Neler Yeni

Yardım Film, dizi v.b saklamak için öneriniz nedir..? Bulut - Hdd ?

JackieTR

80+ Bronze
Merhaba arkadaşlar. Youtube da olsun nette filen eski filmler, diziler. Hepsini indirip bir arşiv olarak saklamak istiyorum.

Yıllık 2 TB 500 lira driver bulut hizmeti var. Onu mu almak mantıklı olur yoksa iyi bir hdd alıp onda saklamak daha mı iyi olur.

Kısacası Youtube da diziler belirli bir zaman sonra silindiği için bir an önce alabildiğimi alayım diyorum.

10 TB kadar bir hdd alıp kafam rahat olsun da istiyorum ancak bunları nasıl muhafaza etmem lazım ki bir şekilde bozulmanın önüne geçeyim.

İndireceğim içerikler dizi kısmı ortalama 200-300 bölüm olup tanesi 2-3 gb da geliyor. Filmler ise 1080p olarak değişkenlik gösteriyor. 5-6 GB olarak.

Son düzenleme:

JackieTR

80+ Bronze
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
ben fiziki yolu tercih ederdim. internet olmadığında da erişebilmek için.
Peki hocam hdd aktarım yaptıktan sonra bunu sağlıklı bir şekilde bozulmadan korumanın yolu var mıdır.

Özel kapaklı muhafaza edebileceğim örneğin bugün ben tüm dosyalarımı aktardım kolay kolay da 2 - 3 yıl açmayacağım o diski o süre boyunca sağ da solda duracak illa ki bu yüzden bad sector ya da oda koşulları olsun başka enteresan sorunların çıkmaması için özel saklama kutusu gibi bir şeyler mevcut mudur ..?

hopecrash

80+ Bronze
Peki hocam hdd aktarım yaptıktan sonra bunu sağlıklı bir şekilde bozulmadan korumanın yolu var mıdır.

Özel kapaklı muhafaza edebileceğim örneğin bugün ben tüm dosyalarımı aktardım kolay kolay da 2 - 3 yıl açmayacağım o diski o süre boyunca sağ da solda duracak illa ki bu yüzden bad sector ya da oda koşulları olsun başka enteresan sorunların çıkmaması için özel saklama kutusu gibi bir şeyler mevcut mudur ..?
dosyaları aktardıktan sonra bir muhafazaya koyup kaldıracaksın, disk aktif olarak çalışmayacak. bozulma yaşayacağını falan sanmıyorum. bildiğim kadarıyla da bad sector yaşaman için sürekli yazılıp silinmesi lazım diskte. biraz deneme yanılma olacak gibi.

Top Bottom