Neler Yeni

Evrim Ağacı vs Sağlık Bakanlığı, M.Ö. Çin

Kangalll

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
256
İsim
Kangal Kangaoğlu
Merhaba. Ben hacamat yaptırdım da.
Baya iyi geldi. Yenilenmiş gibi hissediyorum.
Fakat şöyle bir şey var. Evrim Ağacı hiçbir faydası yoktur diyor. Fakat bu yöntem taa Çin'e dayanıyor. MÖ. 1000 li yıllardan beri yapılan bir tedavi yöntemi.
Bunun yanında bizzat Sağlık Bakanlığı böyle bir şeyi destekliyor ve sertifika veriyor. Yani işin resmi boyutu da var.
Sonra dini boyutu da var. Hz.Muhammed (sav) yapılmasını tavsiye etmiştir. Sünnettir.

Sonra şöyle bir şey söyleyeyim. Abi bu Çinliler yapıyorsa vardır bir bildikleri. Adamlar vücudu çok iyi biliyor. Kung-Fu örnek.
Daha sonrasında Amerika'da da resmi olarak sağlık sistemine entegre bir tedavi yöntemi.
Hacamat hakkında neredeyse hiç bilgi sahibi değilim, yorum yapmak isteğim yer "Çinliler yapıyor vardır bildikleri" demen. Adamlar yarasa yedi kaç senedir dünyanın anasını ağlattılar, yani bildikleri vardır diye düşünmemek lazım. Umarım çinliler yapıyor dediğin akupunktur değildir çünkü ikisi bambaşka şeyler.

Mazael

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
157
İsim
atlas
Din konusuna girmek istemiyorum ama evrim ağacı uga buga diye sallamanız saçma olmuş bilimsel verilerle konuşmak dinden daha gerçekçi üstüne vücuduna atılan jiletlerden çıkan kanın pis kanı çıkartma olduğunu bilemeyiz hem baya önceden yapılıyor diye yapmak ta saçmalıktır mesela eskiden mide rahatsızlığı olan insanların süt içmesi istenirdi ama şu anda sütün mide asidini dindirmediği tam tersine daha da kötü yaptığı bilimsel olarak kanıtlanmış bir şey o yüzden o yapıyorsa bizde yapalım mantığıyla lütfen sağlığınızla oynamayın

Azief

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
27
İsim
Azief
Öncelikle sende işe yarıyorsa doğrudur, bilimsel bir kavram değildir. Hacamat'ın da bir işe yaradığı gösterilmemiştir, Sedef tarzı hastalıklar için de yapanlar görüyorum. Aynen iki kesik atıp kan emince düzelicek sedef, o yüzden devlet sizin aylık 100.000tl'lik ilaçlarınızı karşılıyor Sedef için, herkesi hacamata götürmüyor. Etanercept ne kadarmış bir bakın isterseniz veya sedef tedavisinde kullanılan diğer ANTİ-TNF ilaçlar.

Siz kendinizde iyi geldiğini savunabilirsiniz, ama bu onun işlevsel olduğunu, bilimsel olduğunu kanıtlamaz. Evrim ağacına laf atmanız da saçma olmuş. Dine laf atan herkesi ergen diye nitelendirip abi sünnet bu sünnetse bi işe yaramalı, abi 1000 yıldır yapıyorlarmış abi diye gezmeyi bırakıp biraz bilimsel araştırma sonuçlarına bakarsanız belki görüşleriniz değişir.

Top Bottom