KeremMm
80+ Gold
- En İyi Cevap
- 1
Selamlar dostlarım! Bu rehberimde FSP AHBC serisinin neden alınmaması gerektiğini anlatacağım. Hadi başlayalım!
SEBEPLER
1-Grup Düzenlemeli Olması
2-12V Kanalından Doğru Düzgün Güç Verememeleri
3-Yakın Fiyatlara Daha İyi Muadillerin Olması
4-Gerçek 80+ Sertifikaları Yok
Grup Düzenlemeli Olmaları
Grup Düzenlemesi eski ve artık kullanılmaması gereken bir teknoloji. Onun yerine DC-DC dönüştürücüler çok daha iyi oluyor. Ancak FSP AHBC serisinde Grup Düzenlemeleri kullanılıyor. Grup Düzenlemesi çapraz yük , düşük voltaj gibi sıkıntılara yol açabiliyor. O yüzden elinizden geldiğince Grup Düzenlemeli yerine DC-DC dönüştürücülü bir güç kaynağı kullanın.
12V Kanalından Düzgün Güç Verememeleri
FSP-500-60 AHBC = 456W (44W kayıp)
FSP-600-60-AHBC = 540W (60W kayıp)
FSP-700-60-AHBC = 636W (64W kayıp)
Yakın Fiyatlara Daha İyi Muadillerin Olması
500-AHBC (358 TL)
Daha İyisi = HV-550 (400 TL fiyatında , 40 TL koyarak AHBC yerine tercih edilmelidir.)
600-AHBC (432 TL)
Daha İyisi = HV-550 (400 TL , daha ucuza daha iyisi. 80 TL koyarak şuna da bakabilirsiniz)
700-AHBC (504 TL)
Daha İyisi = Zalman GigaMax 650W (517 TL , sadece 13 TL farkla daha iyisi)
Gerçek 80+ Sertifikasının Olmaması
Araştırdığımda sadece 500W modelinin 80+ sertifikası olduğunu gördüm. Diğer modeller hakkında bir bilgi bulamadım. FSP diğer modellerinde %85 üstü verimlilik verdiğini iddia ediyor ancak ben FSP söz konusu olsa bile güvenmiyorum. Diğer modeller ile ilgili bilgi bulan varsa belirtirseniz sevinirim.
Her ne kadar derinlere insem de iç yapısını bulamadım O yüzden kusura bakmayın.
Evet dostlarım , rehberim sona eriyor. Bence bu güç kaynakları grup düzenlemeli olmaları , 12V kanalından azımsanamayacak miktarda güç kaybettirmeleri ve aynı fiyata daha iyilerin olması sebebiyle alınacak bir seviyede değil. Sizin düşünceniz ne?
SEBEPLER
1-Grup Düzenlemeli Olması
2-12V Kanalından Doğru Düzgün Güç Verememeleri
3-Yakın Fiyatlara Daha İyi Muadillerin Olması
4-Gerçek 80+ Sertifikaları Yok
Grup Düzenlemeli Olmaları
Grup Düzenlemesi eski ve artık kullanılmaması gereken bir teknoloji. Onun yerine DC-DC dönüştürücüler çok daha iyi oluyor. Ancak FSP AHBC serisinde Grup Düzenlemeleri kullanılıyor. Grup Düzenlemesi çapraz yük , düşük voltaj gibi sıkıntılara yol açabiliyor. O yüzden elinizden geldiğince Grup Düzenlemeli yerine DC-DC dönüştürücülü bir güç kaynağı kullanın.
Why group regulated units shouldn't be bought/sold in 2019 (and on)
These days the 12v is known to power almost everything: GPUs, CPUs, fans, part of the motherboard, sometimes DRAM (but is generally still 3.3v) and some PCs already fully work with it (converting it on the motherboard normally). This used to be different, with 5v being much more important than it...
linustechtips.com
12V Kanalından Düzgün Güç Verememeleri
FSP-500-60 AHBC = 456W (44W kayıp)
FSP-600-60-AHBC = 540W (60W kayıp)
FSP-700-60-AHBC = 636W (64W kayıp)
Yakın Fiyatlara Daha İyi Muadillerin Olması
500-AHBC (358 TL)
Daha İyisi = HV-550 (400 TL fiyatında , 40 TL koyarak AHBC yerine tercih edilmelidir.)
600-AHBC (432 TL)
Daha İyisi = HV-550 (400 TL , daha ucuza daha iyisi. 80 TL koyarak şuna da bakabilirsiniz)
700-AHBC (504 TL)
Daha İyisi = Zalman GigaMax 650W (517 TL , sadece 13 TL farkla daha iyisi)
Gerçek 80+ Sertifikasının Olmaması
Araştırdığımda sadece 500W modelinin 80+ sertifikası olduğunu gördüm. Diğer modeller hakkında bir bilgi bulamadım. FSP diğer modellerinde %85 üstü verimlilik verdiğini iddia ediyor ancak ben FSP söz konusu olsa bile güvenmiyorum. Diğer modeller ile ilgili bilgi bulan varsa belirtirseniz sevinirim.
Her ne kadar derinlere insem de iç yapısını bulamadım O yüzden kusura bakmayın.
Evet dostlarım , rehberim sona eriyor. Bence bu güç kaynakları grup düzenlemeli olmaları , 12V kanalından azımsanamayacak miktarda güç kaybettirmeleri ve aynı fiyata daha iyilerin olması sebebiyle alınacak bir seviyede değil. Sizin düşünceniz ne?