Neler Yeni

Yardım FAN %100 DÖNÜNCE COİL WHİNE BENZERİ SES?

ardaakahs

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
385
İsim
Arda Teksin
Hocalarım asus 4060 kartımda sadece sol fan %100 dönünce coil whine sesinin aynısını çıkarmakta sadece sağ fanıda %100de dönderince aynı durum yaşanmakta her iki fan %100 dönüncede aynısı olmaktadır bunun nedeni nedir? videoda fan sesi çok çıkmakta sesi fullemeniz lazım cızırtı sesi için tahminleriniz varmıdır?
@HacıSOFU

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
69,270
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları ve İnternet Servis Sağlayıcıları
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
Normal, bobin var sonuçta çok sıra dışı bir olay değil. Zaten o ekran kartının fanı normal şartlar altında asla o hıza çıkmayacağı için dert değil.

ardaakahs

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
385
İsim
Arda Teksin
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Normal, bobin var sonuçta çok sıra dışı bir olay değil. Zaten o ekran kartının fanı normal şartlar altında asla o hıza çıkmayacağı için dert değil.
Ekran kartı güce binmiş durumda değil fan hızı buna neden olabilirmiki? ilk kez karşılaşıyorum böyle birşeyle. Garantiye göndersem bir şey yok diyip geri gönderirlermi?

keremast

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
828
İsim
okr
Hocalarım asus 4060 kartımda sadece sol fan %100 dönünce coil whine sesinin aynısını çıkarmakta sadece sağ fanıda %100de dönderince aynı durum yaşanmakta her iki fan %100 dönüncede aynısı olmaktadır bunun nedeni nedir? videoda fan sesi çok çıkmakta sesi fullemeniz lazım cızırtı sesi için tahminleriniz varmıdır?
@HacıSOFU
dual kartların genelinde olan bir şey herhalde bende de 5600xt var dual evo modeli fanlar 100 olduğunda benzer ses var.

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
69,270
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları ve İnternet Servis Sağlayıcıları
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
Ekran kartı güce binmiş durumda değil fan hızı buna neden olabilirmiki? ilk kez karşılaşıyorum böyle birşeyle. Garantiye göndersem bir şey yok diyip geri gönderirlermi?
Normal kullanırken mi %100 oluyor fanlar? O zaman bir fanın bağlantısında ufak bir temassızlık olabilir.

ardaakahs

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
385
İsim
Arda Teksin
dual kartların genelinde olan bir şey herhalde bende de 5600xt var dual evo modeli fanlar 100 olduğunda benzer ses var.
bendekide evo modeli.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Normal kullanırken mi %100 oluyor fanlar? O zaman bir fanın bağlantısında ufak bir temassızlık olabilir.
hayır dediğim gibi ve videoda gözüktüğü gibi gpu tweak 3 ile birkaç ayar yaparken farkettim kısaca kendim ayarladım. Normal kullanımda böyle birşeyle karşılaşmıyorum sadece fanlar %80 üzerinde dönmeye başlayınca yaşanıyor.

HacıSOFU

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,577
İsim
Hacı
@HacıSOFU
Fan göbeklerinden geliyor o ses coil whine değil.
bak bi benzereni tüküreyim benim kartta vardı daha seslisi....
benim kart:

zamanla artabilir aynı da kalabilir o ses.

ardaakahs

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
385
İsim
Arda Teksin
Fan göbeklerinden geliyor o ses coil whine değil.
bak bi benzereni tüküreyim benim kartta vardı daha seslisi....
benim kart:

zamanla artabilir aynı da kalabilir o ses.
Bu bir sorunmu hocam garantiye göndereyimmi kart 3 haftalık nasıl bir dönüş alırım?

HacıSOFU

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,577
İsim
Hacı
Bu bir sorunmu hocam garantiye göndereyimmi kart 3 haftalık nasıl bir dönüş alırım?
geri yollarlar sana bi halt yapmazlar.
artarsa yolla benim gibi youtbe a video atıp.

evet sorun gidip 5 para etmez fan kullanıyorlar sonra bozuluyor...

çoğu dandik kartlarda var bu problem... dandikten kastım düşük seri...

ardaakahs

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
385
İsim
Arda Teksin
geri yollarlar sana bi halt yapmazlar.
artarsa yolla benim gibi youtbe a video atıp.

evet sorun gidip 5 para etmez fan kullanıyorlar sonra bozuluyor...
yukarıda bir hocam daha dual evo modelinde aynı sorunu yaşıyormuş @keremast ama coil whine sesine çok benzemekte tıkırtı gibi değil ama bilemiyorum.

HacıSOFU

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,577
İsim
Hacı
yukarıda bir hocam daha dual evo modelinde aynı sorunu yaşıyormuş @keremast ama coil whine sesine çok benzemekte tıkırtı gibi değil ama bilemiyorum.
Fanı elinle durdur devam ediyor mu bak diyeceğim de ses çıkarken kıran falan elleme...
Durdurunca devam diyor ise coil whine dir okey ama dönerken varsa sacede TIKIRTI.

ardaakahs

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
385
İsim
Arda Teksin
Fanı elinle durdur devam ediyor mu bak diyeceğim de ses çıkarken kıran falan elleme...
Durdurunca devam diyor ise coil whine dir okey ama dönerken varsa sacede TIKIRTI.
en iyisi ellememek ozaman rulmanı parçalarım falan şimdi şahsi fikrim coil whine olarak düşünüyorum çünkü 2 fanıda tek dönderince aynı sesi çıkarıyor ama fan yüzünden coil whinede olurmu bilmiyorum.
yardımınız için teşekkür ederim.

keremast

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
828
İsim
okr
benim kartta coilde var fan seside. bu zamana kadar en ağır oyunda en yüksek sıcaklık 65 gördüm 40 derece yaz sıcağında. fan zaten 1400 1300rpm civarlarında dönüyor 3000 rpm olduğu zaman ses yapmaya başlıyor.

Top Bottom