extended de sadece 144 hz oluyor basicde monitörün ne kadar destekliyorsa o kadar kullanabilirsin sana kalmışBasic mi seçeyim extended mi
rekabetçi oyunlarda kapatman daha iyi olur. az da olsa input lag yapıyor. hikayeli oyunları güzelleştiriyor, rekabetçi oyunda dezavantaj sağlıyor.Benim monitörde freesync ayarı var. Çok oyun oynayan birisiyim, freesync'nin oyun için iyi bişey olduğunu duymuştum. Freesync'yi ayarlardan 'Off-Basic-Extended' Var. Hangisini seçeyim?
tepkime olarak ben pek bi fark göremedim çok yırtılma oluyordu çoklu örneklemeyi açınca gidiyordu ama bu seferde mousu döndürünce çok yavaş olduğunu fark ettim freesunc açınca düzeldi yırtılma vs varsa açılmalı yırtılmalar çok rahatsız ediyor beniFPS oyunlarında açık kalması doğru değil. Çünkü yırtılmaları önlemek için gecikme ms değerini yükseltiyor. Online FPS oyunları oynarken özellikle csgo kesinlikle kapalı tut.
extended açabilirsin tepkime olarak çok fark ederse kapatırsınbenm monitör 144 hz
Mesela araba yarışı vs oynarken film izlerken hikayeli bişeyler oynarken açılmalı. Bende Açıyorum zaten. Ama fps oyunlarında açılmaz. Açılmamalı. Ha oyunu zevkine oynuyorsan günde 1 maç flaan atıyorsadn mesela csde aç. Ama ben ciddi şekilde kazanmak içni oynadığım için diğer rakiplerden daha dezavantajlı olmamak için açıyorum.tepkime olarak ben pek bi fark göremedim çok yırtılma oluyordu çoklu örneklemeyi açınca gidiyordu ama bu seferde mousu döndürünce çok yavaş olduğunu fark ettim freesunc açınca düzeldi yırtılma vs varsa açılmalı yırtılmalar çok rahatsız ediyor beni