Neler Yeni

Ev sahibi Kiraya zam yapabilir mi?

K709

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
65
İsim
K709
Arkadaşlar ağustos ayında kira sözleşmemiz bittiği için ev sahabi 3 bin TL olan kiramızı 3 bin TL zam yaparak 6 bin tl'ye çıkarmıştı, oturduğumuz şehirde kalıp kalmama arasında kaldığımız için ocak ayına kadar sözleşmeyi yenilemiştik, şimdi tekrar zam yapmak istiyor ben hayır olmaz dedim 6 ayda bir kira artışı kabul etmeyeceğimi söyledim, o zaman kızım gelecek dedi. Ev sahabinden İhtar çekmesini isteyince zam oranını %80 düşürdü, sizce kabul etmeliyim mi yoksa hiç zam yaptırmayım mı?

Fabrizio Romano

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Sözleşme imzaladınız mı?
Kaç yıldır oturuyorsunuz?

10 yıla kadar oturma hakkınız var. Ev sahibinin hesabına kira olarak belirtiyorsanız sizin de ev sahibini belirtilenin aksine kurallara uymamaktan şikayet hakkınız oluyor. Öyle çocuğum gelecek gibi basit bir bahanesi de olamaz. Öyle her çocuğu geleni oturtmuyorlar. Belli kurallar gereksinimler var.

Sizi dava etse bile yüksek ihtimal adam haksız durumda eğer tahliye sözleşmesi imzlamadıysanız

K709

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
65
İsim
K709
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
en son zam ne zaman yaptı
Ağustos ayında
Mesaj otomatik birleştirildi:

Sözleşme imzaladınız mı?
Kaç yıldır oturuyorsunuz?

10 yıla kadar oturma hakkınız var. Ev sahibinin hesabına kira olarak belirtiyorsanız sizin de ev sahibini belirtilenin aksine kurallara uymamaktan şikayet hakkınız oluyor. Öyle çocuğum gelecek gibi basit bir bahanesi de olamaz. Öyle her çocuğu geleni oturtmuyorlar. Belli kurallar gereksinimler var.

Sizi dava etse bile yüksek ihtimal adam haksız durumda eğer tahliye sözleşmesi imzlamadıysanız
2 yıldır oturuyorum

Arkadaşlar ağustos ayında kira sözleşmemiz bittiği için ev sahabi 3 bin TL olan kiramızı 3 bin TL zam yaparak 6 bin TL'ye çıkarmıştı, oturduğumuz şehirde kalıp kalmama arasında kaldığımız için ocak ayına kadar sözleşmeyi yenilemiştik, şimdi tekrar zam yapmak istiyor ben hayır olmaz dedim 6 ayda bir kira artışı kabul etmeyeceğimi söyledim, o zaman kızım gelecek dedi. Ev sahabinden İhtar çekmesini isteyince zam oranını %80 düşürdü, sizce kabul etmeliyim mi yoksa hiç zam yaptırmayım mı?
Tamam da siz 1 yıllık sözleşme yapmamışsınız asıl mesele bu. 5 aylık bir sözleşme yapmışsınız bu yüzden tekrardan zam yapabilir.

Existentia

80+ Silver
Yıllık süreniz dolmadıysa yapamazsa dolduysa da yüzde 25 den fazla yapamaz

The Semih

80+ Gold
Arkadaşlar ağustos ayında kira sözleşmemiz bittiği için ev sahabi 3 bin TL olan kiramızı 3 bin TL zam yaparak 6 bin TL'ye çıkarmıştı, oturduğumuz şehirde kalıp kalmama arasında kaldığımız için ocak ayına kadar sözleşmeyi yenilemiştik, şimdi tekrar zam yapmak istiyor ben hayır olmaz dedim 6 ayda bir kira artışı kabul etmeyeceğimi söyledim, o zaman kızım gelecek dedi. Ev sahabinden İhtar çekmesini isteyince zam oranını %80 düşürdü, sizce kabul etmeliyim mi yoksa hiç zam yaptırmayım mı?
6K yaptıkdan sonra ne kadar zam yapmak istedi ocak ayında ?

Top Bottom