Çözüldü✓ Fan kablosunu nereye takacağım?

MamiKK

80+ Silver
Reaksiyon skoru
2,112
BEYLER PSU ALDIMDA her şey OKEY AMA BU ÖNDEKİ 3 FANIN KABLOSUNU TAKIYORUM ÇALIŞMIYOR (Doğru yer değildir belki, ben boş yerlere takıyom.) BUNUN YERİ NERESİ NOLUR YARDIM EDİN
ANAKART B450MS2H GIGABYTE

image.webp

Kablolar bu ama girebilecek yerleri yok, daha önce nasıl çalışıyordu fikrim yok/nerden çıktı bilgim yok
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

image.webp

Bu arkada dolu nereye takacam ben 4 tane fan kablosunu ya

1 tane daha kontrolcu ya da çoklayıcı lazım ordan anakartdaki cha fan bölümüne

Alıntıyı görüntüle
Kablolar bu ama girebilecek yerleri yok, daha önce nasıl çalışıyordu fikrim yok/nerden çıktı bilgim yok

Alıntıyı görüntüle
Bu arkada dolu nereye takacam ben 4 tane fan kablosunu ya
bu arada kasadaki kontrolcude ARGB kabloları var sadece elinde tutduğun 3 pin PWM kabloları

takmayınca çalışmadı mı benim kasada da var onlar boştalar

Şu fan kabloları benimde kafamı aşırı kurcalıyo. Bende konu acıcam bunla alakalı yarın. Özellikle ana ekranda konunuz görünsün diye mesaj atıyorum hocam. Yanlış bilmiyosam o 3 pinli güç kablosunu çoklayan kablolar var. O kabloyu alıp dışarda son kalan kabloyu anakart üzerinde SYS_FAN kısmına bağlıyosun ama dediğim gibi yanlış olabilir.

1765145132703.webp

Konuyu anlayan arkadaşlar için Datasheetten anakartın şemasını aldım burdan bakabilirsiniz.

1765145324081.webp

OLAY ASLINDA ÇOK BASİTMİŞ, PSUDAN GELEN BU AŞAĞIDAKİ ELEMANDA ERKEK GİRİŞLER MEVCUTMUŞ
IMG_8149.webp

.
IMG_8150.webp

YANİ BUNLAR, BUNLARA TAKACAKMIŞIZ O FAN GRUBUNUN KABLOLARINI

takmayınca çalışmadı mı benim kasada da var onlar boştalar
Fanlar çalışmıyordu hocam, çözdüm kendi kendime

1 tane daha kontrolcu ya da çoklayıcı lazım ordan anakartdaki cha fan bölümüne

bu arada kasadaki kontrolcude ARGB kabloları var sadece elinde tutduğun 3 pin PWM kabloları
çözdüm hocam olayı olay büyük

Hiç takmadan açmayı dene hocam olacak mı ?
fanlar çalışmıyordu çözdüm hocam

Şu fan kabloları benimde kafamı aşırı kurcalıyo. Bende konu acıcam bunla alakalı yarın. Özellikle ana ekranda konunuz görünsün diye mesaj atıyorum hocam. Yanlış bilmiyosam o 3 pinli güç kablosunu çoklayan kablolar var. O kabloyu alıp dışarda son kalan kabloyu anakart üzerinde SYS_FAN kısmına bağlıyosun ama dediğim gibi yanlış olabilir.

Alıntıyı görüntüle

Konuyu anlayan arkadaşlar için Datasheetten anakartın şemasını aldım burdan bakabilirsiniz.

Alıntıyı görüntüle
Çözüm tam olarak anlattığın gibi değil ama yakın, yukarıdaki kablolara takıyormuşsun benim o takmak istediğim kabloları, anakarta değil. teşekkürler yinede hocam. Şema iyiymiş lazım olur diye aldım bende

OLAY ASLINDA ÇOK BASİTMİŞ, PSUDAN GELEN BU AŞAĞIDAKİ ELEMANDA ERKEK GİRİŞLER MEVCUTMUŞ
Alıntıyı görüntüle
.
Alıntıyı görüntüle
YANİ BUNLAR, BUNLARA TAKACAKMIŞIZ O FAN GRUBUNUN KABLOLARINI

Fanlar çalışmıyordu hocam, çözdüm kendi kendime

çözdüm hocam olayı olay büyük

fanlar çalışmıyordu çözdüm hocam

Çözüm tam olarak anlattığın gibi değil ama yakın, yukarıdaki kablolara takıyormuşsun benim o takmak istediğim kabloları, anakarta değil. teşekkürler yinede hocam. Şema iyiymiş lazım olur diye aldım bende
Çözümü bulmanıza sevindim hocam. İyi günlerde kullanın

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,171,460
Üyeler
186,069
Son üye
civilim
Geri