Neler Yeni

Forumda Sokak Jargonu Kullanılması!

Mete Yavuz

80+ Platinum
En İyi Cevap
9
Bildiğiniz üzere konu açılırken ya da konuya cevap verilirken "gardaş, bilader, agalar, beyler, lan" gibi ifadeler kullanılıyor. Bu şahsen beni rahatsız ediyor, forumda kadın kullanıcılar da var, aynı zamanda bu dil pek hoş bir dil değil, bunun uyarı puanı verilmeden uyarılmasının iyi olacağını düşünüyorum.

Son düzenleme:

Mehmet

80+ Gold
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,539
İsim
Mehmet
İlgilendiği Kategoriler
Donanım İnceleme
Bildiğiniz üzere konu açılırken ya da konuya cevap verilirken "gardaş, bilader, agalar, beyler, lan" gibi ifadeler kullanılıyor. Bu şahsen beni rahatsız ediyor, forumda bayan kullanıcılar da var, aynı zamanda bu dil pek hoş bir dil değil, bunun uyarı puanı verilmeden uyarılmasının iyi olacağını düşünüyorum.
"Dostum" en iyisi :)

anonym0us

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,606
İsim
Anon
Bildiğiniz üzere konu açılırken ya da konuya cevap verilirken "gardaş, bilader, agalar, beyler, lan" gibi ifadeler kullanılıyor. Bu şahsen beni rahatsız ediyor, forumda bayan kullanıcılar da var, aynı zamanda bu dil pek hoş bir dil değil, bunun uyarı puanı verilmeden uyarılmasının iyi olacağını düşünüyorum.
kuralciligi pek sevmem o kadar da degil zaten argo kullanamiyoruz bu tur ifadeler normal bence

T.P.G.

80+ Titanium
Gerek yok. Üyeleri kendin uyarabilirsin. Ha baktın devam ediyor yoksay butonunun yerini biliyorsun 🙃.

Toukhan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,470
İsim
Batuhan
Steam
TouKhan
Discord
TouKhan#0471
Reddit
u/akszforreal
Gardaş kelimesi dilin zenginliği değildir. Kardeş kelimesi anlamında kullanılıyor ve bu hoş değil.
Gardaş kelimesi abartı biraz ama o yörenin ağız alışkanlığı o adam onu küçüklüğünde ve büyütülürken kardeş diye değil gardaş diye öğreniyor okula gidince anca yenisini öğrenebiliyor ama burada okuma yazma bilen birinin bunu yapması kesinlikle yanlış oluyor ben gelip burda. Napinüz gızlaa diye gelmiyorsam o da buraya öyle gelmeyecek (Zonguldak kökenliyim)

Mete Yavuz

80+ Platinum
En İyi Cevap
9
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Gardaş kelimesi abartı biraz ama o yörenin ağız alışkanlığı o adam onu küçüklüğünde ve büyütülürken kardeş diye değil gardaş diye öğreniyor okula gidince anca yenisini öğrenebiliyor ama burada okuma yazma bilen birinin bunu yapması kesinlikle yanlış oluyor ben gelip burda. Napinüz gızlaa diye gelmiyorsam o da buraya öyle gelmeyecek (Zonguldak kökenliyim)
Evet kesinlikle anlatmak istediğim bu ben nazikçe uyarılması kanaatindeyim.

usper

80+ Gold
En İyi Cevap
3
ilk 2 kelime yine neyse de agalar ve beyler kelimesine de takılmazsın be ikiside gayet normal kelimeler

Top Bottom