Neler Yeni

Frisby Coax FC-8890g Fan sorunu çözümü

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
HAKAN GÖKSEL
Öncelikle herkese iyi forumlar dilerim.

Yaşadığım sorunu size dile getireyim bu kasanın fanlarında bir zaman sonra sıkıntı çıkmaya başlıyor fan dönme hızı yavaşlıyor ve ses yapmaya başlıyor. Birkaç videoya baktım ve sorunun çözümünün sadece fanı değiştirmeniz gerekmekte yazdıklarını gördüm. Ne kadar temizlerseniz temizleyin ses kesilmiyor bir kaç kez hafif hafif vurunca kesilen ses artık vurmaya tepki vermemeye başlıyor buda kafanızı şişiriyor. Kasanızın garantisi bittiyse fanı değiştirecek bütçenizde yoksa size kendi kasamda yaptığım ve sorunu çözme şeklimi anlatmak istiyorum.

Çözüm: Fanlarınızın vidalarını söktükten sonra fanı elinize alıp iyice temizleyin. Temizleme işlemi bittikten sonra fanın arka tarafından 4 tane birleşik kol olacak ince kol onun ordan 2 3 parmağınızı sokup fanı dışarıya doğru itin fan yerinden çıkacaktır. Ama bazen çıkmaya bilir çıkmıyorsa zorlamayın. Ben çok fazla zorladığım için fanın dört kolundan birisi kırıldı ama sorun yaratmadı. Fanı çıkarttıktan sonra fanın dönmesini sağlayan oval çubuğun orda toz bulacaksanız yüksek ihtimalle tozu silin fanın o çubuğa oturmasını sağlayan deliğide temizledikten sonra o deliğe birazcık makine yağı damlatın ve o oval çubuğa da damlatmayı unutmayın en sonunda tekrardan fanınızı çubukla birleştirip kasanıza takabilirsiniz.

Çözüm sonrası:
Yaklaşık 4 ay geçti ve fanlarım sorunsuz bir şekilde çalışmaya devam ediyor.

Not: Bu çözümü yaparken dikkat etmelisiniz hiçbir forumda ve videoda çözüm bulamadım kendim denedim ve başardım. Bazı videolarda fanın arkasındaki etiketi kaldırıp delikten yağ damlatın diyorlar ama bu fanlarda o delik yok. Yeni fan almamız için delik açmamışlar belkide emin değilim.

Umarım verdiğim bilgi işinize yaramıştır. İyi Günler İyi Forumlar Dilerim.

Top Bottom