve minumuma o değerlerli gir ailene de 3.veya 4. öncelik verip 6 mbps yap maksimum hızı bu yötemle çözmüştüm ping sorununu ben.

superonline kullanıyorum

teşekkür ederim

Fark olur ama kabloyada bağlı ben Cat 6 kablo kullanıyorum baya fark ediyor

Awerquan

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
585
İsim
Ege

superonline kullanıyorum

teşekkür ederim

12mbps tek kullanıcaksınız yeterli olur. Bu yüzden kablo çekerseniz bariz fark yapar. Ancak internetinizi en az imkanınız varsa 24 e yükseltmek evdeki herkesi rahatlatacaktır.

Bronz hayırlı olsun.

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
69,164
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları ve İnternet Servis Sağlayıcıları
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
Wi-Fi kullanıyorsan arada ping yapması normal.

BeKo'O

80+ Silver
Ethernet kullanırsan evet daha düşük ve daha stabil bir ping değeri alırsın ama sizin sanırım genel olarak bir ping sıkıntınız var bunu ethernet gibi aparatlarla çözebileceğiniz zannetmiyorum. Bence TürkNete geçiniz çünkü daha düşük ping değerlerina sahip bir sağlayıcı.

Eren Eser

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,309
İsim
Eren Eser
Ping daha az oluyor

Muhammet Tunçay

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
652
İsim
Muhammet
Ethernet kullanırsan evet daha düşük ve daha stabil bir ping değeri alırsın ama sizin sanırım genel olarak bir ping sıkıntınız var bunu ethernet gibi aparatlarla çözebileceğiniz zannetmiyorum. Bence TürkNete geçiniz çünkü daha düşük ping değerlerina sahip bir sağlayıcı.
Kendi altyapısı değilse ping çok değişmiyor.

Dahası  
Reaksiyon skoru
61
İsim
Hakan sert
etkisi olmaz o kadar modemin arayüzünden Qos ayarlarından cihazların ip'sini bul kendine 1. öncelik ver ve internet ne kadar destekliyorsa maksimum ve minumuma o değerlerli gir ailene de 3.veya 4. öncelik verip 6 mbps yap maksimum hızı bu yötemle çözmüştüm ping sorununu ben.
Hocam ben de arkadaşın açtığı konudaki sorunlardan yaşıyorum internetim 12 mbps ve evdeki bir kişi youtube a girince benim pingim çıkıyor 100 üstü, Cat 6 kablosu almayı düşünüyorum kabloluya geçeceğim ve kablosuyla geçtiğim zaman bu dediğiniz Qos işini yapabilir miyim, nasıl yapabilirim ? Sakıncalı mıdır Qos olayı?

KeReM 1963

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,750
İsim
Kerem ORUÇ
İlgilendiği Kategoriler
Yurtdışı Alışverişi
Instagram
oruckereem
Steam
Kerem1963
Discord
Kerem1963 #8121
Ben eskiden wi-fi ile bağlanıyorum ping bı anda 100K falan oluyordu daha sonra ethernet ile bağlanmaya başladım ve sabit 11 😎

Bu arada bende Superonline Fiber kullanıyorum

Oneomous

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,485
İsim
Adem

superonline kullanıyorum

teşekkür ederim

Ethernete geçmen iyi olacaktır anlık pingler düzelir ama 12mbps olduğu için ailen görüntülü görüştüğü sıralar ping olması normal.

oEnesQlf

80+ Silver
Hocam ben de arkadaşın açtığı konudaki sorunlardan yaşıyorum internetim 12 mbps ve evdeki bir kişi youtube a girince benim pingim çıkıyor 100 üstü, Cat 6 kablosu almayı düşünüyorum kabloluya geçeceğim ve kablosuyla geçtiğim zaman bu dediğiniz Qos işini yapabilir miyim, nasıl yapabilirim ? Sakıncalı mıdır Qos olayı?
Evet ethernet kablosu ile de yapılıyor Qos ayarı ben kendim 3 4 aydır kullanıyorum bir sıkıntısını görmedim. Ama yapmadan önce nasıl yapıldığını araştır.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,031,394
Üyeler
163,487
Son üye
ozyuurtonur
Top Bottom